Gaddafis fetter vil gå til sak mot Hillary Clinton for å ha ødelagt Libya

0
Havnebyen Sirte før og etter Norges bombing.

Den fremste politiske talsmannen for Libyan National Struggle Front, Ahmed Gaddaf al-Dam, tok 12. oktober 2020 de første skrittene for å saksøke den tidligere amerikanske presidentkandidaten Hillary Clinton med anklager om å spre ødeleggelse og støtte terrorisme i Libya. Dette skriver al-Masdar News.

Fetteren til den avdøde libyske presidenten, oberst Muammar Gaddafi, sa i et eksklusivt intervju med Sputnik at han hadde gitt sitt juridiske team beskjed om å saksøke den tidligere amerikanske utenriksministeren.

Gaddaf al-Dam la til at han forsynte det juridiske teamet med andre dokumenter som ikke ble utgitt av det amerikanske utenriksdepartementet for å tiltale Hillary Clinton på anklager om å ha spredt ødeleggelse og støtte terrorisme i Libya.

Det foreligger ingen ytterligere detaljer, og det er ikke klart hvor søksmålet skal reises.

Hillary Clinton var utenriksminister under USAs president Barack Obama, da NATO bombet og ødela den libyske staten. Under tungt NATO-bombardement ble Libyas president Muammar Gaddafi tvunget til å forlate Tripoli og ta tilflukt nær byen Sirte, hvor han senere ble tatt til fange av antiregjeringsstyrker og deretter mishandlet og slaktet av terroristene i 2011.

Det er ennå uklart hvordan Ahmed Gaddaf al-Dam og hans juridiske team vil gå fram, men hvis det skulle bli noe av en slik sak, ville det være svært interessant for Norge også. Det var Norge som gikk i spissen for NATO-bombimga av Libya, og det var den rødgrønne regjeringa med Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre i spissen som vedtok at Norge skulle gå inn i krigen mot Libya. Dermed ville saka i prinsippet kunne utvides til også å gjelde dem.

Les: Hvis ikke Stoltenberg stilles for retten, så har loven mistet sin verdi

Hillary Clintons eposter avdekker krigsforbrytelser og skjulte motiver for Libya-krigen

Vipps: 116916

Forrige artikkelPropagandanettverket i krigen mot Syria og rekken av krigsforbrytere blant oss
Neste artikkelNorsk tryggleik