Terje Rød-Larsen trekker seg som president for International Peace Institute

0
Terje Rød-Larsen vil ikke forklare seg om sitt forhold til den pedofilidømte Jeffrey Epstein. Bakgrunnsfoto: IPI

På et ekstraordinært styremøte torsdag (29. oktober 2020) leverte Terje Rød-Larsen sin oppsigelse som president for den norskstøttede tankesmien International Peace Institute. Dette skriver Dagens Næringsliv 29. oktober 2020 og fortsetter:

I en uttalelse bekrefter styret i tankesmien International Peace Institute (IPI) at toppdiplomaten Terje Rød-Larsen er ferdig som president.

«Styret i IPI holdt i dag et ekstraordinært møte og aksepterte oppsigelsen til president og administrerende direktør Terje Rød-Larsen».

DN har gjort en skikkelig gravejobb

Når det gjelder Terje Rød-Larsen og hans forhold til den pedofilidømte Jeffrey Epstein har DN gjort en forbilledlig gravejobb. Avisa har ikke gitt seg sjøl om den tidligere toppdiplomaten har nektet å svare og til og med rømt fra en DN-journalist. Denne jobben har bidratt til at Rød-Larsen nå trekker seg. Og styret i International Peace Institute er ikke særlig nådige i sin kritikk:

«Epsteins forbrytelser var uhyrlige. Forestillingen om at IPI på noe som helst vis hadde noe å gjøre med en slik motbydelig karakter er frastøtende for institusjonens kjerneverdier», står det i uttalelsen.

«Rød-Larsen har beklaget til styret for feilvurdering ved å sikre donasjoner fra stiftelser tilknyttet Epstein og ved å sikre hans eget personlige lån fra Epstein i 2013», står det i uttalelsen.

Oppvask i IPI, men hva med Norge?

I IPI vil det bli tatt en oppvask. Et større revisjonsbyrå vil gjennomgå alle transaksjoner mellom Epstein og IPI. Fra før av er det kjent at Epsteins stiftelser ga minst 650.000 dollar til IPI mellom 2011 og 2019. IPI var faktisk den største mottakeren av penger fra den kriminelle milliardæren.

Les: Hvorfor ga Epstein millioner til Terje Rød-Larsens organisasjon?

Men hva med Norge? Aftenpostens Harald Stanghelle skrev i 2019:

«Norges daværende FN-ambassadør Geir O. Pedersen har bekreftet at han møtte Jeffrey Epstein på «en arbeidsmiddag om Midtøsten». Det ubesvarte spørsmålet er hva i all verden en dømt sexforbryter uten Midtøsten-erfaring har å gjøre på en slik arbeidsmiddag? «

Rød-Larsens gode venn Geir O. Pedersen satt på pengesekken i UD da de bevilget penger til vennens stiftelse. Han deltok også på middagen med Epstein, skrev Dagens Næringsliv. At Pedersen også visste at det var en pedofilidømt de hadde møte med, er hevet over all rimelig tvil.

Kameraderiet mellom Pedersen og Rød-Larsen må granskes. Det er tross alt våre skattepenger FN-ambassadøren ga til sin gode venns stiftelse. Pedersen var også delaktig i samrøret med Epstein. Hva vil UD gjøre med det?

Fra Epsteins side var disse forbindelsene med på å hvitvaske ham etter pedofilidommen, og dí det spillet var både Terje Rød-larsen og det norske kongehuset viktige brikker.

Kronprinsesse Mette-Marit har innrømt at hun hadde flere møter med den pedofilidømte Jeffrey Epstein i perioden 2011–2013. Hun har møtt Epstein flere ganger både i Norge og i USA, og hun møtte ham en gang i hans hjem i New York. Det var altså ikke et tilfeldig eller enkeltstående møte. Det var en serie med møter, og det gjør Epstein til en prioritert kontakt for Mette-Marit i perioden 2011–2013.

Stanghelle forteller også om en annen nordmann som har spist middag med Epstein:

«Under en annen middag ble Kjell Magne Bondevik introdusert for Jeffrey Epstein. Den var i 2013, og den rause milliardæren inviterte Norges tidligere statsminister til et privat møte på sitt kontor. Der skulle det snakkes om pengegaver til Oslosenteret som Bondevik ledet. Under neste New York-besøk spiste han frokost med en stadig raus Epstein og de to ble enige om å følge opp saken.»

Terje Rød-Larsen har skandalisert seg sjøl. Han har falt fra sin høye posisjon som toppdiplomat til en liten fyr som har hatt tvilsomme forbindelser med en svært tvilsom person. Men Norge som stat må granskes. Her har det vært embedsmenn og rådgivere som har gått god for dette spillet og som har øst penger ut av statskassa. De må granskes. Vi innbiller oss ikke at kronprinsessen vil bli gransket, men hennes rådgivere bør absolutt gås etter i sømmene.

Elefanten i rommet – Mossad

Det spørsmålet som ikke er belyst i DNs artikler er forholdet mellom Epstein, Rød-Larsen og Mossad. Det er mer enn sannsynlig at den israelske etterretningstjenesten har hatt en tjukk finger med i dette spillet.

Les: Tidligere israelsk etterretningsagent: – Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell jobbet for Israel

Les: Haaretz: Jeffrey Epstein var i økonomisk partnerskap med tidligere israelsk statsminister

Harald Stanghelle pekte på at det er flere bindinger mellom Terje Rød-Larsen og den pedofilidømte Jeffrey Epstein:

«Terje Rød-Larsens IPI har flere bindinger til Jeffrey Epstein, dokumenterer DN. Blant disse er at Mort Zuckerman, en tidligere forretningspartner av sexforbryteren, har sittet i IPIs styre. Han omtales nå som styreleder emeritus på IPIs nettsider.

Denne Mort Zuckerman som Stanghelle skriver om er milliardæren Mortimer Benjamin Zuckerman. Han er en helt sentral person i Israel-lobbyen i USA. Dette skriver John Mearsheimer og Stephen Walt i dokumentet The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy i 2006. President George W. Bush utnevnte Zuckerman til å delta i sin «æresdelegasjon» til Israel i mai 2008. Han er dessuten omtalt av Israeal som som en av de 70 fremste amerikanske bidragsyterne til forholdet mellom USA og Israel.

Zuckerman er dessuten djupt involvert med en rekke sentrale maktorganer i djupstaten og finansinstusjonene i USA. Han har viktige posisjoner i Aspen Institute, JPMorgan‘s National Advisory Board, Council on Foreign Relations (som vi har omtalt som det egentlige partiet for overklassen i USA),Washington Institute for Near East Policy, det Soros-finansierte International Institute for Strategic Studies.

Det er altså fortsatt mye å grave i når det gjelder Terje Rød-Larsen og hans forbindelser. Dere har startet godt, Dagens Næringsliv, dere kan ikke gi dere nå, eller hva?

Forrige artikkelErna Solberg og ekstremismen
Neste artikkelMacrons liberala gäng är medskyldiga till det bestialiska mordet på Samuel Paty
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).