Når ordboksdefinisjonen av «kvinne» blir for sterk kost

0

«Din kommentar bryter med våre Community Standards for spam» skrev Facebook.

Det var Christine Eline Ellingsen som hadde postet ordboksdefinisjonen av «kvinne», og pådratt seg det sosiale mediets sensorer. Dette var for sterk kost for dem.

Dette tilsvarer det Posie Parker alias Kellie-Jay Keen-Minshull opplevde og som hun fortalte om på Mot Dag-konferansen 2019.

Parker Hun er grunnleggeren av Standing For Women, ei global gruppe for kvinners rettigheter, og skaperen av aksjonen Women Stand Up!

Hun er en kvinne, mor til fire, talsperson og feminist (i den rekkefølgen). Hun kom først inn i offentligheten da hun ble innkalt til avhør av det britiske politiet for å uttale seg om «transing» av barn på twitter. Kampanjen «Standing For Women» fokuserer spesielt på språket rundt det å være kvinne.

Parker solgte t-skjorter og klistremerker for å skaffe nok penger til å kjøpe et oppslagstavle som lød «Kvinne, substantiv, voksent menneske av hunkjønn» for virkelig å skyve inn i offentlighetens bevissthet om skaden som ble gjort mot kvinner. Tavla ble fjernet av reklameselskapet da den ble beskyldt for å være «hatytringer og støtende».

Kellie-Jay har tatt aktivismen sin til USA for å starte «Women Stand Up!» – en uke med globale aksjoner der kvinner blir invitert til å delta på hvilken som helst måte de føler seg bekvemme.

Posie Parker – Woman – Adult Human Female

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.