Den tyske regjeringa ba forskere lage utredninger for å begrunne strenge tiltak

7
Berlin, Germany - 24 March 2020: The entrance of the Robert Koch-Institut in Berlin.

Den tyske avisa Die Welt har fått tak i en omfattende brevveksling som hittil har vært hemmelig, der det kommer fram at den tyske regjeringa la press på forskningsinstitutter for å få dem til å lage utredninger som kunne underbygge strenge tiltak. Det var det tyske innenriksdepartementet som tok kontakt med Robert Koch Institut og andre forskningsinstitusjoner og ba dem lage utredninger som skulle tjene politiske formål.

Innenriksministyer Horst Seehofer ville ha beregningsmodeller som kunne begrunne harde tiltak fra myndighetenes side. Brevvekslinga mellom departementet og forskningsinstitusjonene er på mer enn 200 sider og i ett brev ber statssekretær i innenriksdepartementet Markus Kerber om at forskerne skulle lage modeller som kunne begrunne tiltak av «preventiv og undertrykkende art». Forskerne ble bedt om å lage modeller for et «worst case scenario» der en million tyskere ville dø dersom livet fortsatte som før koronaviruset.

Internt dokument avslørte

Dette samsvarer godt med den kritikken som ble lekket i mai 2020, og som er omtalt av Tobias Riegel her.

Sitat:

«Et internt dokument fra det føderale tyske innenriksdepartementet (BMI) ble lekket til media etter at det ble blokkert internt i departementet. Uttalelsene som ble offentliggjort på denne måten av en tjenestemann i enheten KM 4: Beskyttelse av kritisk infrastruktur – Innenriksministeriet er tydelige og foruroligende. I tillegg har de eksterne forskerne som er involvert i denne 80-siders risikoanalysen nå kommet med en felles uttalelse, mer om dette senere i teksten. Først til risikoanalysen fra tjenestemannen, som ifølge medieoppslag sies å ha hatt stillingen som enhetsleder. Om regjeringens informasjonspolitikk står det:

«Staten har vist seg å være en av de største produsentene av falske nyheter under korona-krisen.»

Klassifiseringen av risikopotensialet til korona kalles en «falsk alarm»:

«De observerbare virkningene og effektene av COVID-19 avslører ikke tilstrekkelige bevis for at det – med tanke på helseeffekter på samfunnet som helhet – er noe annet enn en falsk alarm. (…) Vi har mest sannsynlig å gjøre med en global falsk alarm som har vært uoppdaget i lang tid.»

En annen alvorlig kritikk framlagt i dokumentet er at det «tidligere (dessverre i motsetning institusjonell bedre viten) ikke hadde blitt bygd opp tilstrekkelige instrumenter for fareanalyse og -vurdering». Dokumentet sier at en passende analyse og evaluering bør utføres umiddelbart: «Ellers kan staten være ansvarlig for skade påført.»

Gigantiske utilsiktede skader

Samfunnet vårt lever nå med økt sårbarhet og høyere risiko for at vital infrastruktur skal ramle ut, hevder dokumentet. Sikkerhetsskadene er nå høyere enn den gjenkjennelige nytten:

«De (helt meningsløse) utilsiktede skadene forårsaket av koronakrisen er nå blitt gigantiske. Mye av denne skaden vil bare vises i nær og fjern fremtid. Dette kan ikke lenger forhindres, bare begrenses.»

Analysen krever at korona-tiltakenes «meningsløshet» blir offisielt vedgått:

«De statlige beskyttelsestiltakene, så vel som de forskjellige sosiale aktivitetene og initiativene som opprinnelig forårsaket utilsiktede skader, men som nå er helt meningsløse, er fremdeles stort sett i kraft. Det anbefales på det sterkeste at de snarest fjernes helt for å avverge skader på befolkningen.»

Igjen adresserer dokumentet (des)informasjonspolitikken:

«Manglene og feilene i krisehåndteringen har følgelig ført til formidling av uriktig informasjon og dermed utløst desinformasjon i befolkningen.»

Desinformasjons-politikk

En del av denne desinformasjonen er forårsaket av Robert Koch-Instituttet (RKI). BMI-medarbeidernes analyse sier:

«Dataene som leveres av RKI kan ikke brukes som grunnlag for beslutninger. Vurderingene fra RKI dekkes ikke av dataene som er gitt. Verdiene er ofte spekulative, noen ganger usannsynlige. Dessverre er kriseteamets tilstandsrapport utelukkende basert på å behandle disse dataene.»

Sitat slutt.

Lekkasjen og avsløringa

Når vi holder lekkasjen fra i fjor sammen med avsløringa av myndighetenes press på Robert Koch Institut og andre for å få alarmistiske utredninger, tegner det seg et bilde av ei regjering som av politiske grunner har presset forskerne til å avgi krisemaksimerende uttalelser som så igjen er brukt politisk. Og det var nettopp dette tjenestemannen i innenriksdepartementet reagerte på og som han protesterte mot.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Forskerne ble bedt om å lage modeller for et «worst case scenario» der en million tyskere ville dø dersom livet fortsatte som før koronaviruset. ???

  Mange land har null tiltak og i de nasjonene er det null korona, hverdagslivet går som det alltid har gjort, ingen merker noe som helst til den ikke eksisterende pandemien.

  I Tanzania sendte de inne prøver fra geiter, frukt, olje og mye annet til WHO, alle prøvene kom tilbake positive noe som fikk president John Magufuli til å kaste WHO på hodet ut av landet, i dag er det store konserter og arrangement der, ingen masker, spritvask eller sosial distancing. samme i en rekke andre land.

 2. Nå kommer hat kampanjene mot Tanzanias president. Hva er galt med John Magufuli ? Han nekter å tvinge folket til maskebæring, spritvask, sosial distancing og han nekter folket corona vaksine. Han nekter folket å teste seg.
  Han sier at alt er fake… mao en ravende gal konspirasjonsteoretiker.

  Flere afrikanske presidenter har dødd av Covid sier artikkel … MEn fakta er at alle disse døde presidentene gikk ut og avslørte hele koronabløffen der de plutselig døde timer og dager etterpå … nå kaller de CIA drapene for Covid døde på samme måte som de som dør av vaksinen,

 3. Så tilfeldig ?
  En ny super dødelig sykdom sprer seg i Tanzania … Man trenger ikke være rakettfrosker for å skjønne at dette her er straff for at Tanzania ikke vil knele og kype for NWO.

 4. Avatar for Jette1 Jette1 says:

  Der er jo det “galt” med Tanzanias president, at han er et GODT og fornuftigt menneske - til STOR forskel fra f.eks Tyskland (og andre lige saa psykopatiske nazi-fascist-lande) og resten af den Vestlige verden…Altsaa os allesammen.

  Kan vi blive enige i at Vest Inderne havde 100% ret (igen) da de sagde (for faa aar siden,) at den Vestlige verdens “ledere” nu vil forsoege at goere hele jordens befolkning til slaver!??

  Blot ET af millioner af eksempler paa metoderne til at opnaa dette er her: https://arstechnica.com/science/2018/12/people-adopt-made-up-social-rules-to-be-part-of-a-group/

  Desuden var der en - EN - Dansker der skrev noget lignende, lige foer ALLE menneskene I Danmark pludselig blev “syge” og DOEDE af det ( kaldes ogsaa FOLKEDRAB)

  Det er saa 10 aar siden nu!! Hvor mange uskyldige og 100% raske mennesker kan en Dansk offentligt ansat mon slaa ihjel paa en time??

  Og, hvor mange mennesker kan de Vestlige kolonilande (og deres forkvaklede religioner)slagte om dagen - “for sjov”?

  Jeg ved ikke Norge, hvad der nu skal ske med Danmark og, med hendes nazi-“Sonnenkinder”…maaske de kan blive en del af Nord Tyskland eller, maaske bare et Amerikansk territorie!?

  I hvert fald skal det Danmark vi engang kendte og holdt af, nu LUKKES for allersidste gang og ja, det er pinefuldt at skrive men, om noget land ikke bare er gaaet for vidt men, nu er saa langt ude, der absolut INTET er tilbage, da er det Danmark og Danskerne der :sleepy::sleepy:

  ALDRIG havde jeg troet at skulle opleve en saa klokkeren kriminel psykopati, som vi nu ALLE oplever fra det Lille “foregangsland”…som selv mener hendes naermeste allierede er USA…

  USA har INGEN naermeste allierede!!

 5. Avatar for Jette1 Jette1 says:

  ALT 100% ALT er loegn og absolut INTET andet!!

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere