Hillary Clintons eposter avdekker krigsforbrytelser og skjulte motiver for Libya-krigen

0

Nyttårsaften 2015 friga US State Department over 3000 eposter fra Hillary Clintons arkiv. De inneholder bokstavelig talt eksplosivt materiale.
– innrømmelser av krigsforbrytelser fra opprørernes side
– informasjon om spesialagenter fra USA inne i Libya omtrent fra da opprøret startet
– informasjon om al-Qaida som del av den USA-støttede opposisjonen
– vestlige lands jakt på Libyas olje
– vestlig bekymring over Gaddafis planer om å bruke libysk gull og sølv til å skape en alternativ afrikansk valuta, uavenhig av dollar og euro.

I en rapport til Clinton skriver for eksempel hennes informator Sidney Blumenthal:
«Speaking in strict confidence, one rebel commander stated that his troops continue to summarily execute all foreign mercenaries captured in the fighting…).
Epostene inneholder informasjon om hvordan USA-allierte jihadister samlet opp svarte afrikanere som jobbet i Libya og utsatte dem for diverse forbrytelser, blant annet summariske henrettelser.
Epostene forteller om den libyske byen Tawergha, der det hadde bodd 30.000 svarte afrikanere før krigen, mens den etterpå var fullstendig folketom.

2. april 2011 fikk Hillary Clinton en uhyre interessant epost fra Blumenthal. Der forteller han om et av Frankrikes viktigste motiver for å gå til krig mot Gaddafi. Det handler om at Libya hadde 143 tonn gull og en tilsvarende mengde sølv. Disse metallene hadde Gaddafi tenkt å bruke for å etablere en afrikansk valuta, gull-dinaren, som skulle være uavhengig av euro og dollar. Eposten sier:

This gold was accumulated prior to the current rebellion and was intended to be used to establish a pan-African currency based on the Libyan golden Dinar. This plan was designed to provide the Francophone African Countries with an alternative to the French franc (CFA).
(Source Comment: According to knowledgeable individuals this quantity of gold and silver is valued at more than $7 billion. French intelligence officers discovered this plan shortly after the current rebellion began, and this was one of the factors that influenced President Nicolas Sarkozy’s decision to commit France to the attack on Libya.) According to these individuals Sarkozy’s plans are driven by the following issues:
a. A desire to gain a greater share of Libya oil production,
b. Increase French influence in North Africa
c. Improve his intemai political situation in France,
d. Provide the French military with an opportunity to reassert its position in the world,
e. Address the concern of his advisors over Qaddafi’s long term plans to supplant France as the dominant power in Francophone Africa)

Her får utenriksminister Clinton vite i klartekst at Frankrikes motiv for å gå inn i krigen mot Gaddafi var 100% rein ny-kolonialisme. Man ville ha olje, man ville styrke Frankrikes makt i Afrika og Sarkozys posisjon hjemme – og man ville altså hindre Gaddafi i å etablere en afrikansk valuta basert på gull-dinaren.

Eposten er lagt ut på State Departments hjemmeside og kan lastes ned her.
Min kommentar: Dette var et motiv, ikke bare for Frankrike, men i minst like høy grad for USA. Et Afrika med en egen valuta uavhengig av dollar ville vært et mareritt for dollarens verdensherredømme, og dermed for det amerikanske imperiet.

Samtllige partier på Stortinget snakket om at krigen var for menneskerettigheter og demokrati. Vi vet nå hva krigen virkelig handlet om.

Forrige artikkelOpphev sanksjonene mot Syria – også Norge har et tungt ansvar
Neste artikkel– Det blir et blodbad
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).