Norsk Folkehjelp svarer ikke på spørsmål, men går utenom

0
Norsk Folkehjelp støtter bare grupper som kjemper for å ødelegge Syria og tar ikke hnsyn til stemmer som den til Rima Sawah. Foto: Proletären.

Sluttreplikk til kommunikasjonssjef Hækon Ødegaard i Norsk Folkehjelp.

Av Lars Birkelund.

Håkon Ødegaard er kommunikasjonssjef for Norsk Folkehjelp. Det er derfor uforståelig hvorfor han kommuniserer så dårlig. Han burde kunne forstå mine spørsmål og svare på dem.

Ødegaard insinuerer at jeg ikke «aksepterer at det finnes sivilsamfunnsaktiviser og andre demokratiforkjempere i og på flukt fra Syria, som har en uavhengig stemme og som det er verd å støtte». Jeg har aldri sagt noe slikt. 11. april pekte jeg tvert imot på andre som fortjener støtte, men som Norsk Folkehjelp ikke får lov til å støtte på grunn av avtalen med USA.

Møt igjen Rima Sawah, en representant for det store flertallet av syrere som NF ikke får lov til å hjelpe grunnet sin avtale med terrorstaten USA:

«Vi vill ha frihet och demokrati i Syrien. Men det är vi syrier som måste lösa våra egna politiska problem. Utländska makter ska hålla sig borta och sluta stödja terrorister. Det säger Rima Sawah, engelskalärare från staden Homs och aktiv i det oppositionella Souria Al-Watan Party, Syriska fosterlandspartiet. Vi skiljer på att vara i opposition och att förråda sitt land. En opposition ska inte arbeta med utländska krafter för att förstöra landet, såsom Syriska nationella koalitionen och andra grupper gör. Vi tror på ett enat Syrien och ser det som viktigt att i denna period stå bakom den syriska armén mot terrorismen för att säkra landets framtid».

Jeg har heller aldri sagt at «det er feil å redde sivile liv i områder som kontrolleres av grupper som er i opposisjon til et lands myndigheter». Det jeg har kritisert NF for er at dere kun hjelper det lille mindretallet av syrere (mange av de «syrerne» NF støtter via sine partnerorganisasjoner i Idlib er ikke en gang syrere, men utenlandske leiesoldater/okkupanter for Tyrkia m fl.) som fører krig mot Syria og at dere slik har gjort dere til redskaper for de mørke kreftene som styrer USA/NATO. 

Noen tidligere innlegg i denne diskusjonen:

Lars Birkelund: Hvorfor snakker Norsk Folkehjelp bare med Assad-motstandere?

Håkon Ødegaard: Norsk Folkehjelps meninger om krigen i Syria

Lars Birkelund: Norsk Folkehjelp eller kolonimaktenes hjelper?

Håkon Ødegaard: Norsk Folkehjelp svarer Lars Birkelund

Lars Birkelund: Hvem er det Norsk Folkehjelp støtter i Syria?

Eva Thomassen: Klargjøre eller tåkelegge Syria-bistanden, Norsk Folkehjelp?

Håkon Ødegaard: Norsk Folkehjelp svarer Eva Thomassen og Lars Birkelund

Lars Birkelund: Håkon Ødegaard/Norsk Folkehjelp trenger påhengsmotor

Denne diskusjonen mellom Eva Thomassen, Lars Birkelund og Håkon Ødegaard er hermed avsluttet og vi takker deltakerne for deres bidrag. – Red.

Forrige artikkelNorsk Folkehjelp og hvem de jobber for
Neste artikkelDrømmenes teater vant første akt