Facebooks aksjon mot Thomassen avslører deres politiske agenda

0
Hillary Clinton og Henry Kissinger, to av de solide støttespillerne til Atlantic Council. Nå blir Facebook integrert i det hele.

Facebook har som kjent slettet kontoen til Syria-aktivisten og skribenten Eva Thomassen og dermed også ødelagt de hundrevis, for ikke å si tusenvis av timers arbeid Thomassen har lagt ned i å dokumentere krigen mot Syria på Facebook. Facebook hevder at Thomassen har brutt brukerbetingelsene på det sosiale mediet. Dette er åpenbart meningsløst. Thomassens arbeid er seriøst og har bidratt til å gjøre leserne kjent med hva den vestlige krigen mot Syria har betydd av forbrytelser mot et land og et folk. Facebooks beslutning er ikke noe annet enn en politisk aksjon for å hindre kritikk av denne krigen.

Skapt av djupstaten, jobber for djupstaten

For dem som har fulgt Facebooks historie og utvikling burde det ikke komme overraskende. Det er en utålelig politisk sensur, ja. Det er et grovt overgrep mot ytringsfriheten, så absolutt. Men at Facebook gjør det burde ikke overraske.

Det kjente nettidskriftet Wired skrev i 2010 om hvordan CIA bruker sosiale nettverk, som i første rekke Facebook og Google til å sikre seg personlig informasjon om titalls millioner av mennesker, inkludert deres sympatier, vaner, bekjentskaper og alt annet som de er så vennlige å stille til disse nettverkenes disposisjon. På denne måten kan også CIA følge og i mange tilfeller forutsi hvordan politiske kampanjer oppstår og utvikler seg,

Da Edward Snowden avslørte hvordan NSA og andre av USAs etterretningstjenester driver elektronisk spionasje mot oss, viste han også via NSAs egne dokumenter hvordan de bruker blant annet Facebook.

På en powerpointslide skriver NSA at deres datainnhenting fra Facebook økte med 131% fra 2011 til 2012.Siden da har bruken av Facebook bare eksplodert, så man kan bare forestille seg hvor mye mer dette betyr i dag.

Noen synes kanskje det lyder mindre farlig med metadata, men hvis du kjenner en persons digitale profil, så vet du mye om døgnrytme, vaner, nettverk, steder du oppholder deg, hvor du reiser, med hvem og når, osv, som er kanskje vel så viktig for en etterretningsorganisasjon. Det går fram av Snowdens avsløringer at NSA jobber konkret med hvordan sosiale media og andre digitale tjenester kan brukes til å diskreditere en person. NSA lister sjøl opp metodene:

– Sette ei honningfelle
– Endre foto i sosiale medier
– Skrive falske blogger i en persons navn
– Sende falske eposter/tekster til kolleger, naboer, venner osv.
– Lekke konfidentiell informasjon til selskaper, pressa via blogger
– Poste negativ informasjon i passende fora
– Ødelegge avtaler/ forretningsforbindelser

I en rapport som ble offentliggjort i september 2013 heter det at:

«National Security Agency har brukt sine massive innsamlinger av elektroniske data til å skape grafiske analyser av enkelte amerikanske borgeres sosiale forbindelser inkludert reiser, steder, kontakter og Facebook-venner.»

USAs etterretniongstjenester bruker Facebook i så stor grad til å spionere på innbyggerne at sjøl EU-kommisjonen har advart mot det.

EU-kommisjonen advarer innbyggerne i EU om at dersom de ønsker å holde sin privat informasjon unna USAs hemmelige tjenester bør de forlate Facebook. Kommentaren kom fra EU-kommisjonens advokat Bernhard Schima i en sak som handler om datasikkerhet etter Edward Snowdens avsløringer. Det er The Guardian som skrev dette.

The case, dubbed “the Facebook data privacy case”, concerns the current Safe Harbour framework, which covers the transmission of EU citizens’ data across the Atlantic to the US. Without the framework, it is against EU law to transmit private data outside of the EU. The case collects complaints lodged against Apple, Facebook, Microsoft, Microsoft-owned Skype and Yahoo.

Facebook som politisk aktør

I september 2016 hadde representanter for Facebook møter med Israels regjering der det ble avtalt hvilke Facebook-kontoer som skulle slettes. Argumentet som ble brukt var at disse kontoene bidro til «oppildning».

Møtene ble ledet av en av de mest ekstremistiske og autoritære medlemmene av Israels regjering, justisminister Ayelet Shaked, skriver Glenn GreenwaldThe Intercept.

Etter dette har Facebook drevet omfattende sletting av kontoene til palestinske aktivister og folk som protesterer mot Israels ulovlige okkupasjon av Vestbredden.

Dette er også bekreftet i New York Times som i desember 2016 skrev:

“Israeli security agencies monitor Facebook and send the company posts they consider incitement. Facebook has responded by removing most of them.”

Facebook inngikk også en avtale med Israel om å renske nettet for upassende kritikk mot den sionistiske staten. Jordana Cutler, som kommer fra jobben som stabssjef ved Israels ambassade i Washington, og som i lang tid har vært en nær rådgiver for Benjamin Netanyahu, er utnevnt til sjef for politikk og kommunikasjon for Facebook i Israel. Hennes oppgave blir ikke minst å bekjempe den ikke-voldelige BDS-kampanjen som retter seg mot Israels okkupasjon av palestinsk land.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg sa i 2016 at selskapet skulle innføre en aktiv kamp mot det påståtte «falske nyheter». Det blir opprettet grupper av såkalte faktasjekkere som skal samarbeide om å brennemerke det de mener er «falske nyheter». Vi husker hvordan Facebook fjernet bildet av «napalmjenta», visstnok fordi det handlet om nakenhet, men det kunne like gjerne ha vært fordi det var avslørende for USAs politiske myndigheter.

I et intervju på PBS kom det grønne partiets kandidat, Jill Stein, med en hard kritikk av Hillary Clinton. Dette ble for sterk kost for PBS, så de kuttet ut det meste av kritikken. Men en Stein-tilhenger la ut det fulle intervjuet på Facebook, og da ble det sensurert der.

I Tyskland har Facebook gått i kompani med Bartelsmann, som skal hjelpe til med å holde det sosiale mediet rent. Det tyske storkonsernet har fått i oppdrag av Facebook å renske innholdet, slik at det ikke «støter mot våre fellesskapsnormer», skriver Der Spiegel.

Bertelsmann SE & Co. KGaA er et tysk multinasjonalt mediakonsern. Selskapet opererer i 50 land og har over 110.000 ansatte. Under 2. verdenskrig var Bertelsmann den største leverandøren av nazi-propaganda. I 2002 skrev en kommisjon som var opprettet av Bertelsmann at selskapet samarbeidet nært med naziregimet under krigen og at det også sjøl benyttet seg av jødisk slavearbeid.

Facebook integreres med Atlantic Council

I en meddelselse til offentligheten skriver Facebook på sine egne nettsider at de er stolte over å ha inngått et partnerskap med Atlantic Council. FB-ledelsen skriver at dette gjør dem i stand til å utnytte den ekspertisen Atlantic Council har når det gjelder politikk og sikkerhet. FB hevder også at dette vil gjøre dem i stand til å unngå å bli misbrukt til disinformasjon – og sikre at Facebook «spiller en positiv rolle under valgkamper rundt omkring i verden» (!).

Atlantic Council er en av de mektigste tenketankene i USA. Den er svært knyttet til djupstaten i USA og har som formål å styrke alliansen mellom USA og Europa (på USAs premisser).

Den har fått donasjoner fra 25 regjeringer, inklusive Norges, og den har hele lista av de største våpenprodusentene og de største bankene på oversikten over økonomiske støttespillere. Det er ei liste som er et slags «Hvem er hvem» på Wall Street og omland.

Facebook er stolte av sitt samarbeid med Israel og sitt partnerskap med Atlantic Council, så vi får tro at det er i samsvar med brukerbetingelsene å gjøre andre brukere kjent med dette.

Forrige artikkelSerbia vil undersøke NATOs bruk av utarmet uran
Neste artikkelSvindelen av pensjonistenes sparepenger kan fortsette som før
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).