Vil Ghislaine Maxwell fortelle sannheten om pedofiliringen til Epstein?

0
Skkjermdump fra Netflix-dokumentaren "Filthy Rich"

Ghislaine Maxwell, som er anklaget for å ha vært Jeffrey Epsteins hallik i den kriminelle pedofiliringen hans, sitter som kjent fengslet etter at hun ble arrestert i en luksusvilla i New Hampshire, der hun hadde gått i dekning. Vil hun nå fortelle sannheten om dette nettverket? Eller er det inngått en avtale om at hun skal fortelle noe, men la de største fiskene i garnet gå fri? Eller risikerer hun å «bli selvmordet».

Det er merkelig at Maxwell kom tilbake til USA der hun visste at FNI var ute etter henne. Hun hadde tidligere bodd i sikre leiligheter i Israel og kunne antakelig ha fortsatt med det. Da ville ikke FBI fått tak i henne. Det er også kjent at hun har bodd i en luksusleilighet i Paris, ikke langt fra Triumfbuen. Hun kunne også fortsatt med det, og antakelig vært utenfor FBIs rekkevidde. Når hun så flyttet til et sted der det var lett for FBI å arrestere henne, må man spørre seg om det var avtalt spill og om det allerede var inngått en avtale. FBI må ha visst hele tida hvor den tidligere halliken til Epstein befant seg, og det må også Maxwell og hennes advokater ha visst at de visste.

Maxwells partner og sjef Jeffrey Epstein var en nær venn av Bill Clinton, Bill Gates og en hel serie med andre toppfolk innen finans og politikk, inkludert prins Andrew fra Storbritannia.

Epsteins advokater skrev i et brev i 2007 at Epstein hadde vært en av initiativtakerne til å etablere det som kalles Clinton Global Initiative.

Dette burde interessere etterforskere i Norge også, siden Norge har gitt store pengesummer til Clinton Foundation og Clinton Global Initiative.

Norges bidrag til Clinton-fondet

Både de rødgrønne og de blå har øst hundretalls millioner kroner over til Clinton Foundation. Hvorfor?

Børge Brende ga 268 millioner til Clinton-stiftelsen for kokeovner uten effekt

Se som han stråler! Det med «honorable» kan vel diskuteres …

I Stortingsmelding 15 (2008–2009) er til og med Clinton Foundation og Clinton Global Initiative skrevet inn som stiftelser som Norge må samarbeide med globalt. På side 77 heter det:

Den største og mest kjente av disse aktørene på bistandsområdet er Bill & Melinda Gates Founda­tion, som kontrolleres av ekteparet Gates og War­ren Buffett. …

Aga Kahn Foundation er en interessant aktør med asiatisk bakgrunn og forankring i den islamske verden, som de siste årene har samarbei­det nært med Norge i mange prosjekter, inklusive i Afghanistan og Pakistan.

En annen type fond er «The William J. Clinton Foundation», etablert og drevet av Bill Clinton. Stiftelsen har siden den gang vokst seg til en global frivillig organisasjon med mer enn 800 ansatte og frivillige under seg. I tillegg til å være en viktig aktør på det internasjonale bistandsområdet har Clinton også etablert årsmøtet i sitt «Clinton Glo­bal Initiative» som en arena som stadig trekker til seg politikere med internasjonale ambisjoner. Sammen med G8-møtene, «World Economic Forum» i Davos og EUs nylig etablerte «Euro­peiske Utviklingsdager» bidrar det til å utfordre, men også revitalisere, FN, Verdensbanken og OECD som arenaer for dialog på det utviklingspo­ litiske området.

George Soros og hans ulike stiftelser og fond, herunder «The Open Society Institute (OSI)» representerer en mer eksplisitt politisk rolle for globale filantroper, med større vekt på direkte poli­tisk påvirkning. Med årlige budsjetter på mellom 400 og 500 millioner dollar er han en potensiell maktfaktor i det voksende globale nettverket av fri­ villige organisasjoner (NGOer). Slike private aktører har uten tvil ressurser, kompetanse og energi til å gjøre en forskjell.

(Uthevingene er våre, red.)

Les: Bill Clinton fløy med «Lolita Express» til Oslo og møtte Bondevik

Da SVs utviklingsminister Heikki Holmås stilte en garanti på 800 millioner kroner for Clinton-stiftelsens veldedige arbeid, sa han at «– Vi jobber godt sammen med Bill Clinton og Clinton Foundation. Vi har pengene, og Clinton er knallgod til å samle folk for å skaffe bedre og billigere prevensjon til fattige kvinner.»

Holmås skal få oss til å tro at Clinton hadde et eget lag med prevensjon til fattige kvinner.

Vi skal komme tilbake til Clinton-fondet og Norges rolle i det. Siste ord er ikke sagt om dette.

Tilbake til Ghislaine Maxwell og pedofiliringen

Maxwell var Epsteins organisator. Hun skaffet småjentene, hun organiserte orgiene, hun hadde helt opplagt også fullstendig oversikt over hvem, hva, hvor, når og med hvem. Og sannsynligvis sitter hun med kopier av videoer og annet kompromitterende materiale. Hvorfor er det sannsynlig? Jo, fordi det vil være hennes livsforsikring. Hennes sjanse til å unngå en lang fengselsstraff er å gjøre en handel med påtalemakta.

Mye av det som denne pedofiliringen drev med kommer fram i Netflix-dokumentaren «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Den unngår riktignok omhyggelig å komme inn på Epsteins og Maxwells forhold til Israel, men det er kjent fra andre kilder:

Tidligere israelsk etterretningsagent: – Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell jobbet for Israel

Tidligere sjefsanklager for Florida, Alexander Acosta, som dessuten var arbeidsminister fra 2017 til 2019, sa under intervjuet for å bli arbeidsminister at han som aktor hadde fått beskjed «ovenfra» om å ligge unna Epstein fordi Epstein var «over hans lønnsnivå». Det er liten grunn til å tvile på at den beskjeden kom fra etterretningstjenesten. Ingen fulgte opp den opplysninga, enda så sensasjonell den var.

Les: Nyhetsanker: – ABC News la lokk på Epstein-skandalen

Alt dette peker i retning av at Maxwell, dersom hun ikke er så uheldig å ta livet av seg, bare vil bli gjenstand for en skinnrettssak der de mektigeste vil slippe unna og der Israel-forbindelsen ikke vil spille noen rolle i det hele tatt.


Les mer om forbindelsen mellom Jeffery Epstein og Bill Clinton her.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkel– Al Nusra planlegger en ny gassprovokasjon i Idlib
Neste artikkelUtenomparlamentarisk ekspertgruppe i Tyskland gransker covid-19
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).