USA: Den mest militære presidentinnsettelsen noen gang

23
Nasjonalgarden okkuperte Washington. Skjermdump fra video.

26.000 soldater hadde Washington i et jerngrep uten sidestykke under innsettelsen av Biden. Det var scener som fra et militærdiktatur. Og det var også uro og misnøye blant soldatene.

Norske medier med NRK i første linje gikk fullstendig av skaftet under innsettelsen av Joe Biden som USAs nye president. Særlig NRK fikk vist at de ikke er et norsk nyhetsmedium, men en parodi på sine amerikanske forbilder. Marienlyst gikk langt i å gi sine lyttere og seere en tungtveiende grunn til å ta avstand fra lisensbetaling.

Viktigere var det at USAs hovedstad ikke sto i folkefestens tegn, men så ut som en krigssone. 26.000 soldater er enormt mye. Hele det norske forsvaret betsår av 11.500 militære. Den hæren som inntok Washington er altså mer enn dobbelt så stort som de samlede militære styrkene i Norge.

«Vi føler oss fryktelig forrådt!» Voldsom misnøye blant soldatene.

Nettavisa Politico melder om at det var massiv misnøye blant soldatene over måten de ble behandlet på. De melder om en hær på 5000 soldater som ble tvunget til å sove på gulvet i et parkeringsanlegg, uten internett og med to toaletter på deling. En av soldatene fra Nasjonalgarden sa til avisa:

“I går gikk dusinvis av senatorer og kongressmedlemmer ned langs rekkene våreog tok bilder, håndhilste og takket for innsatsen vår. Innen 24 timer hadde de ikke lenger bruk for oss og forviste oss til hjørnet av et parkeringshus. Vi føler oss utrolig forrådt.”

Se bildene som soldatene sjøl har tatt her og her.

Nå vet vi ikke om Nasjonalgarden kan sine klassikere på fingrene, men i såfall kunne de ha sagt med Friedrich Schiller: „Der Mohr hat seine Arbeit getan, der Mohr kann gehen!“

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Slangen Slangen says:

  Militariseringa var ein kalkulert planlagd seremoniell innleiing på forfølginga av det kvite kristne amerikanske folk.

  Legg ned løgnenes NRK, stryk det frå statsbudsjettet!

 2. Biden og andre fremtredende Demokrater har støttet BLM og antifa, på tross av at det har drept både sivile og et stort antall politimenn. Byer har blitt nærmest okkupert med storstilt plyndring og brannstiftelse, bl.a ble en politistasjon brent ned. I motsetning til konservative som demonstrerer mot hva de hevder å være et stjålet valg omtales venstresidens terrorister som fredelige demonstranter, mens religiøse grupper som bare synger, ber og leser bibelvers er høyre ekstreme. Presidenter omtales på samme måte. Mens Regan, Busher og Trump var farlige galninger, hvor alt positivt forties gir man fredsprisen på forskudd til demokrater. NRK nøyer seg ikke med selv å være en propaganda kanal, som forteller sine seere at de er nøytrale bedriver de konsekvent brunbeising beskyldninger av å mangle troverdighet. MSNBC er Bidens favoritt kanal, men det blir neppe omtalt på samme nedlatende måte Trumps forhold til Fox Ness, som Obama forsøkte stenge Steigen, document og reset burde gå sammen om en bred nyhetskanal.

 3. Avatar for INK INK says:

  image

 4. Glem Trump. Når en lovelig valgt politiker med støtte fra halve landet sitt brunbeises, svatmales, og til slutt senureres av private foretak er det noe galt. USA har alltid vært splittet,med noen topper innimellom. Når alle de store mediene og techindustrien (som alle er styrt av oligarker) skal være dommer og bøddel. Den ene siden kan oppfordre sine (betalte) anarkister og få oligarkene med på å omtale angrep på politistasjoner og hele bydeler som fredelige demonstranter, mens den andre siden skal stemples som terrorister etter demonstrasjoner mot valgfusk. Nå skal de samme oligarkene (Facebook) “overvåke” valget i Norge. Hva ligger det i å “overvåke”? En ting er sikkert, og det er at vi utmerket godt klarer å kontrolere våre egne valg uten innblanding fra Facebook. Det er på tide å sette ned foten for dette globale maktmissbruket fra verdens mektigste elite, som maler sin egen kake, og har en agenda. Jeg tipper de starter med å sensurere noen micropartier de fleste finner uspiselig (og som aldri vil få mer enn noen få hundre stemmer uansett) deretter tar de for seg bit for bit, og oligarkenes innblanding har blitt så normalisert at man ikke lenger reagerer på ting som f.eks en fremtidig EU avstemmning.

 5. Klassekamp (det har ikke noe med høyre/venstre å gjøre)
  Det handler om rett til å jobbe, ikke bare sitte å vente på NAV…
  Teknokratene ønsker økonomisk vekst uten arbeidere.
  Opprøret i USA er et grasrot opprør, på samme måte som Brexit

  https://t.me/Theresistanceuk/150774

 6. bilde

  Likte spesielt at «roboter ikke blir syke»
  @ABC
  Neida… men de tåler ikke virus de heller :joy:
  Ingen kritisk tenkning hva gjelder hacking, strømbrudd eller annen moro?

 7. Avatar for Solfrid Solfrid says:

  Da Antifa og BLM herjet villmann i Seattle, Portland og mange andre demokratisk styrte byer i USA, så sa:
  Peolci: “Jeg bryr meg ikke noe særlig om statuer”
  Harris: "Dette opprøret må ikke stoppe, dette krig mot “White supremacy”
  Biden: “Defund th police” - “Send psykologer og sosionomer til de voldelige personene…”
  Hvorfor har ikke Biden stilt opp 25000 psykologer og sosionomer for å beskytte Det Hvite Hus?
  Er det slik at en regel gjelder for bermen og en annen for atistokratiet?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

15 flere kommentarer

Deltakere