Iraks statsminister: Trump truet meg på livet

9
Iraks fungerende statsminister Adel Abdul-Mahdi. Kilde: Southfront

Da parlamentet i Bagdad behandlet og til slutt vedtok kravet om at alle utenlandske tropper skal forlate Irak, kom statsminister Abdul Mahdi med en del oppsiktsvekkende opplysninger. På dette punktet ble TV-formidlinga fra salen slutt av på initiativ fra speakeren i parlamentet, men det er kommet ut referater av det som ble sagt. Dette er maskinoversatt fra arabisk.

Amerikanerne er de som ødela landet og skape kaos. De er de som nekter å fullføre byggingen av det elektriske systemet og infrastrukturprosjektene. De har krevd betaling for gjenoppbyggingen av Irak i form av 50% avkastning på irakisk oljeeksport, så jeg nektet og bestemte meg for å dra til Kina og inngikk en viktig og strategisk avtale med dem, og i dag prøver Trump å kansellere denne viktige avtalen. «

Mahdi sa også at den amerikanske presidenten truet ham med å bli likvidert. Han sa også at skarpskyttere fra US Marines hadde skutt på demonstranter fra begge sider under de store demonstrasjonene i Irak. Mahdi fortsatte:

«Etter at jeg kom tilbake fra Kina, ringte Trump meg og ba meg om å si opp avtalen, det nektet jeg å gjøre, så han truet meg med massive demonstrasjoner som ville styrte meg. Demonstrasjonene startet, og deretter ringte Trump, og truet med å eskalere hvis jeg ikke fulgte hans ønsker. Han sa at snikskyttere fra US Marines ville bli utplassert på høye bygninger i Bagdad og USAs ambassade for å skyte på demonstrantene og sikkerhetsstyrkene og drepe dem. Dette var et forsøk på å presse meg og få meg til å underkaste meg hans ønsker og kansellere Kina-avtalen, så jeg svarte ikke. Istedet sendte jeg inn min avskjedserklæring. Men amerikanerne insisterer til denne dag på at vi skal kansellere Kina-avtalen. Han truet også med å drepe meg og forsvarsministeren.»

Det samme er kommet fram fra en annen kilde. Se også her.

Etter at Donald Trump personlig beordret drapene på general Qassem Soleimani og ni andre ledende militære fra Irak og Iran er det ikke vanskelig å tro på Mahdis framstilling av truslene fra Trump. Dette er åpenbart hans modus operandi.

Les: USA får alt merke konsekvensene: Iraks parlament krever USAs tropper ut

Og det hele faller på plass når det kommer fram at det for det første handler om USAs forsøk på å ta kontroll over Iraks oljeinntekter og for det andre et forsøk på å stanse samarbeidsavtalene mellom Irak og Kina, altså USAs forsøk på å stanse Kinas «silkeveibelte» fra å rulle fram i Irak.

At Iraks parlament etter dette fattet et enstemmig vedtak om å kreve alle utenlandske tropper ut av Irak, er heller ikke vanskelig å forstå.

Hvis du ønsker å bidra med en stor eller liten gave kan du betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050

Fra utlandet: IBAN-nummer: NO5590013089050

SWIFT/BIC for SpareBank 1 Oslo Akershus: LABANOKK

Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Mari Mari says:

  På tide at Irakere og Iranere samles mot sin felles fiende

 2. USA skal altså ha betaling for gjenoppbygging av ødeleggelser de selv har forårsaket, på grunn av militære angrep hvor de selv fabrikkerte påskuddene for angrepene. Ikke annet å vente av verdens største terrorstat. USA er ikke bare den tungt bevæpnede 400 kilos gorillaen i rommet, den går også på crack.

 3. Avatar for Tellef Tellef says:

  Sette i gang noen demonstrasjoner og sende inn snikskyttere. Slik er altså standardoppskriften på å styrte regjeringer for tiden.

  Nå holder det altså med å bare starte demonstrasjonene og så true med snikskyttere.

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  Om USAs plan var å trekke seg ut av midtøsten, så må de sette i gang et skuespill først.

  Den enkleste måten for USA å forhindre at Kina blir den nye hegemonen, er å fremprovosere en total Shia-Sunni krig om de ikke gjør det selv, hvor de ødelegger hverandres oljefelt, og da må India, Japan, Kina og resten av Asia, sloss om den lille oljeekspoten som blir tilbake.

  Israel vil sikkert gå fløyten i et slikt scenario, så vi kan regne med at Israel-lobbien går bananas om det viser seg å være strategien.

 5. Avatar for Comrad Comrad says:

  Det offentlige tappes for stadig mer, for hver gang land settes opp mot hverandre, og slik vinner kapitalen den materielle makten. Folket drives til å yte stadig mer, barna overlates til fremmede, og slik vinner kapitalen den immaterielle makten.

 6. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Det ble prøvd 2003-2011 i Irak med den ene bomben etter den andre mot Shia-moskeer
  Shiaene bet ikke på det.
  Tilslutt måtte Bibi settes på “suicide watch” eller noe slikt …

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

9 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.