– Al Nusra planlegger en ny gassprovokasjon i Idlib

0
Fra en gassprovokasjon i Syria. Folk fra White Helmets uten verneutstyr i et område der det angivelig er brukt giftgass

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at de har informasjoner om at al-Nusra-terroristene i Idlib forbereder en ny gassprovokasjon i Idlib for enda en gang å beskylde de syriske regjeringsstyrkene for å drive kjemisk krigføring. Det er lederen for det russiske koordineringssenteret i Hmeimim, Alexander Sherpetskij, som sier dette, skriver nyhetsbyrået Sana.

Sherpetskij sa at informasjonene går ut på at terroristene har et laboratorium i byen Sarmada i Idlib-provinsen der de har 15 granater som er fylt med giftige kjemikalier. Han sa videre at al-Nusra-terroristene planlegger å gjennomføre falske gassangrep i landsbyene Sfouhen, Fatira og Flaifel for så å beskylde den syriske hæren for å stå bak.

Det russiske forsvarsdepartementet har flere ganger sagt at terroristene har slike spesiallaboratorier for å framstille giftige kjemikalier og at de ledes av spesialister og eksperter som er blitt lært opp i Europa.

Terroristene i Syria har brukt kjemiske våpen gjennom hele krigen

FNs menneskerettighetsjurist Carla del Ponte sa også allerede i 2013 at terroristene hedde brukt kjemiske våpen mot den syriske hæren og mot sivile flere ganger. Hun understreket også at de ikke hadde noen informasjoner i det hele tatt som tydet på at de syriske myndighetene skulle ha brukt slike våpen.

Det samme framgår av en FN-rapport som indirekte viser at terroristene i Øst-Ghouta hadde kjemiske våpen.

New York Times skrev om FN-rapporter som viste at terroristene flere ganger hadde brukt kjemiske våpen mot syriske soldater.

Wall Street Journal fortalte i 2013 om at regjeringsstyrker i Syria ble angrepet med kjemiske våpen.

The Libertarian Institute i USA har samlet opplysninger om jihadistenes bruk av kjemiske våpen i Syria basert på vestlige medier, opplysninger som stort sett er gått det store publikummet hus forbi.

Det er ikke rapportert i de store mediene i Norge, men utenriksdepartementet i USA har innrømt at terroristene i Syria bruker kjemiske våpen. I deres reiseråd til amerikanske borgere het det (dette er fjernet fra nettsidene deres, men vi har kopi av det):

Tactics of ISIS, Hayat Tahrir al-Sham, and other violent extremist groups include the use of suicide bombers, kidnapping, small and heavy arms, improvised explosive devices, and chemical weapons. They have targeted major city centers, road checkpoints, border crossings, government buildings, shopping areas, and open spaces, in Damascus, Aleppo, Hamah, Dara, Homs, Idlib, and Dayr al-Zawr provinces.

Da den syriske hæren tok kontroll over den strategiske byen Saraquib i Idlib-provinsen, fant den også det stedet der terroristene planla å gjennomføre det neste fingerte «gassangrepet».

Syriske tropper oppdaget et rakettdrevet granat som inneholder et kjemisk stoff, en improvisert eksplosjonsanordning (IED) og utstyr for arbeid med farlige kjemikalier.

”Under en grundigere inspeksjon ved siden av væskebeholderen ble det oppdaget improvisert eksplosjonsanordning med de medfølgende ledningene. Utstyret vårt registrerte at det gule stoffet i beholderen er et kjemisk giftig stoff. Resultatene fra den foreløpige analysen, klor,» sier den syriske offiseren Hassan Bashir.

2. mars 2020 skal noen av terroristene fra al-Qaida-filialen HTS ha prøvd å ta utstyret i bruk, men de skal ha endt opp med å forgifte seg sjøl, sier en talsmann fra det russiske forsvarsdepartementet.

Terroristene og deres bakmenn har ingen skrupler. De har brukt gass så mange ganger allerede og gang på gang har de prøvd å få det til å se ut som om det var den syriske hæren som sto bak.

Ledelsen i OPCW anklaget for å ha doktorert rapporter om syriske kjemiske våpen.

Wikileaks har kommet med en ny bombe fra Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW), organisasjonen som skulle etterforske påstandene om et gassangrep fra den syriske hæren i Douma. De dokumentene som er lekket via Wikileaks viser at det var massiv opposisjon internt i OPCW der hele 20 inspektører distanserte seg fra den narrativen som USA ville ha.

De 20 inspektørene skrev i et internt memorandum at de følte at den rapporten som ble publisert «ikke gjenspeilte synspunktene til de gruppemedlemmene som ble sendt til Douma».

Les også: Bevisene det aldri var meningen vi skulle se om «gass»-angrepet i Douma

– «Gassangrepet» i Douma var arrangert, sier berømt MIT-forsker


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel«Woke-vekkelsen» sover dypere enn noen gang
Neste artikkelVil Ghislaine Maxwell fortelle sannheten om pedofiliringen til Epstein?