Herfra til politistaten på 100 dager

17
Total elektronisk overvåking er ikke langt unna. Shutterstock.

Når dette skrives er det fortsatt unntakstilstand i Norge. Møte- og forsamlingsfriheten, som er garantert i grunnloven er fortsatt suspendert og det er strenge begrensninger på hva befolkninga kan foreta seg. Hvis vi hadde påstått for seks måneder siden at noe slikt kunne skje i Norge i 2020, ville vi neppe bli tatt seriøst. Men så fort kom vi dit. Og sannsynligheten taler for at når koronaviruset bare er et dårlig minne, vil mange av politistatmetodene fortsatt være med oss.

Dette skjer over hele verden, og mange land har gått mye lengre enn man foreløpig har gått i Norge. Det er grunn til å merke seg eksemplene, for de kan fort bli virkelighet her også. Consent Factory har samlet et knippe slike eksempler i artikkelen med den illevarslende tittelen Brave New Normal:

Politiet arresterer enhver som ikke følger de nye restriksjonene. De drar passasjerer ut av offentlige trasportmidler, arresterer dem som ikke har papirene i orden, trakasserer, banker opp, forfølger og foretar vilkårlige arrestasjoner av enhver som utgjør «en fare for offentlig helse».

Myndighetene truer med å dra folk ut av hjemmene deres med makt og sette dem i karantene. Politiet jakter på flyktende bestemødre. De rykker inn i gudstjenester i kirker og synagoger. Innbyggere blir tvunget til å bære ankelmonitorer. Familier på spasertur blir truet av roboter og orwellske droner.

Kontraterrortropper har blitt satt inn for å ta seg av dem som bryter reglene. Myndighetene i USA mener at enhver som «med vilje» sprer koronaviruset kan arresteres og anklages for terrorisme. Firmaer som jobber med kunstig intelligens samarbeider med regjeringer om å loggføre og spore våre kontakter og bevegelser. Eller som det står i en artikkel i Foreign Policy:

«Kontraterror-analogien er nyttig fordi den viser retningen til pandemipolitikken. Se for deg at en ny koronavirus-pasient blir oppdaget. Når han eller hun tester positivt, vil myndighetene kunne bruke mobiltelefondata for å spore alle han eller hun har vært i nærheten av, kanskje fokusere på de menneskene som var i kontakt i mer enn noen få minutter. Mobiltelefonsignalet ditt kan da brukes til å håndheve beslutninger om karantene. Forlat leiligheten din, og myndighetene vil vite det. Legg igjen telefonen din, så ringer de deg. Lar batteriet gå tomt, og en politibil vil være på døra på noen få minutter … ”

Politidroner koplet med big data er en del av den nye normalen. Shutterstock.

Svært mye av dette var nærmest utenkelig, la oss si i november 2019, nå er det virkelighet, og politistatmetodene har vært gjennomført uten store protester fra en skrekkslått befolkning.

For det er nøkkelen her. Skap tilstrekkelig frykt, så godtar folk ting og overgrep de aldri ville ha godtatt i en normal situasjon.

De som hersker over oss er nok svært tilfredse over denne lærdommen, og de kommer helt sikkert til å bruke den igjen og igjen. Og de vil trenge det, for nå bryter økonomien sammen over hele verden. Massearbeidsløsheten og sulten er tilbake igjen, ikke som noen teoretiske muligheter, men som dagsaktuell virkelighet. Det kapitalistiske systemet er inne i sin verste krise noensinne. Dette systemet har bevist at det bare tjener interessene til en ekstremt liten elite. For å opprettholde det, er det nødvendig for våre herskere å holde det store flertallet av befolkninga nede med politistatmetoder. For å få aksept for det er frykten tydeligvis et svært nyttig våpen.


Les: Klassekampens vilkår etter epidemien


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Det har tatt lang tid å planlegge, flere år, og gjennomføre et så stort program for å endre verden. Når og hvor er alt dette planlagt? Er det i Hollywood?

 2. Det du ser fra Hollywood, kalles “predictive programming”, og skal både forberede og de-sensivitere deg, til den nye virkeligheten. I min oppvekst ble jeg ofte beroliget med at “det bare er film”. Nå vet jeg at ingenting som kommer fra Hollywood, er bare det.

  Planen er gammel som styggen selv, bare med aktuelle, teknologiske oppdateringer.
  Trøsta får være at siden han (styggen) holder seg med så mange, selvstendige team,er det små sjanser for at noen lykkes. Flere kokker, gir som kjent, mere søl.

 3. En utmerket artikkel av Pål,men jeg er uenig med han i en viktig sak. Om det overraskende og “utenkelige” ved politistaten nå.
  Som jeg ser det står vi nå i et globalt statskupp som har vært planlagt i minst ti år.
  Rockefeller Foundation utga strategidokumenter om dette i 2010,avsnittet “Lock step script”. Filmen “V” fra 2009 handler om biowars,ellers er det flusst opp av webber som lenge har behandlet de aktuelle temaene; den digitale overvåkningsstaten basert på prosjektet ID2020. Biowars.
  Pengene som sendes ut i USA og EU fra staten går til de store konsernene og gjør de rike rikere. Her avviker kanskje Norge noe,men globalt blir de rike rikere på dette.
  Det har tatt minst ti år å planlegge denne omkalfatringen av verden. Kissinger,Gordon Brown,Gahr Støre og Carl Bildt agiterer for inntreden i den globale staten og i Klassekampen har vi en kraftig fraksjon som vil fornye norsk kapitalisme med statsdrevet global industri.
  Jeg ser verken noe utenkelig eller overraskende i det som nå skjer. Minst ti års planlegging ligger bak.

 4. Avatar for Johnny Johnny says:

  Det er ingen som har planlagt dette, det bare skjer, det er slik kapitalismen (konkurransesamfunnet) fungerer, kapitalen klumper seg sammen i større og større enheter, til slutt sitter vi igjen med et verdensomfattende kapitalistisk monopol, eller et “kapitalistisk diktatur” om du vil.

 5. Avatar for INK INK says:

  James Corbett mener situasjonen vil bli brukt som en unnskyldning for å kvele alternative medier og at en ny bølge av viruset vil bli bebreidet dem som har protestert mot nedstengningen og tiltakene. Han er nok mer konspiratorisk anlagt enn jeg er, men det blir interessant å se om han får rett i forutsigelsene sine:

 6. Avatar for Dias Dias says:

  La meg bruke Jan Harstad sin kommentar til hva du påstår her.

  Det de bruker for å gjennomføre dette pay-to-play statskuppet er softpower NGO`s slik som WHO. Grogate Harlem Brundtland sin tidligere NGO. Det alene er nok for meg til å tenke faul play.

  For å finne ut hvem som står bak så er det bare å huske på at Grogate Harlem Brundtland var Håkon Lie sin protege. Håkon Lie igjen var nært knyttet til den jødiske terroristen som skiftet navn og kalte seg selv for Trotskij. I kulissene bak Trotskij finner vi Jacob Shiff i Koen & Loeb, som er en av de 10 private sentralbankene som er eiere av Federal reserve.

  Ringen er sluttet og opp dukker Wall street, eller eliten, eller hva vi enn kaller dem for. Så er det de vanlige skyldige.

  Hvis jeg ikke husker helt feil så var det inn i Shiff familien klimamilliardæren Al Gore sin sønn giftet seg.

  Sist men ikke minst så kan en jo spørre seg om vi nå ser resultatet av de hundrevis av høytstående politikerene som har forsynt seg grådig av det ferske lammekjøtet, som var en fast del av menyen ombord på Lolita ekspressen.

 7. How to Cure Coronavirus: an Exclusive Letter From Dr. Zelenko to Donald Trump)

  1. This is World War lll (virus vs humanity)
   “We know that hydroxychloroquine helps Zinc enter the cell. We know that Zinc slows viral replication within the cell.”

  The Club of Rome and the UN agenda have always been intimately connected. In the 1990’s at the same time ‘The First Global Revolution’ was being published, UN assistant secretary general Robert Muller was publishing his manifesto which is now collected on a website called ‘Good Morning World’. Muller argues that global governance must be achieved using the idea of “protecting the Earth” and environmentalism as the key components.

  Through fear of environmental Apocalypse, the public could be convinced to accept global government as a necessary nanny state to keep society from destroying itself.

  In a paper titled ‘Proper Earth Government: A Framework And Ways To Create It’ Robert Muller outlines how climate change could be used to convince the masses of the need for global government. Integral to his plan were the introduction of a new “global religion”, and population controls.

  Det startet med en computer modell.

  The MIT team fed data on these five factors into a global computer model and then tested the behavior of the model under several sets of assumptions to determine alternative patterns for mankind’s future. The Limits to Growth is the nontechnical report of their findings

  Hakesleppstore forbrytelser .
  Eugenics and population control are long time hobbies of the financial elites. In the early 1900’s, the Rockefeller Foundation and the Carnegie Institute were deeply involved in promoting Eugenics laws in the US. These laws led to the forced sterilization of over 60,000 American citizens in states like California and thousands of rejected marriage licenses.

  The Carnegie Institute even established a “Eugenics Records Office” called Cold Springs Harbor Laboratory in 1904,
  https://library.cshl.edu/special-collections/eugenics

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

9 flere kommentarer

Deltakere