Reuters: Angela Merkel innrømmer angrepskrig mot Syria

0
Foto: Shutterstock

Er krigen i Syria en borgerkrig eller en krig startet av utlenlandske makter? Helt fra begynnelsen av konflikten og frem til i dag blir den i NATO-konforme medier konsekvent omtalt som en borgerkrig.  Uavhengige medier har påpekt den omfattende vestlige støtten, både militært og til skaping av et enormt propaganda-maskineri).

Det internasjonale nyhetsbyrået Reuters (som de aller fleste av nyhetene som brukes i de dominerende mediene kommer fra) melder at den tyske forbundskansleren Angela Merkel  innrømmet at det utenlandske forsøket på å styrte den syriske regjeringen var mislykket.

Reuters-artikkelen datert 3. mars 2020 sier:

«Ifølge informasjonen, kritiserte Merkel Vestens Syria-politikk. Det har vist seg at et regjeringsskifte initiert utenfra ikke var mulig. Krigen førte bare til en radikalisering.»

Dermed innrømmer Angela Merkel at Vesten startet en angrepskrig mot Syria og hva folkeretten sier er den alvorligste forbrytelsen, en forbrytelse mot freden.

Hun er ikke den første (f.eks. Stoltenberg, Godal-utvalget) vestlige lederen som har innrømmet at ‘våre’ kriger startes av andre grunner en hva som er lovlig  ifølge folkeretten. Utsagnet kunne selvsagt brukes som bevis i en rettsak, men nihilismen i det (internasjonale) rettsvesenet er like omfattende som i politikken, og selvsagt vil ingen av ‘våre’ bli dømt så lenge den sterkestes rett hersker og ‘vi’ er den sterkeste.


Denne artikkelen ble først publisert på Midt i fleisen.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.«Klimakur 2030» – et program for å rasere NorgeDu kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelEt knusende nei til kabel
Neste artikkelForskere fra USA gjenopplivet Spanskesjuken i 2005