Haaretz: Jeffrey Epstein var i økonomisk partnerskap med tidligere israelsk statsminister

0

Jeffrey Epstein, forretningsmannen og den registrerte sex-overgriperen som er tiltalt for ytterligere flere tilfeller av overgrep mot unge kvinner, var forretningspartner med den tidligere israelske statsministeren Ehud Barak. Epstein bidro med hjelp til finansieringen av selskapet Barak stiftet, melder den israelske avisen Haaretz.

Jeffrey Epstein ble nylig arrestert og siktet for sex-trafikk med jenter ned til 14-årsalderen. Hjemmet hans på Manhattan, som er et av de største private husene der, er blitt gjennomsøkt av politiet og er satt under bevoktning. Dette skriver New York Times. Han er også siktet for å ha betalt en del av jentene for å rekruttere andre unge jenter til sextrafikken.

Noe som gjør Epstein får mye oppmerksomhet er alle hans mektige forbindelser. Blant omgangsvennene til Epstein er Woody Allen, Bill Clinton og kronprins Mohammed bin Salman i Saudi-Arabia.

Tema i israelsk valgkamp

skriver altså israelske medier om at Epstein var forretningspartner med Israels tidligere statsminister Ehud Barak. Barak opprettet et selskap i 2015, som skulle brukes til å investere i et nystartet teknologifirma kalt Reporty (nå Corbyne), som utviklet videostrømming og geolokaliseringsprogramvare. En stor del av pengene som ble brukt til investeringen kom fra Jeffrey Epstein.

Barak befinner seg i for tiden i en hard valgkamp der han med sitt nystiftede parti utfordrer statsminister Benjamin Netanyahu. Sistnevnte bruker forbindelsen til Epstein for hva det er verdt, og har krevd at Barak etterforskes.

Barak fyrer imidlertid tilbake med å minne om at Netanyahu er under etterforskning for korrupsjonsanklager.

Flere kan falle

Det er ikke usannsynlig at den pågående Epstein-saken vil gjøre tilværelsen ubehagelig for mange flere blant de rike og mektige. Og nå melder VG at Trumps arbeidsminister Alexander Acosta må ta sin hatt og gå på grunn av denne saken.

Før Acosta var arbeidsminister for Trump, var han en nemlig såkalt United States attorney i Florida, og var involvert i en tidligere sak mot Jeffrey Epstein.

Påtalemyndigheten i saken, som var ledet av Acosta, droppet en tiltale til fordel for en tilståelsesdom. Mot å tilstå fikk Epstein en fengselsstraff på 16 måneder, men slapp fri etter 13. Han fikk også forlate fengselet seks dager i uken for å jobbe. Den opprinnelige tiltalen kunne medført livstid i fengsel for Epstein.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelBjarne Berg Wig: – Vi trenger steigan.no
Neste artikkelSpekulantvelferd: Aleris Helse kjøpes av skatteparadisfond