Hjemløshet er i ferd med å bli ei krise av episke proporsjoner i USA

0
Arbeidsløs og hjemløs på grunn av lockdown. Shutterstock

De økonomiske effektene av lockdownpolitikken i USA omfatter en arbeidsleøsighet høyere enn noen gang i landets historie – inkludert den store depresjonen. Ettersom et enestående antall amerikanere sliter med tå miste jobben, er mange av dem på vei til å miste hjemmene sine.

Det er vanskelig å finne ut hvor mange som faktisk er hjemløse i USA, men Population Reference Bureau anslør tallet il å ligge mellom 600.000 og 1.500.000.

Ironisk nok er staten med det verste problemet også den rikeste staten i nasjonen. Det bor for tiden minst 160 000 hjemløse i California, selv om mange mener at det offisielle tallet er altfor lavt. Antall hjemløse i staten hadde økt i årevis, og så kom pandemien

I mange byer i California har teltbyer tilsynelatende dukket opp overalt i disse dager. I følge San Francisco Chronicle har antallet teltleiringer i San Francisco alene vokst med 70 prosent under pandemien.

Teltleiringer er typiske trekk i gatebildet under motorveier og i områder som skid row – en lomme i sentrum av Los Angeles kjent for sin enorme hjemløse befolkning – men pandemien, nedleggelsene og karantene fikk dem til å spre seg over hele byen. Leirer dukket opp på parkeringsplasser, nabolagsparker og utenfor skoler, ikke bare i Los Angeles, men også andre deler av staten. Bare i San Francisco vokste teltleirene med 70% og ble mer synlige over hele byen, ifølge San Francisco Chronicle.

Michael Snyder skriver:

San Francisco er en av de rikeste byene i hele verden.

Hvis dette skjer nå, hvor ille vil ting bli når den amerikanske økonomien virkelig begynner å falle fra hverandre? Hjemløselighetskrisa fortsetter å vokse raskt også på østkysten. I New York City har mange blitt bekymret for den «voksende tilstedeværelsen» av hjemløse på Times Square.

Finansgribbene kjøper boliger i stor stil

Eksplosjonen i hjemløshet skjer samtidig med at finanshaiene kjøper boligområder i stor stil. Finansgiganten BlackRock lgger naturligvis i spissen av feltet:

BlackRock kjøper opp privatboliger

USAs lokalsamfunn endres radikalt av utleieboligene

Det har imidlertid vært et midlertidg moratorium på utkastelser i USA, men nå oppheves det. Observatører antar at det vil føre til en massiv utkastelseskampanje. Millioner av amerikanere, som ikke har klart å betale husleia si, kan stå overfor utkastelse og eventuelt hjemløshet.

Regjeringa i USA har pumpet tusenvis av milliarder dollar over i finansinstitusjonen på grunn av koronakrise. Og der forblir de. Arbeidsfolk, fattigfolk, ja til og med store deler av middelklassen, derimot står overfor økonomisk ruin.

Og i hjemløshetensfortspor følger døden. Ifølge USA Today døde mer enn 1300 hjemløse i Los Angeles County bare i 2020.

Les også: Finansoligarkiet og sjokkdoktrinen. Koronakrisa i et klasseperspektiv.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.