Deaktivert

0

Av Eva Thomassen.

Facebook er lunefull. Plutselig i løpet av et sekund var tilgangen til Facebook stengt. Opp kom meldingen om at Facebookkontoen min var blitt deaktivert. Alt gikk i svart. Jeg fikk beskjed om at det skyldes at noen av mine tidligere innlegg eller kommentarer ikke fulgte standardene til Facebook. Det jeg ikke visste var at det var uforutsigbart hva Facebook ikke likte. Det jeg heller ikke visste var at Facebook teller at antall brudd på standardene resulterer i at kontoen hos Facebook blir deaktivert.   

Standarder

Hva som er standardene til Facebook.

Facebook fjerner alt som ikke følger standardene

Dekker til støtende innhold, slik at folk kan velge om de vil se det.

Dette inkluderer : Dyremishandling, død, sår eller at noen blir truet på livet, selvmord og selvskading, støtende innhold er ikke synlig for personer under 18 år.

«Slik tar vi avgjørelser»

Hvordan de tar avgjørelsene. Det står de bruker samme standarder over hele verden og for alle som bruker Facebook. Facebook bruker enten teknologi eller et team til å gå gjennom innhold og fjerne alt som ikke følger standardene så raskt som mulig. Teamene våre som går gjennom innhold, arbeider på mange språk for å sikre at standardene brukes likt overalt.

«Uenig i beslutningen»

Facebook gir folk en sjanse til å be om en gjennomgang og vi følger opp hvis vi finner at vi har tatt feil avgjørelse. Facebook har færre tilgjengelige folk som kan gå igjennom saker akkurat nå på grunn av covid-19. Vi gjør vårt beste for å prioritere å gå gjennom innholdet som har størst skadepotensial. Det er ikke sikkert at vi kan følge opp saken din, men tilbakemeldingene dine hjelper oss med å gjøre ting bedre i fremtiden.

Takk for forståelsen.

«Gjennomgang»

Hvis vi kommer frem til at innleggene eller kommentarene dine ikke følger standardene våre forblir kontoen deaktivert. Vi passer alltid på sikkerheten til folk på Facebook , så du kan ikke bruke Facebook mens vi går gjennom innleggene og kommentarene dine.

Facebooks standard for søppel

Standard for spam

Vi tillater ikke at folk får likerklikk, følgere, delinger eller videovisninger på en måte som er villende for andre.

 Koordinerer likerklikk og delinger for å villede andre om populariteten

Hva gjør Facebook med spam

Dersom kommentaren din er i strid med standardene om spam kan ingen andre se den. Bruker tilbakemeldingen til å gjøre forbedringer i fremtidige beslutninger. Sikre kontoen. Hvis du ikke har publisert dette, kan vi hjelp deg med å sikre kontoen din.

Søppelpost

Juni 2011

Mens norske bomber faller over Libya fremmed Hillary Clinton i Sikkerhetsrådet invasjon av Syria etter modell av Libya. Terrorister på bakken og NATO bombefly over Syria.  Russland og Kina la ned veto. Jeg kommenterte dette i anledning 10 år siden krigen begynte i Syria. Jeg har innlegg om hvordan Damaskus og Aleppo jubler over å slippe og oppleve et Libya i Syria.

Facebook likte ikke kommentarene mine. De var i «strid med standarden våre om spam»

Mai 2021

Krigen raser i Midtøsten mellom Israel og Hamas på Gaza.

Jeg kommenterer denne krigen med å ordrett sitere  NRK  med link til selve artikkelen i NRK.

Jeg kommentarer også Jan Egeland som forutsigbart dukket opp og fremhever seg selv som Midtøsten ekspert. Han bruker Oslo-avtalen som referanse og mener denne var vellykket bare partene hadde lyttet  til Jan Egeland den gangen. Da ville alt være på plass i dag. «Begge parter» har skyld i at sånn gikk det ikke. Men, han har stor tiltro til at en tostat løsning  er selve løsningen.

Facebook likte ikke denne kommentaren heller. Den var i «strid med standarden for søppelpost»

2020

Jeg kommenterer en som mener at Al-Qaida er en moderat opprørsgruppe i Syria. Kommentaren min var et spørsmål. Spørsmålet var om hva han ville den norske regjeringen ville ha gjort om Al-Qaida invaderte Norge.

Facebook likte ikke denne kommentaren. Det var søppel.

2020

Facebook likte heller ikke at jeg kommenterte en av de utallige artiklene i steigan.no om corona. Jeg tok for meg  en forskningsartikkel Steigan.no brukte som bevis for at han hadde rett i en av påstandene han fremmet. Jeg viste til tolkningen av denne såkalte forskningen som ikke var fagfellevurdert. Med link til artikkelen. Pussig at Facebook ikke likte den kommentaren.  

2020

Facebooks standard om hvilke farlige personer vi bør like. En liten gutt med kniv og Al-Qaida flagget er i strid med standardene om farlige personer og organisasjoner. Jeg sladdet kniven og det svarte og hvite Al-Qaidaflagget.  Hillary Clinton som ler rått i 2011 da hun får høre Gadaffi er drept er ikke i strid med standarden om farlige personer er organisasjoner.

Publisert 2021

Facebook liker ikke drepte soldater som ble halshugging i Daraa i 2011. Selv om jeg hadde sladdet de halshuggede hodene. Derimot liker Facebook terrorgruppa Al- Nusra/AL-Qaida og lederen Al- Junani. Den mest ettersøkte terroristen i verden som begår de mest gruoppvekkende massakre på uskyldige sivile syrere. Terroristen som står på alle lands terrorlister , som det er en «skuddpremie» på 10 millioner dollar. Han får til og med lov av Facebook å bli hvitvasket i nye klær og med de riktige setningene. Han ber om at vesetn skal se med blide øyne på han og bedyrer at han Al-Qaida ikke har planer om å angripe Vesten, kun Syria.

USA innrømmer bruk av Al-Qaida i Idlib

Idlib er det siste området i Syria som er kontrollert av terrorgrupper. Idlib er også et område hvor norske bistandsorganisasjoner  opptrer som terrorgruppenes infrastruktur.

Det klinger som søt musikk i amerikanske ører. Så fornøyd er James Jeffrey, USAs ambassadør for terroren i Syria, at han i avskjedstalen sin etter Trump tapte valget og en minst like kaldblodig president med et rulleblad som visepresident under Obama da han invaderte Syria, at han proklamerte at USA har brukt Jolani som redskap i krigen mot den syriske hæren i Idlib.

James Jeffrey, who served as a U.S. ambassador under both Republican and Democrat administrations and most recently as special representative for Syria engagement and special envoy to the global coalition to defeat ISIS during the Trump administration, told Smith that Jolani’s organization was “an asset” to America’s strategy in Idlib.

Jeg kan bare gjenta det jeg sa i 2018:

Hvis ikke Facebook gir meg nåde takker jeg steigan.no for at jeg har hatt mulighet til å poste det Facebook ikke liker og som gjør at de har deaktivert  Facebookkontoen min. Jeg har også mistet flere tusen venner og kontakter over hele verden. Alt råmaterialet til bok. Alle artikler, bilder, nyheter, møter, reiser. Jeg mister også muligheten til å analysere nyheter fortløpende. Drive med informasjon, kunnskapsformidling.. Jeg mister også muligheten til å avdekke de såkalte bistandsorganisasjonene og hvor de 17 milliarder kroner regjeringen har brukt på terrorister i Syria gjennom 10 år. Jeg mister også tilgang til OPPHEV SANKSJONENE MOT SYRIA. Gruppa jeg etablerte i 2015 etter mitt første besøk i Syria.

Der poster folk fra hele verden meget verdifull historisk materiale som er blitt en database for de krigsforbrytelsene som er begått.

Til alle som måtte mene at man må over på andre plattformer er det å si at det er på Facebook 1,7 milliarder mennesker befinner seg.

2018

Det er ikke første gangen dette har skjedd meg. Forrige gang var det mange hjelpere som fikk Facebook til å aktivere kontoen igjen. Den gang beklaget Facebook og sa det var en teknisk feil.

Abc/nyheter 21.06.2018:

https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2018/06/21/195408452/norsk-syria-kjenner-forferdelig-politisk-sensur-fra-Facebook

steigan.no 22.06.2018:

Klassekampen  27.06.2018:

https://klassekampen.no/utgave/2018-06-27/reagerer-pa-rettsloshet

Klassekampen 28.06.2018:

Forrige artikkelSkrur USA igjen oljekranene i Nordøst-Syria?
Neste artikkelSolberg: – Jeg tror jeg bare skjærer igjennom!