Bemanningsbransjen: Arbeiderpartiet stemte ned forslag om innleieforbud

0
Arbeiderpartiet klarte å hindre Fellesforbundet i å si nei til EØS. Dermed vil ødeleggelsen av det regulerte arbeidslivet fortsette. Shutterstock

Arbeiderpartiet fortsetter å dolke fagbevegelsen og arbeiderklassen i ryggen. En kampsak for den radikale fagbevegelsen har vært og er å få til et innleieforbud for å redde stumpene av det organiserte arbeidslivet i Norge fra EØS-avtalens ødeleggende virkninger. Men Ap fortsetter å stemme sammen med Høyre. Fri Fagbevegelse skriver:

«Torsdag stemte stortingsfleirtalet som venta ned ei rekke forslag om innstrammingar i reglane for innleige frå bemanningsbyrå. Men også på raudgrøn side var det usemje om korleis ein skal sikre heile, faste stillingar i norsk arbeidsliv.

Raudt, SV og Senterpartiet fremma nemleg eit forslag om eit landsdekkande forbod mot kommersiell utleige av arbeidskraft. Berre innleige frå andre produksjonsbedrifter bør vere lov, meiner partia.

– I årevis har fagrørsla åtvara mot at bemanningsbyråa svekker det organiserte arbeidslivet. Dei fortrenger faste tilsettingar, fortrenger fagopplæring og svekker bedriftene si vilje og evne til å satse på produktivitet og innovasjon, sa Raudt-leiar Bjørnar Moxnes.

Han viste til rapportar frå byggebransjen i Oslo og Bergen som viser massive brot på innleigereglane, og ein aukande del innleige i verftsbedriftene.»

Dette er noe ikke minst fagforeningsveteranen Boye Ullmann har pekt på i årevis:

Bemanningsbransjen ute av kontroll: – Regulering er ikke nok

Og Støre har fulgt samme kurs hele tida, sjøl om han har prøvd å innbille fagbevegelsen noe annet:

Bemanningsbyråene ødelegger fagbevegelsen, men Støre vil ikke stoppe dem

Som vi har pekt på tidligere:

Sosialdemokratiet er ikke, og kan aldri bli noe alternativ til markedsliberalismen og EU-sentralismen i Europa. Å be dem om å bli det er som å be leoparden om å legge av seg flekkene.

Det er katastrofalt å spre illusjoner om noe annet.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelNorge anklager ikke Tyrkia for å bryte folkeretten i Syria, men anser Assad som den legale leder
Neste artikkelNå skal statskassene tømmes – fordi «klima»