Nå blokkerer Facebook også innlegg fra Rødt

0
Faksimile fra Klassekampen

Den siste uka har flere Facebook-brukere blitt utestengt etter å ha delt saker om Rødt. Dette skriver avisa Klassekampen 9. juli 2021 og fortsetter:

Den siste uka har flere Facebook-brukere blitt blokkert fra å dele og kommentere innhold, etter å ha delt Rødt-relatert innhold.

Klassekampen har vært i kontakt med flere som forteller at de har blitt blokkert etter å ha delt delebilder, avisinnlegg eller lenker til partiets nettsider.

Tre brukere forteller at de har blitt blokkert for å dele innhold om boligpolitikk, bevaring av strandsonen og jordbruksopprøret. De betegner reaksjonen som absurd.

Christina Fjeldavli er medlem av Rødt Tønsberg og delte et avisinnlegg i Tønsbergs Blad med tittelen «Ja til norsk matproduksjon». Innlegget er signert av Bjørnar Moxnes og Maren Kurdøl, Rødts førstekandidat i Vestfold.

Klassekampen har spurt Facebook om innleggene er fjernet på grunn av sitt politiske innhold, og om hvordan Facebook arbeider med å sikre at lovlige ytringer ikke skal bli rammet av plattformens algoritmer.

«Vi arbeider hele tida på å forbedre opplevelsen av Facebook og Instagram og har de siste årene blitt mye bedre og raskere til å fjerne innhold vi ikke tillater på våre plattformer. I forhold til for eksempel hatefulle ytringer, fjerner vi ved hjelp av teknologi fjerner vi i dag hele 97 prosent proaktivt, det vil si før brukerne behøver å anmelde det til oss. I 2018 var det tallet kun 38 prosent. Men å bygge en ramme for fri tale, som fungerer for alle – og som vi effektivt kan håndheve – er ikke noen lett oppgave», skriver Camilla Nordsted, kommunikasjonskonsulent i Facebook nordic.

Meningssensuren til Facebook kan ramme nesten enhver

For å opprettholde koronadiktaturet sitt er makthaverne og deres mediekanaler nødt til å blokkere, sensurere og baktale enhver som kan stikke hull på løgnene deres. Derfor skjuler de innlegg fra berømte og anerkjente forskere, og derfor opplever kritiske og uavhengige mediekanaler som steigan.no økende sensur og usynliggjøring i sosiale medier.

En trøst kan det være at vi ikke er alene.

Den medisinske forskeren og foreleseren Pierre Kory skriver på Twitter at også Nobelprisvinneren i medisin (2015) Satoshi Ōmura blir kneblet på YouTube.

Robert Malone oppfant mRNA-vaksiner i 1988, og ble inntil nylig gitt kredit for dette i Wikipedia. Men etter at han uttalte seg kritisk til de eksperimentelle vaksinene basert på denne teknologien, er artikkelen om ham fjernet fra Wikipedia og intervjuer med ham sensurert vekk fra YouTube. Her er en artikkel fra det polsk-kanadiske nettstedet Goniec.net. Oppfinneren av mRNA-teknologien blir rensket ut fra nettet.

Som våre lesere vil være kjent med driver Facebook nå en omfattende blokkering av innlegg fra steigan.no, også i tilfeller der vi utelukkende har sitert mainstream-medier. Den såkalte «faktasjekkeren» Faktisk.no er et betalt redskap for å støtte opp om denne sensuren, en angivervirksomhet som de dessverre har fått støtte til av institusjonen Fritt Ord.

Enkeltpersoner i Rødt har også matet sensuren

Vi har dessverre også opplevd at enkeltpersoner i Rødt, og da i første rekke folk som Elling Borgersrud og Stig Berntsen har vært med på å mate denne sensuren gjennom å oppfordre til boikott av og stempling av steigan.no. Denne boikottkampanjen har vært et politisk mageplask, siden interessen for vår nettavis og våre analyser hå vokst kraftig etter disse boikottappellene ble lansert.

Men problemet er at når folk som kaller seg «progressive» driver på med sånt i sine stammekriger mot The Judean People’s Front, som Monty Python ville ha sagt, så mater de vår felles fiende, og de tilrettelegger for at de er de neste som blir tatt. Her er det på plass å vise til pastor Martin Niemöllers dikte Likegyldighet (1946) som i en av flere versjoner lyder slik:

Først tok de kommunistene
men jeg brydde meg ikke
for jeg var ikke kommunist.

Så tok de sosialdemokratene
men jeg brydde meg ikke
for jeg var ikke sosialdemokrat.

Deretter tok de fagforeningsfolkene
men jeg brydde meg ikke
for jeg var ikke fagforeningsmann.
Til slutt tok de meg. Men da var det ingen igjen til å bry seg.

Det globale regimet som vi nå aner konturene av med avskaffelse av borgerlig-demokratiske rettigheter, møte- og forsamlingsforbud, demonstrasjonsforbud, internering og sensur har svært mange fellestrekk med fascismen, og i likhet med tidligere handler det om finanskapitalens uinnskrenkede diktatur. Det er på tide å våkne og skjønne at det er nødvendig med en felles kampe mot disse kreftene, før de seirer. For om de gjør det, er det ikke bare forskere, steigan.no og Rødt som går i minnehullet som George Orwell kalte det.

Forrige artikkelOskar Lafontaine: – De maler fanden på veggen for å tjene legemiddelindustrien
Neste artikkelDr. Stephen Frost: – Vi leger har ansvar for å varsle om global kriminalitet