Facebook sensurerer til fordel for Saudi-Arabia

0
Bakgrunnsfoto: Shutterstock. Innfelt oppslaget til artikkelen som Facebook blokkerer.

Sensuren til teknogiganten Facebook blir stadig hardere og stadig mer absurd. 4. juni 2021 fikk vi beskjed om at vår henvisning til denne artikkelen er «i strid med Facebooks standarder om spam».

Denne artikkelen bygger på kilder som BBC, AFP, al-Jazeera, Reuters, Israeldefense, og formuleringa om at Saudi-Arabia ikke er en stat i vanlig betydning, men «en horisontalt og vertikalt integrert kriminell organisasjon» stammer fra en artikkel i nettavisa The Atlantic, som er et hovedstrømsmagasin i USA. Det er en del av The Atlantic Media Group, som også utgir blant annet Defense One og eier Government Executive Media Group.

Artikkelen er skrevet av Sarah Chayes, som er knyttet til elitestiftelsen Carnegie Endowment, og Alex de Waal, som er direktør for World Peace Foundation. De skriver:

«Faktisk er Saudi-Arabia ingen stat i det hele tatt. Det er to måter å beskrive landet på: som en politisk virksomhet med en smart, men til slutt uholdbar forretningsmodell, eller som en enhet som er så korrupt at den ligner en vertikalt og horisontalt integrert kriminell organisasjon. Uansett kan det ikke vare. Det er på tide amerikanske beslutningstakere begynner å planlegge for det saudiske kongerikets sammenbrudd.»

Du vet at sensuren er blitt stram når det å sitere negative analyser av Saudi-Arabia presentert i ei avis som The Atlantic blir blokkert av Facebook. Og ikke nok med det, analysen til Chayes og de Waal er nøktern, faktabasert og helt i tråd med hva man ellers veit om kongedømmet. Artikkelen er skrevet før drapet på og parteringa av journalisten Jamal Khashoggi, som knyttes direkte til toppen av kongehuset i Saudi-Arabia, en drap i ekstrem mafiastil og som bekrefter at landet nettopp er en «vertikalt og horisontalt integrert kriminell organisasjon».

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.