Macron ber Biden øke USAs militære innblandinger

0
Franske soldater i Mali. Shutterstock

Frankrike vurderer å trekke tropper tilbake fra Mali.

Av Dave DeCamp, Anti-War.

På tirsdag henvendte den franske president Emmanuel Macron seg til den nye Biden-administrasjonen og ba USA øke sin militære intervensjon i Afrika og Midt-Østen, spesielt i Irak og Syria.

Macron sier: «Jeg er sikker på at i de kommende ukene vil den nye administrasjonen bli nødt til å ta noen nøkkel-beslutninger som vil bety en større forpliktelse og årvåkenhet i kampen mot terrorister i Irak og Syria».

Frankrike er en del av den internasjonale anti-IS-koalisjonen som opererer i Irak og Syria. De franske har også kjørt seg fast i Mali, hvor de har kjempet mot islamske militante siden 2013.

Åtte år inn i Mali-kampanjen ser Frankrike ut til å prøve å komme seg ut derfra. I øyeblikket er det rundt 5100 franske soldater Afrikas Sahel-region.

I sin tale hintet Macron om en mulig tilbaketrekking av sin tropper, en kunngjøring han er ventet å komme med neste måned.

Tidligere rapporter sier at Frankrike er ventet å trekke 600 soldater ut av Mali. Noen analytikere mistenker at en fransk tilbaketrekking fra regionen vil føre til at styrker fra USA må fylle inn tomrommet.

Frankrike har tidligere frarådet USA fra å trekke sine styrker fra denne tiårig lange konflikten. 

I november 2020 da Trump-administrasjonen annonserte at de ville trekke sine styrker tilbake, gjorde den franske utenriksministeren det klart overfor USAs utenriksminister Mike Pompeo at Paris motsetter seg USAs tilbaketrekking fra Afghanistan og Irak.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.