Hent soldatene hjem fra Irak snarest

7

Uttalelse fra Antikrigs-initiativet

Søndag 5. januar ba Iraks nasjonalforsamling landets regjering om å kaste den USA-ledede militærkoalisjonen ut av landet. Dette gjelder også de 70 norske soldatene som inngår i koalisjonen.

Irakiske myndigheter har bestemt seg for å si «takk for hjelpen» til den USA-ledede koalisjon hvor også Norge inngår. Norge har bidratt i «Operation Inherent Resolve» siden 2014, med rådgiving og trening av irakiske sikkerhetsstyrker i kampen mot ISIL. Dette har skjedd i overenstemmelse med den irakiske regjeringen, og har derfor vært et oppdrag i overenstemmelse med internasjonal lov.

At Nasjonalforsamlingen nå ber militærkoalisjonen forlate Irak, to dager etter at USA likviderte den iranske toppgeneralen Qasem Soleimani i et droneangrep, er selvsagt ikke tilfeldig. FNs spesialrapportør for utenomrettslige henrettelser, Agnes Callamard, kaller attentatet «ulovlig». USAs angrep er derfor et grovt eksempel på statlig terror. Irakiske myndigheter sier at «nok er nok» og ber den USA-ledede militærkoalisjonen om å forlate landet.

Antikrigs-initiativet ber regjeringen Solberg respektere irakiske myndigheter og hente våre soldater hjem så snart som mulig. Skjer ikke dette vil vi i følge FN-pakten være å betrakte som en okkupasjonsmakt.

Vi forventer derfor at dette utenlandsoppdraget avsluttes omgående.

Uttalelse fra Antikrigs-initiativet 6. januar 2020

Les også: FN-ekspert krever uavhengig granskning av drapene på Soleimani og de andre lederne

Iraks statsminister: Trump truet meg på livet

Rødt ber om at norske styrker hentes hjem fra Irak

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  USA reddet ISIS-soldater ut av ar Raqqa i humanitære busser.
  Implikasjonene er: ISIS er USA
  Beviset er vanntett.

  De nye opplysningene om at USA var instilt på å skyte sivile demonstranter for at Iraks regjering skulle bli svarteper -> bekrefter skyting av demonstranter i 2011 i Syria var organisert av Vest.
  (meldinger om at Saudi-Arabiske spesialsoldater utførte jobben med å skyte sivile syrere)

 2. Avatar for Alike Alike says:

  Dette med skyting av demonstranter gjør de hele tiden, som de gjorde mot ukrainske demonstranter så regjeringen fikk skylda. Dette skal også ha skjedd i Iran i de siste store opptøyene om bensinpris, at fremmede skjøt mot demonstranter og det skapte kaos. Så skylder jo “alle” på statsapparatet.

  Dette fredsinitiativet var en frisk pust. Dette må en melde seg med på!

 3. Avatar for SHO SHO says:

  De norske soldatene i Irak skal være glade for at de ikke ble drept i det hevnangrepet som kom fra Iran og som var rettet mot USAs baser i Irak. De norske soldatene hadde flaks denne gang kan man si, men det er ikke sikkert at de vil ha like mye flaks neste gang det smeller og spesielt som de nå befinner seg i Irak på ulovlig vis. Man må huske på at USA ved en krig vil være villig til å kjempe til siste nordmann.

 4. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Amerikanerne sier at de aldri vil involvere seg i en landkrig mot Iran. Det de sier er at de vil bombe Iran, i verste fall bruke atombomber mot iranske installasjoner.
  Logisk iransk strategi er å bli kvitt amerikanske baser i 200 mils avstand.
  Når Trump ikke vil forlate Irak -> fokus vil bli amerikanske baser i Irak … ikke Trump Tower og denslags.
  Alle de amerikanske basene i Afghanistan kan bli neste mål -> gi Taliban raketter

 5. Har du noe innsikt i eller tips om hvor jeg kan lese mer om dette med hvordan USA trenger Irak for å kunne evnt angripe Iran?

 6. Avatar for Alike Alike says:

  Jeg tror ikke planen er bakkeangrep mot Iran. Det er Iran altfor overlegne på. Men planen til Amerikanerne var tidligere at IS skulle ta ut alle myndigheter og personer som spilte på lag med Iran. Vil nevne at de forsøkte flere ganger å lage IS i Iran også, men disse gruppene ble overvunnet på flere måter, f eks at de fanget lederen Rigi for IS ekvilant i baluchistan provinsen.
  Da dette feilet, har de endret strategi. Den nye strategien var at de skulle gjøre Iran til sorte ulv med å lage opprør i Irak, Libanon og i Iran, og dra ut krigen i Syria. Dette hadde begrensede effekter, men amerikanerne trodde Iran var på defensiven pga økonomisk og politisk press. Mye pga Rohani og hans grønne styre viste svakhet i forhandlinger med vestlige motparter rett før drapet. USA og Israel feilkalkulerte da de drepte Soleimani. Og dette fant de fort ut i ettertid. Men skaden var skjedd, og resultatet er at USA er redd for iranske angrep. De må derfor ha støtte fra maks antall land, litt sånn som terrorister bruker sivile som skjold. Sånn vil USA at Norge skal bidra som skjold mot at de blir angrepet. Sikkert fordi de vil kjøpe seg litt tid for å ri ut stormen rundt dem også. I det minste kvier Iran og andre seg og tenker to ganger før de bomber amerikanske mål med styrker fra flere steder i verden.
  Men det er altså bare en begrenset handling da før eller siden vil Iran med sine venner tvinge usa og deres allierte ut av regionen. Nettopp pga sikkerheten og stabiliteten i regionen.

 7. Her bruker du “plan” en entall, som om deep state (dvs. Israel ifølge steigan.no / Know More News / Bro’ Nat og sikker Goebbels også)
  har EN PLAN, og den dreier seg om Iran / greater Israel.

  Folk som tror at krigen i verden dreier seg om a ta ned Assad og Iran skjønner lite. Krigen dreier seg om å ta ned Trump. Det er Trump NRK / Solberg / Støre / Stortinget ønsket å blit kvitt. Presidentvalget i november dreier seg ikke om Syria / Iran, men om Trump

  NWO forutsetter at presidenten heter Hillary eller Biden

  Det finnes “flat eathere” som tror at corona ble skapt av Israel for å angripe Iran?
  Det finnes dem på steigan.no som tror corona ikke eksisterer. Når de blir bedt om å holde seg i karantene vil de svare
  -Hvorfor det??
  Det er vår tids “flat eathere”.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere