Forrådt!

0
Et møte utenfor Labour-senator Malarndirri McCarthys kontor 15. februar. Foto: Top End Peace Alliance

Det australske folket har blitt forrådt av sin egen regjering, moralsk, juridisk, økonomisk, finansielt, militært og politisk.

Av John Lander, tidligere ansatt i australsk UD og diplomat.

Forrådt moralsk

Australias moralske status i verden har blitt forrådt av regjeringen som gir politisk og militær støtte til Israel mens de utfører slaktingen av palestinerne en gross og ødeleggelsen av deres livsmiljø. Over 30.000 mennesker har blitt drept av Israel Defense Forces (IDF), mer enn halvparten av dem kvinner og barn. Australia fortsetter å støtte Israel, til tross for at deres ledere åpent har erklært at «det er ingen uskyldige i Gaza – de er alle Hamas-terrorister, inkludert barn, babyer» og til og med ufødte. Nesten alle sykehus og medisinske fasiliteter i Gaza har blitt ødelagt eller redusert til en knapt fungerende tilstand, uten utstyr, medisiner og andre viktige forsyninger som Israel har blokkert fra innreise under sin fortsatte beleiring.

En kjerneverdi for det australske folket, troen på et «fair go» for alle, som må anses som uskyldige inntil det motsatte er bevist, har blitt forrådt av den australske regjeringen, slik Israels handlinger mot palestinerne siden 1948 (enn mindre i dag) kunne neppe beskrives som en fair go. Dette prinsippet har blitt forrådt ytterligere av regjeringens beslutning om å suspendere finansieringen til FNs hjelpe- og arbeidsbyrå for palestinske flyktninger i det nære østen (UNRWA), basert på ekstremt spinkle ubekreftede bevis levert av Israel, om at noen få useriøse personell fra UNRWA feiret Hamas-angrep 7. oktober. UNRWAs tjenester er helt avgjørende for å overleve Gazas befolkning. Tilbaketrekking av midler vil føre til mange flere dødsfall fra sår og sykdommer som kan behandles, samt underernæring og sult.

Forrådt juridisk

Den australske regjeringen har unnlatt å oppfylle sin forpliktelse i henhold til folkemordskonvensjonen om å gjøre alt som står i sin makt for å forhindre et folkemord, eller potensielt folkemord i Gaza. Jemen har forsøkt å oppfylle sin forpliktelse, slik den ser det, i henhold til folkemordskonvensjonen, ved å innføre en blokade for skipsfart til/fra Israel. En slik metode har blitt brukt av USA i mange tilfeller tidligere og til og med av Israel mot Gaza. På amerikansk anmodning har Australia sluttet seg til amerikanske/britiske angrep på territoriet til Jemen, og dermed brutt internasjonale krigslover, som gjør ethvert angrep på et annet land ulovlig, med mindre det landet utgjør en overhengende og troverdig trussel mot territoriet til landet under trussel (selvforsvar).

Den australske regjeringen har også satt Australia i juridisk fare for å bli tiltalt i Den internasjonale domstolen for medvirkning til folkemord. ICJ utstedte et midlertidig forføyning om at Israel hadde en sak å besvare, og at den umiddelbart skulle avstå fra enhver handling som kan true sivilbefolkningen i Gaza. Israel kunngjorde, selv før kjennelsen, at de ville trosse den og fortsette slaktingen. Ved å fortsette med støtten til Israel har den australske regjeringen indikert at den også misliker ICJ-dommen. Ved disse handlingene har den undergravd rettsstaten og erstattet den med jungelens lov.

Australias aksept av den rettslige posisjonen at Taiwan er en del av Kinas suverene territorium blir forrådt av dets hyppige marinemanøvrer i Kinas kystfarvann, i navnet til en form for «navigasjonsfrihet» som ikke er fastsatt under FN-konvensjonen om havloven (som USA har nektet å signere). Så lenge den juridiske statusen til Taiwan forblir en del av Kinas suverene territorium, er øvelser gjennom Taiwanstredet helt klart inntrengninger i Kinas territorium. Slike provokasjoner er et svik mot Australias interesse i et fredelig, produktivt forhold til Kina, spesielt når Kinas reaksjoner på dem blir feilfremstilt som «aggresjon».

Forrådt økonomisk

Den australske regjeringen har villig overvåket den gradvise overtakelsen av kontrollen over den australske økonomien. USA har majoritetsandeler i nøkkelselskaper i alle sektorer av økonomien, enten det er innen mineralutvinning og behandling, produksjon, matproduksjon og distribusjon og til og med i kunst/media/underholdningsindustrien.

Regjeringen har gått lenger, ved å gi USA kontroll over gruvedrift, prosessering og markedsføring av sjeldne jordmineraler, så viktig i utviklingen av høyteknologisk industri. Australia har overgitt til USA makten til å bestemme hvem som kan investere i, og hvem som kan kjøpe, australske mineraler av sjeldne jordarter.

Interessen til australske borgere i å ha en blomstrende økonomi som gir tilstrekkelig helsevesen, rimelige boliger, utdanning og miljø-/klimabeskyttelse har blitt forrådt ved at regjeringen har brukt mange milliarder dollar til oppkjøpet under AUKUS («sikkerhetspakten» Australia-UK-USA) av atomdrevet ubåtteknologi, som mest sannsynlig vil være foreldet når den blir levert. Det vil uansett bare tjene amerikanske strategiske mål i regionen.

Forrådt finansielt

Det australske banksystemet har gradvis blitt overtatt av utenlandske, hovedsakelig amerikanske, investeringsvåpen. Privatisering av folkets bank – Commonwealth Bank – sementerte ikke bare utenlandsk kontroll over banksystemet, men fratok regjeringen muligheten til å kanalisere investeringer til infrastruktur eller produktive områder av økonomien. Australske banktjenester er låst inn i det anglo-amerikanske globale finanssystemet, strukturert på amerikanske dollar og avhengig av SWIFT for internasjonale transaksjoner.

For å fullføre den økonomiske overdragelsen til utenlandske interesser, beveger den nåværende regjeringen seg for å avhende seg selv fra den siste utveien for pengepolitikk og overlate den til et ikke-valgt styre av oligarker ved en restrukturert Reserve Bank of Australia. Dette vil være knyttet til Bank for International Settlements, kjent som «sentralbankens sentralbank», kontrollert av anglo-amerikanske milliardærer, som vil hindre ethvert forsøk fra regjeringen på å stoppe strømmen av rikdom inn i lommene deres og hemme evnen. å lede kapital inn i utviklingen av realøkonomien.

Forrådt militært

Regjeringen har ledet integreringen av amerikanske og australske væpnede styrker – og integreringen av amerikansk etterretningsinnsamling og analyse i det australske etterretningsapparatet. Australia er dermed fratatt uavhengig evne til å oppfatte og vurdere betydelig internasjonal utvikling og utlede passende svar. Australske forsvarsinteresser har blitt blandet sammen med amerikanske forsvarsinteresser, selv om de i virkeligheten er veldig forskjellige.

AUKUS-pakten, en ondartet utvekst av ANZUS-traktaten, har – som den amerikanske presidentens rådgiver for asiatiske anliggender, Kurt Campbell gledet seg: «låst Australia inn i USAs forsvarspolitikk de neste førti årene». Sannheten i denne uttalelsen har blitt demonstrert i Australias ubøyelige deltakelse i USAs militære innsats i Ukraina og Midtøsten.

Den australske regjeringen har overgitt den suverene makten for å bestemme når, hvor, hvordan og mot hvem de skal gå til krig. Under Force Posture Agreement fra 2014 har den tillatt etablering og utvidelse av en rekke amerikanske militærbaser, som USA har «uhindret tilgang» til og som de har «eksklusiv kontroll» over, og dermed sikret at enhver amerikansk krig i den s.k. Indo-Stillehavsregionen vil bli utført fra Australia og vil gjøre australsk territorium til et mål, enten Australia ønsker å være involvert eller ikke.

Forrådt politisk

Regjeringens politiske svik mot nasjonen har vært bred og omfattende. En politikk med antagonisme mot Kina, som aldri har uttrykt fiendskap mot Australia, eller vist noen fiendtlighet, kompromitterer ikke bare det økonomiske forholdet til Australias viktigste handelspartner, men fremmedgjør Australia fra sine regionale naboer, som alle søker å opprettholde et vennlig samarbeid med Kina. .

Å være realistisk på vakt mot Kinas økende økonomiske, militære og politiske styrke utelukker ikke et gjensidig fordelaktig forhold til Kina. En slik forsiktighet matches ikke i håndteringen av forholdet til USA, hvis politikk i stor grad bestemmer politikken som Australia vedtar og hvis innflytelse er dypt forankret i den australske politikken.

Regjeringen har forrådt ytringsfriheten ved sin samtykke til den fortsatte fengslingen av Julian Assange, til tross for at han ikke har begått noen forbrytelse eller blitt siktet for en. Dette står i kontrast til regjeringens hykleriske rop mot Kinas domsutmåling av en kinesisk/australsk forfatter og tidligere etterretningsoffiser i Kina før han ble en australier, som formelt ble siktet og stilt for retten for lovbrudd knyttet til Kinas etterretningstjeneste (i likhet med brudd på Official Secrets Act i Australia).

Demokratiet forrådt

Australias demokrati i seg selv har blitt forrådt av sin egen regjering, siden nesten alle disse beslutningene har blitt tatt i hemmelighet, uten konsultasjon med parlamentet eller folket. Regjeringen har tatt en stadig mer autokratisk, autoritær tilnærming til å implementere disse beslutningene. Den har ikke bare gått hardt ut over det demokratiske prinsippet om at folkevalgte representanter skal ha mulighet til å debattere og avgjøre politiske spørsmål av potensielt eksistensielle konsekvenser for nasjonen, den har forrådt til og med sitt eget parti, rang-og- filen som har blitt ignorert og deres synspunkter avvist.


Originalen til denne artikkelen finnes her:

Betrayed!

Forfatteren jobbet i utenriksdepartementet og hadde en rekke diplomatiske stillinger, inkludert australsk viseambassadør i Kina, 1974-76, og ambassadør i Iran, 1985-88.

Australian Alert Service, 21. februar 2024

Forrige artikkelVindkraftanleggene produserer langt mindre energi enn de lovte
Neste artikkelFornybar Norge er kraftspekulantenes sugerør i statskassa
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.