Av Eva Thomassen.
Facebook liker åpenbart ikke at NRK forklarer bakgrunnen for bråket i Jerusalem som opphav til den påfølgende krigen mellom Israel og palestinerne på Gaza.
Mitt innlegg på Facebook var et direkte sitat med link til artikkelen i NRK. Til det svarte Facebook med gul varseltrekant at det strider mot Facebooks standarder om spam. «Ingen andre kan se det». «Vi har disse standardene for å hindre ting som falsk annonsering, svindel og sikkerhetsbrudd».
Her er den teksten jeg siterer i det forbudte innlegget på Facebook:
Derfor er det bråk i Jerusalem
Flere hundre palestinere er skadet de siste dagene etter at israelsk politi stormet Al Aqsa-moskeen i Jerusalem. Situasjonen i den hellige byen kan komme ut av kontroll, ifølge eksperter. Hva er det som egentlig skjer?
Bakgrunnen for bråket er 70 palestinske familier som risikerer å bli kastet ut av hjemmene sine.
En israelsk domstol har nemlig bestemte at fire palestinske familier i Øst-Jerusalem skal kastes ut. Eiendommene deres kan bli overtatt av israelske bosettere, som hevder at deres familier eide dem før opprettelsen av Israel i 1948.
Ifølge israelsk lov kan jøder som kan bevise eierskap til boliger før 1948, få dem tilbake. Den samme retten gjelder ikke de over 700.000 palestinere som ble drevet på flukt i det de kaller «al-Nakba», eller «katastrofen», etter at Israel ble opprettet.
– Alle verdens jøder kan reise til Israel og bosette seg der, men en palestiner kan nektes å reise hjem etter for eksempel et studieopphold i utlandet.
Det sier Midtøsten-ekspert Marte Heian-Engdal, assisterende direktør i Noref, Norsk senter for internasjonal konfliktløsning.
Dette er det siste innlegget jeg hadde før Faceboook deaktiverte kontoen min!
Innlegg om gule varseltrekanter og deaktivering i Klassekampen 5.6.2021.
Er det noen som har et så godt forhold til Facebook at de kan overtale Facebook å reaktivere kontoen min blir jeg glad!
Les også: Facebooks aksjon mot Thomassen avslører deres politiske agenda
Deaktivert
Tillegg:
Vi opplevde det samme som Eva Thomassen med en artikkel om Saudi-Arabia. Les: Facebook sensurerer til fordel for Saudi-Arabia. Også vi fikk varseltrekant, i vårt tilfelle for en artikkel som er basert på informasjon fra BBC, AFP, al-Jazeera, Reuters, Israeldefense og en artikkel i nettavisa The Atlantic.
Dette er noe Facebook har fortsatt med i dagene etterpå, fortsatt uten saklig grunnlag: