Erna Solberg og ekstremismen

7
Bashar al-Assad. Foto: Shutterstock
Eva Thomassen

Av Eva Thomassen.

Nå bør folk i Europa våkne. Våkne fra tornerosesøvnen. Nå kommer marerittet stadig nærmere. Norges statsminister «oppfordrer politiske og religiøse ledere i den muslimske verden til å ta avstand fra ekstremisme og beskytte ytringsfriheten».

Denne uttalelsen vil komme til å stå i historiebøkene. Under kapittelet Krigsforbrytere forkledd i «demokrati», «menneskerettigheter» og «ytringsfrihet».

Det er tragisk det som skjer i Frankrike nå. Men, ikke mer tragisk enn det som har skjedd i Syria hver dag gjennom 10 år. Hodekapperne i Syria står på vestlige lands lønningslister. Nå kommer de hjem.

Vi  har en leder som ber ledere i land hvor de politiske og religiøse lederne allerede er drept  eller i land der Vesten ikke har lykkes drepe lederen i å «ta avstand fra ekstremisme».

Hvilke muslimske ledere er det egentlig Norges statsminister appellerer til?

Norge og den muslimske verden

Det blir litt hult når Norges statsminister appellerer til politiske og religiøse ledere i den muslimske verden om å ta avstand fra ekstremisme når Norge er på 2.plass i kriger mot nettopp den muslimske verden. Her drepes det fortløpende muslimske politiske og religiøse ledere uten at det gjør nevneverdig inntrykk på Norges statsminister.

Det er bare Storbritannia og Frankrike som har vært involvert i flere kriger enn oss siden 1990. Den lite flatterende andreplassen deler vi med USA,  Siden 1990 har Norge deltatt i Gulfkrigen mot Irak i 1991, invasjonen i Somalia i 1993, krigen i Bosnia fra 1993-95, Kosovokrisen i 1999, Afghanistankrigen fra 2001 fram til i dag, Irakkrigen fra 2003-2011, krigen mot Libya i 2011, drapet på Gadaffi. Syria 2011-dd. Mali. 

2019: Drapet på den iranske generalen Soleimani utført av Norges nære allierte USA. Soleimani var en av de viktigste personene i Midtøsten i kampen mot terror.

2019: Drapet på en av de viktigste irakiske generalene.

Saudi- Arabia har ledere som støttes av Norge. Der står ytringsfriheten i stil med norske verdier.

Syria

Det er et hån fra Norges statsminister som med åpne øyne i 10 år har sett godt betalte monstre halshugge barn, kvinner og  menn å be de politiske og religiøse lederne om noe som helst.  Betalt ekstreme sunniislamistiske fanatikere med korte bukser og langt skjegg og samarbeidet med islamister med kort skjegg og lange bukser om å slakte alt som kommer i vegen for å styrte en president i en suveren stat. Det er ingen forskjell på Erdogans Muslimske Brorskap og islamistene i Syria. Begge er allierte med den norske regjeringen. Begge forfekter den ekstreme wahabismen. Sunniislamister som dreper andre muslimer som ikke forfekter denne  ekstreme dogmatiske wahabismen. Som overalt langs veier i Idlib har hengt opp store skilt hvor det advares mot at «demokrati» er haram. Som hater vesten. Det var derfor de dro fra over 100 land med lomma full av penger, trening, våpen, koner, medisinsk utstyr og hele sykehus, mat og  garanti for at Syria skulle bli paradis på jord. Vestens proxyhær av de mest ekstreme terrorister historien har sett. For å ødelegge Syria, styrte Syrias legitime president. En vinn-vinn deal. Mens monstrene i Syria slaktet barn, kvinner og menn demoniserte vestlige ledere og mediene «despoten» Assad.

Lekkede dokumenter fra britisk UD viser hvordan CIA og MI6, vestlige regjeringer, har laget planer for hvordan denne krigen skulle føres for at den skulle være spiselig for et vestlig publikum. Konstruksjonen «moderate opprørere» skulle få oss til å tro at IS og Assad var like ekstreme. De «moderate opprørerne» skulle fremme det Nye Syria med lokal selvbestemmelse, med lokale råd, bistandspenger til potetdyrking og kjøkkenhage og strikkekurs for de frigjorte kvinnene i de frigjorte områdene…Idlib er et slikt område hvor blant annet Norsk Folkehjelp har helt tilbake til 2012 til d.d. bedrevet «demokratibygging».

Mens massakrene foregikk i Syria ble vi teppebombet med «Assad must go».

2012

Egeland: Syrias regime ser skriften på veggen

En prøveballong som kan åpne for en diplomatisk løsning, sier Europa-direktør Jan Egeland i Human Rights Watch om muligheten for at Bashar al-Assad går av som Syrias president.

2015

Jeg mener det ikke er mulig å se for seg en langsiktig løsning der ikke Assad er fjernet, sier statsminister Erna Solberg til NRK.  Jeg tror at Russland nå innser at etter fire år må vi fase ut Assad og få på plass en inkluderende regjering. Uten å få på plass en slik regjering greier vi ikke å bekjempe IS og ekstremisme, sier Brende.

2016

Norge sender 60 spesialsoldater til Syria for å trene «moderate» opprørere

I mellomtiden skjedde dette i Syria

2013

I 2013 ble Dr. Mohammed al- Bouti, den mest anerkjente religiøse lederen i Midtøsten, sprengt i filler sammen  med 42 andre i moskeen i Damaskus der han holdt bønn. 84 ble skadet. Ikke et ord fra verken Norge eller andre vestlige land. Det var deres godt betalte leiemordere som stod bak terrorhandlingen.

BEIRUT (Reuters) – An explosion at a mosque in the Syrian capital on Thursday killed at least 42 people, including a senior pro-government Muslim cleric, and wounded 84, the Syrian health ministry said.

2020

24. oktober i år ble Adnan al-Afiyuni,   stormuftien av Damaskus, drept i et terrorangrep. Adnan al-Afiyuni, var av de viktigste personene i forsoningsarbeidet mellom opprørere  og sivilsamfunnet i Syria. Sheikh Afiouni var en av de største  religiøse læremesterne I det muslimske .verden. Ikke ett ord fra våre ledere

Bombing kills mufti of Damascus, who pushed reconciliation with rebels

Kirker, moskeer, synagoger, oldtidsminnemerker

Kirker, så vel som moskeer og synagoger er sprengt i filler. Oldtidsbyen Palmyra er strengt i filler. Alt er gjort for å styrte en leder Solberg nå ber om skal ta avstand fra ekstremisme.

Et hinsides antall kirker er sprengt i filler i Syria. Den eldste kirken i verden ligger i Syria. Klostre, ikoner i Maaloula e sprengt i filler, det eneste stedet i verden hvor det fortsatt snakkes arameisk, språket Jesus snakket. Ikke et ord fra verken Norge eller vestlige allierte.

Aleppo 2016

Vi hørte ikke et ord om denne makabre terrorhandlingen.

Ikke ett ord hørte vi da IS inntok Palmyra i 2015 og kappet hodet av 400 barn, kvinner og menn.  

Ikke ett ord da 20 soldater fra den syriske hæren ble tatt til fange i Palmyra og henrettet på scenen på Amfiteateret av ungdom mens innbyggerne måtte se på.

Ikke ett ord da en terrorist skar hjertet ut av en drept soldat og spiste det mens han ble filmet. Ikke et ord da barn ble tvunget til  å sage hodene av besteforeldre sine. Ikke et ord da barn ble kastet levende i bakerovner i Adra. Ikke et ord da kvinner og barn ble kjørt rundt i bur i Øst-GHouta.

Ikke et ord om at barn bundet fast mens de må se pappaen revet fra hverandre mellom biler eller se moren voldtatt og halshugget, hvor hodet ble brukt som fotball. Ikke et ord når mennesker blir hengt på et kors i IS-hovedstanden Raqqa. Ikke et ord da homofile ble kastet ut fra hustak.  Ikke et ord da en selvmordsbombebil sprengte Al-Kindi -sykehuset i 2013 i Aleppo med leger, helsepersonell og pasienter i. Al-Kindi sykehuset var det mest  avanserte kreftsykehuset i Midtøsten. Ikke et ord da soldatene som hadde passet på sykehuset ble henrettet med nakkeskudd.

Aleppo 2013:

Bløffen

Hvorfor reagerte ingen da Solberg og allierte ikke ville samarbeide med den syriske hæren og Russland i kampen mot IS dersom IS var deres felles fiende? Hvordan har det vært mulig å selge denne bløffen? Hvordan har det vært mulig å kjøpe denne bløffen?

Hvorfor har ingen reagert da områder kontrollert av terrorgrupper blir befridd av den syriske hæren og det avdekkes tonnevis av våpen, medisinsk utstyr, millioner av dollar? Hvordan har det vært mulig å ikke reagere når 15 milliarder norske bistandskroner kun går til områder kontrollert av terrorgrupper når det er terrorgrupper det hevdes Norge kjemper mot?  Hvordan er det mulig å ikke reagere når  norske bistandsorganisasjoner ikke er i Syria selv, men overlater milliarder av kroner til såkalte lokale NGoer som samarbeider med terrorgrupper? Hvordan er det mulig å ikke reagere når man vet at terrorgruppene har holdt det gående i 10 år og er helt avhengig av bistand utenfra?  

Hatet mot vesten vender hjem

Norge og vestlige land har brukt de mest ekstreme fanatiske islamistene i historien som leiemordere. Norge og vesten vet at disse har drept syriske barn, kvinner og menn, ødelagt Syria. Norge og vesten har gjort det mulig å bygge dette kalifatet som en slags gulrot. Men, de samme terroristene vi har støttet er de samme som hater vesten. Krigen er mot alle odds tapt. Jihadister har kommet tilbake til Europa med kamptrening, et enda større hat mot oss vantro. Det er slutt på lønn fra oppdragsgiverne. Men, det er ikke lederne i vestlige land som blir drept. Det er folket – deg og meg- som blir drept.

Karikaturtegningen av Profeten

Den «ytringsfriheten» bør få hvile. Solberg appellerer til muslimske ledere om å respektere «ytringsfriheten». Hun maner muslimske ledere til å respektere at  i vest  håner vi Profeten ved å lage karikaturtegninger av han. Vi kaller det bare ikke hån. Vi kaller det «ytringsfrihet». Den samme Solberg som er  reisende i ødeleggelser av muslimske land med «ytringsfrihet», «menneskerettigheter» og «demokrati» i pengeskrinet.

Appellen fra Solberg kom hun med på twitter (…). Hva med å kontakte muslimske ledere direkte?

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Samarbeidet med ekstreme sunni muslimer startet allerede på 80-tallet.
  Da samarbeidet CIA i Afghanistan med Osama Bin Laden for å knekke Sovjet .
  Derifra har det fortsatt som en sniklende slange for å bruke islam i en agenda for NWO.
  Akkurat slik Hitler gjorde .
  Folk er så sløve og neddopa av propaganda at de klarer ikke tenke .
  Håper denne artikkelen skrevet av Eva Thomassen kan få folk til å våkne !!

 2. Avatar for Mari Mari says:

  Nydelig skreven, kjære Eva Thomassen. Absolutt fantastisk arbeid, som alltid. Tusen takk! Håper folk endelig ser dobbelmoralen og falskheten til våre politikere og hvilken skam de utsetter oss for ved å gjøre oss delaktig i terrorisme som dreper uskyldige mennesker.

 3. Avatar for Olav Olav says:

  Det er først og fremst de mer sekulært orienterte lederne i Midt-Østen “våre” politikere har gått inn for å få vekk. Slik var det allerede fra 50- og 60-tallet da amerikansk og britisk etteretning støttet det Muslimske Brorskap i Egypt for å bekjempe Nasser og den panarabiske nasjonalismen. Den arabisk-nasjonalistiske identiteten først og kun dernest muslim, kristen etc, ble sett på som en mye større trussel. Israel støttet også opp om Hamas av samme grunn til og begynne med for å splitte den palestinske befolkningen og underminere PLO. Og det samme skjedde i Afghanistan med støtten til “Mujahedeen”, krigen mot Irak, Libya og Syria der Assad nettopp har vært uttrykket for det mest sekulært orienterte kompromisset man realistisk har kunnet håpe på. Det “våre” politikere har holdt på med i de “muslimske” landene er sånn sett i prinsippet mye det samme som i selve “Vesten”. I land som har blitt utsatt for krig, sanksjoner og terrorisme støttet av “oss” så har det selvsagt rammet på en verre måte. Men det overordnede er underminering av nasjoner og nasjonalt / regionalt selvstyre med tanke på grenseløs utbytting og “økonomisk vekst”.

 4. Avatar for FMD FMD says:

  Absolutt ingen deler av ytringsfriheten skal “hvile”!
  Innvandring er årsaken til det som skjer i Frankrike og alle andre europeiske land, ikke krig.
  Mennesker som dreper på grunnlag av en tegning, er simpelthen verdiløse og må deporteres eller drepes.
  Tiden for å grave frem stridsøksa er her, dette er en krise av eksistensiell karakter!

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det var de tidligere sovjetiske satelittene, selv om hva du sier ikke er feil, og årsaken var nok at de ikke skulle bli kinesiske eller russiske satelitter i den nye kalde krigen.

 6. Avatar for runeulv runeulv says:

  Jeg tror ikke de fleste venstretroende vil forstå dette, da en slik forståelse vil skrinlegge drømmene deres om et multietnisk paradis uten rasisme og undertrykking.

 7. Avatar for tjatta tjatta says:

  Det startet nok tidligere. USA arvet det fra engelskmennene etter at de hadde greid å opprette div stater for å kontrollere oljen. Bla Saudi Arabia.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere