Tidligere israelsk etterretningsagent: – Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell jobbet for Israel

0
Prince Andrew og Virginia Giuffre, da kjent som Virginia Roberts, sammen med Ghislaine Maxwell. Bildet er en del av bevismaterialet mot prins Adrew i Florida Souther District Court.

Ari Ben-Menashe er en iranskfødt israelsk konsulent og våpenhandler som også jobbet blant sjefssjiktet i Israels direktorat for militær etterretning (1977–1987). Han møtte Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell for 40 år siden, og har god innsikt i den rollen de har spilt. Ben-Menashe jobbet for Maxwells far, den berømte og beryktede mediemogulen Robert Maxwell.

Da Robert Maxwell døde fikk han en heltebegravelse på statens regning i Israel og seks daværende eller tidligere etterretningssjefer i Israel deltok i seremonien. I sin hyllningstale for Maxwell sa daværende statsminister i Israel Yitzhak Shamir at han «har gjort mer for Israel enn det som kan sies i dag.»

I et intervju med det tidligere CBS-produceren Zev Shalev, sa Ben-Menashe at Robert Maxwell presenterte ham for Epstein og anbefalte at han skulle bli en del av deres gruppe som jobbet for Israel. Maxwell skal ha sagt: «dine israelske sjefer har allerede godkjent ham.»

Robert Maxwell var sentral i den såkalte Iran-contras-skandalen der inntekter fra våpensalg til Iran ble brukt til å finansiere contrasstyrkene i Nicaragua. MintPress, som har en detaljert og grundig avsløring av Epstein og nettverket rundt ham, skriver at Epstein også deltok i illegal våpenhandel.

I intervjuet sier Ben-Menashe uten å spesifisere hvilket år han snakker om at Ghislaine Maxwell og Jeffrey Epstein innledet en operasjon som hadde til hensikt å drive utpresning av ledende politiske og offentlig kjente personer i USA gjennom å avsløre det kriminelle sexlivet deres.

Intervjueren Zev Shalev sier at «det er vanskelig å tro at Israel vil drive utpresning mot ledere i USA. Da avbryter Ben-Menashe ham og ler:

«Du fleiper … dette er deres modus operandi. Å ligge med folk på si kan være ubehagelig å få avslørt, men det er ingen forbrytelse. Men å ligge med mindreårige jenter er en forbrytelse.»

Epstein hadde en nær forbindelse med Israels statsminister Ehud Barak, og Ben-Menashe mener at han leverte etterretningsinformasjon til ham på grunnlag av slik utpresning.

Kan man så stole på Ben-Menashe? Det er ikke godt å si. Han har vært høyt plassert og han har vært intervjuet av så betydelige gravejournalister som Robert Parry og Seymour Hersh. Men han er også en person som har sin egen agenda.

Epsteins luksusbolig på Manhattan og hans private øy i Karibia, kalt Pedo Island, bærer imidlertid alle tegn på å ha vært honingfeller der rike og mektige menn skulle ha sex med mindreårige jenter for å bli avfotografert i kompromiterende situasjoner.

Honningfeller og etterretning

Vi vet også at det å lage honningfeller og drive utpresning av folk med trussel om publisering seksuelle hemmeligheter er modus operandi for etterretningstjeneste, og slett ikke bare for Mossad.

The Intercept har lagt fram hemmelige etterretningsdokumenter som viser at CIA, NSA og britiske GCHQ systematisk bruker sosiale medier til det de sjøl kaller «propaganda», «lureri» (deception), «massemeldinger» og å «kjøre fram historier» (pushing stories). Her er en av de plansjene etterretningsfolkene sjøl bruker i opplæring av agenter:

Sette honningfeller (sex er alltid bra for å diskreditere folk), forfalske bilder, skrive falske blogger og sende falske eposter til kolleger, naboer, venner osv. er altså teknikker som GCHQ og deres kolleger bruker for å diskreditere eller utpresse sine ofre.

– Et utpresningsopplegg

Ghislaine Maxwell skal ha organisert det hele, skaffet jentene og lagd party. Hun er kalt Epsteins kjæreste, men hun var tydeligvis vel så mye hans hallik.

John Mark Dougan jobbet som Palm Beach County Deputy Sheriff da Epstein satt i fengsel etter pedofilidommen. Han hevder at han har kopier av noen av videoene til Epsstein. Han sier i et intervju:

«Tror jeg at Epstein var satt til å få noen mektige folk til å ligge med mindreårige jenter for så å drive utpresning mot dem på oppdrag for vestlig etterretning? Ja, absolutt, det tror jeg.»

Dette er heller ikke noe bevis, men det er et indisium.

Tampen brenner. Alt peker i retning av at far og datter Maxwell har vært israelske agenter og at Epstein også har jobbet for dem.

Epstein sa at han «samlet på folk», og det er ingen overdrivelse. Davos-gjengen og andre prominente personer besøkte den dyre byvillaen hans, ranchen hans i New Mexico og hans private øy i øygruppa Jomfruøyene. Mange fløy også med hans private Boeing 737, kalt «Lolita Express». Og Epstein skal ha gjort seg flid med å samle på foto og video av mektige folk i avslørende situasjoner.

Domstolen U.S. Court of Appeals for the Second Circuit publiserte nesten 2000 sider med dokumenter som angivelig viser seksuelt misbruk (av mindreårige?) der de ansvarlige skal være “numerous prominent American politicians, powerful business executives, foreign presidents, a well-known prime minister, and other world leaders,” ifølge de tre dommerne i dommerpanelet.

Mette-Marits samarbeidspartner

Den samme Jeffrey Epstein var det altså kronprinsesse Mette-Marit møtte, ikke bare én, men mange ganger mellom 2011 og 2013. Hun besøkte til og med den nevnte luksusboligen hans på Manhattan. Hun og slottet har ennå til gode å forklare hvorfor kronprinsessen møtte en dømt pedofil og menneskehandler og etablerte en så tett kontakt med ham.

Les: Kronprinsesse Mette-Marits forklaring om kontakten med Epstein holder ikke

Politisk redaktør i Dagsavisen, Lars West Johnsen, skriver:

«Deler av kongefamilien trekkes mot et lys som reflekterer svært dårlig på dem.

Kronprinsesse Mette Marits intime vennskap med Hollywood-stjerner, hennes valg av kjoler og vesker i en galaktisk prisklasse, bringer henne og kongefamilien bare lenger og lenger unna det norske folket.»

Johnsen nevner også den berømmelige båtferien til kronprinsparet sommeren 2015 da de var på ferie i Middelhavet på en yacht det kostet to millioner i uka å leie. Kronprinsen hevdet at de var invitert av en av eierne, men han ville ikke avsløre hvem. Det er tydelig at offentligheten burde får vite mer om hvem han og Mette-Marit menger seg med. Er det flere skjeletter i skapet?

Les: Haaretz: Jeffrey Epstein var i økonomisk partnerskap med tidligere israelsk statsminister

Nyhetsanker: – ABC News la lokk på Epstein-skandalen

Kronprinsesse Mette-Marits forklaring om kontakten med Epstein holder ikke

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Konferansebanner2020-1024x546.png
Forrige artikkelHva gjør ukrainske nazister i Hong Kong?
Neste artikkelNATO-toppmøtet: Splittelsen fortsetter
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).