Demokraturets fristelser

8
"Sosial distansering" på asiatisk vis. Shutterstock

Oppslutningen om sjokkterapier tar gjerne form av en klokkekurve.

Jan Herdal

Av Jan Herdal.

Ifølge rådene som gjaldt fram til 15. mai skulle barna alltid vaske hendene før de dro hjemmefra, når de kom til skole/SFO, etter hosting og nysing, etter toalettbesøk, før og etter måltider og etter at de kom inn fra uteaktivitet, samt ved synlig skitne hender.

Det rekker med sunt folkevett for å skjønne at slikt må være skadelig for hendene.

Men norske «helsemyndigheter» innførte disse drakoniske koronatiltakene i skoler og barnehager. Alt tyder på at de er blitt nærmest slavisk etterfulgt av vettskremte ansatte. Fra Oslo er det rapportert om inntil 14 håndvasker daglig. Resultatene har ikke latt vente på seg.

FHI svarer med å innføre nye bestemmelser – som ikke synes særlig bedre enn de gamle.

Hvor store varige helseskader/plager den norske stat på denne måten påfører barn i de fleste årsklasser vil vi aldri få vite. Norge er ikke noe demokrati.

Slike vanvittige «råd» (les: påbud) kan ikke gjennomtvinges under normale forhold. Forutsetningen har denne gangen vært en virustrussel som er hypet ut av alle proporsjoner. Vi er skremt til taushet og lydighet. Du vil da ikke sette andres liv i fare?

Myndighetene belønnes for sine feilgrep. Enkelte kritikere slippes fram i mediene, men er uansett marginalisert ut av det gode selskap. Mediene sørger for at konsensus rår. Unntakslover er innført. Det ene følger av det andre. Statsministerens parti klatrer på meningsmålingene.

Klart demokratur er fristende. Men erfaringen viser at oppslutningen om vanvittig politikk gjerne tar form av ei klokkekurve. Når skrekken avtar og skadevirkningene blir tydeligere, daler oppslutningen. Nå kommer det signaler om at nok er nok også i et autoritetstro Tyskland.

Medstrømsavisa Die Welt viser til en fersk, anonymisert undersøkelse blant 178 eksperter innen virologi, immunologi, hygiene og indremedisin. Støtten til de drastiske tiltakene daler kraftig.

Bare 5 prosent ser på stengning av skoler og barnehager som viktig. I april mente 17 prosent at samfunnet bør åpnes opp igjen. Den andelen har nå økt til 63 prosent. Generell støtte til regjeringstiltakene har sunket fra 81 til ca. 50 prosent.

Nesten 83 prosent etterlyser bedre balanse i mediene, og mener at det for ofte er de samme personene som intervjues. En tredel mener at ytringsfriheten er truet.

Den norske makteliten har nok allerede sett skrifta på veggen. Den er som vanlig i full gang med å sope igjen sine spor og fortelle oss at den har ment og gjort det eneste rette hele veien. En enkel operasjon, med det samfunnssystemet og ikke minst de mediene vi har i Norge i dag.

Norske medier håndterer kritikken mot offisiell koronapolitikk omtrent slik de håndterer globalismekritikken mot FN og EU. De tar pr. autopilot  maktas parti og ser ofte ikke skogen for bare høyreekstremister.

Denne artikkelen ble først publisert på Oljekrisa.no.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting. Og få gjerne med deg venner og kolleger.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Du burde ta deg en kveld å lese gjennom noen barneverns-saker. De er fulle av slikt.
  Nå får vi se om de bare var pilot-prosjekter.

 2. Avatar for Mikkel Mikkel says:

  Hoved-problemet med vestlig ’offentlig ordskifte’/MSM/’nyhetene’ er jo at analyse holdes systematisk vekk. Media har heller en rolle for å bestemme hva folk skal tenke.

  Ifølge media er man konspiratorisk dersom en tror noe annet enn at viruset kommer fra Kina, og fiskemarkedet i Wuhan. Det til tross for at de aller første tilfellene i Kina faktisk ikke har epidemilogisk tilknyting til markedet, at mange fler i USA/Europa har viruset enn i Asia, at typen i USA er mer original (nærmere flaggermus-typen) enn den i Kina, at det nå kommer fram dokumentasjon på tilfelle i Frankrike fra 2019 som ikke har tilknyting til Kina, at virkelig testing i Europa og USA ikke startet før i slutten av mars 2020 etc…

  Saklig analyse i media er ikke mulig, særlig fordi alt er geopolitikk og krig mot Kina-Russland. Ønske om mer kontroll, f eks med Microsoft datamerking av alle, kan også spille inn.

  Sånn jeg ser det er dette likevel et svært farlig virus, med høy dødelighet og høy smittefare.

  Kina er det landet som aller best har beskyttet befolkningen mot dette viruset. Syke der er nå nede i under hundre. USA har til sammenligning over 1,2 millioner fortsatt bekreftede syke med viruset og snart 100 000 døde. Sverige har omtrent like mange døde av dette viruset som Kina, med bare 1/140 av befolkningsstørrelse. Nord-Korea har trolig lite eller ingen smitte, da de sperret landet samtidig som Wuhan ble sperret 23. januar 2020. (Slik mange andre også burde gjort)

  Jeg tror ikke vasking av hendene er det helt store helseproblemet i denne sammenhengen. Bruk av fuktighetskrem er kanskje lurt.

  Vesten tenker å lette på tiltakene av økonomiske årsaker, selv om en ikke har kontroll på smitten.

  En stor forskjell på Kina og Europa/USA er at folket har større tillit til Kommunistpartiet. I motsetning til i vesten der politikere og media og korporasjonene alle jobber for overklassen.

  Jeg vet ikke om vasking av hendene og andre tiltak akkurat er «drakoniske», men Kommunistpartiet i Kina gjør dette langt bedre enn vestlige oligarkiet/demokraturet. Med større tyngde, med befolkningens støtte, og med langt bedre kontroll og med mye bedre resultater.

 3. Avatar for tjatta tjatta says:

  Du er klar over at man må ha helseforsikring og bedrive pensjonssparing i Kina? Akkurat som i USA.

 4. Avatar for Mikkel Mikkel says:

  Akkurat som i USA? Det er ikke sant. Dette er heller ikke relevant til saken. Provoserende løgner og usaklig avsporing er typisk for troll.

  Universal health coverage and health reform in China

  Universal health coverage (UHC) is a vision where all people and communities have access to quality health services where and when they need them, without suffering financial hardship. It includes the full spectrum of services needed throughout life—from health promotion to prevention, treatment, rehabilitation, and palliative care—and is best based on a strong primary health care system.

  The concept of UHC is much in line with the goal of China’s Health Reform since 2009, which aims to provide establish a universal basic health care system providing safe, effective, convenient and affordable health services to all by 2020.

 5. “prevention” = i praksis tren mere og slutt å røyke er budskapet.
  “palliative care” = man prøver ikke å helbrede folk
  “treatment” = Alt som er kronisk defineres som “kan ikke kureres”

  80-90% i Norge er behandling som ikke kurerer. Forferdelig. Man må reise til India eller noe slik for å bli helbredet.
  Systemet er basert på at legen diagnostiserer, så får man status som syk, så får man sykepenger.
  Diagnose som “dement” betyr null behandling. Legen vil ikke si noe som helst om hvorfor eller hvilken kost de skal holde seg unna. Det er ingen patentmedisin angående demens. Inderne er garantert mye bedre på gikt (smertestillende i Norge) og demens (inderne har kosttilskudd for hukommelse).

  De som bare gjør som legen forteller får et problem når de er 60-70 år. De som er bevisst lever 10 år lengre - uten smerter. Når man er 60-70 år er man satt på 4-6 forskjellige medisiner av legen. Komplekse sykdommer som anoreksia blir dødelig etter mye nok irrelevant “medisin mot anoreksia” (medisin mot underernæring)

 6. Og det er det der ment å bevise? Hvem betaler den fyren, tror du?
  Serpentza her en back-katalog som beviser hans selvstendighet. Ikke like lett å få øye på det i dine eksemplarer.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere