USA: Den mest militære presidentinnsettelsen noen gang

0
Nasjonalgarden okkuperte Washington. Skjermdump fra video.

26.000 soldater hadde Washington i et jerngrep uten sidestykke under innsettelsen av Biden. Det var scener som fra et militærdiktatur. Og det var også uro og misnøye blant soldatene.

Norske medier med NRK i første linje gikk fullstendig av skaftet under innsettelsen av Joe Biden som USAs nye president. Særlig NRK fikk vist at de ikke er et norsk nyhetsmedium, men en parodi på sine amerikanske forbilder. Marienlyst gikk langt i å gi sine lyttere og seere en tungtveiende grunn til å ta avstand fra lisensbetaling.

Viktigere var det at USAs hovedstad ikke sto i folkefestens tegn, men så ut som en krigssone. 26.000 soldater er enormt mye. Hele det norske forsvaret betsår av 11.500 militære. Den hæren som inntok Washington er altså mer enn dobbelt så stort som de samlede militære styrkene i Norge.

«Vi føler oss fryktelig forrådt!» Voldsom misnøye blant soldatene.

Nettavisa Politico melder om at det var massiv misnøye blant soldatene over måten de ble behandlet på. De melder om en hær på 5000 soldater som ble tvunget til å sove på gulvet i et parkeringsanlegg, uten internett og med to toaletter på deling. En av soldatene fra Nasjonalgarden sa til avisa:

“I går gikk dusinvis av senatorer og kongressmedlemmer ned langs rekkene våreog tok bilder, håndhilste og takket for innsatsen vår. Innen 24 timer hadde de ikke lenger bruk for oss og forviste oss til hjørnet av et parkeringshus. Vi føler oss utrolig forrådt.”

Se bildene som soldatene sjøl har tatt her og her.

Nå vet vi ikke om Nasjonalgarden kan sine klassikere på fingrene, men i såfall kunne de ha sagt med Friedrich Schiller: „Der Mohr hat seine Arbeit getan, der Mohr kann gehen!“

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.