Vedtaket om riksrett mot Trump er et dødfødt prosjekt

7
Foto: Christopher Penler, Shutterstock

Et klart flertall i Representantenes hus i USA sa ja til at president Donald Trump både misbrukte sin makt i Ukraina-saken – og at han forsøkte å hindre etterforskningen. Dette skriver NRK, som stort sett har dekket denne saka som om de skulle være mediakanal for Demokratene.

Helt siden valget i 2016 da demokratenes Hillary Clinton tapte mot Donald Trump har Demokratenes strategi vært å avsette Trump gjennom riksrettssak. Planen om å lansere «Russiagate» som forklaring på valgnederlaget ble klekket ut av staben til Hillary Clinton mindre enn 24 timer etter at hun hadde tapt. Dette skrev forfatterne Jonathan Allen og Amie Parnes om i boka Shattered: Inside Hillary Clinton’s Doomed Campaign. «Denne planen kunne bare virke hvis mediene tok agnet,» skrev The Washington Times. Og gjett om de gjorde, de svelget den krok, søkke og snøre.

Men Russiagate var bare oppspinn, kokt sammen av daværende CIA-sjef John Brennan med assistanse fra britenes MI6. Med Mueller-rapporten var Russiagate død. Men demokratene ga seg ikke. Istedetfor å satse på å føre en politisk kamp mot Trump og ta ham på sak, noe som ikke burde være veldig vanskelig, har de fortsatt å satse på riksrett.

Stort nederlag for Russiagate-industrien

«Russiagate» var fake news, la oss gni det inn

Da Russiagate var dødt ble det Ukrainagate som skulle lede fram til vedtaket i Representantenes hus. Men om Russiagate var tynn suppe, så er Ukraina-saka det i enda høyere grad. Sentralt her står «lekkasjen» fra en såkalt anonym varsler, som ikke er så anonym at det gjør noe, siden alle nå vet at han heter Eric Ciaramella. Han er demokrat og jobber for Joe Biden og for CIA-direktør John Brennan. Han varslet om at Trump angivelig hadde misbrukt sin makt for å ramme Biden via Ukraina.

Demokratenes ekspertvitne: – Ukraina må slåss mot Russland så vi ikke må slåss mot russerne her

Demokratene mener at presidenten brukte militærstøtte til Ukraina som pressmiddel for å få Ukraina til å sette i gang en etterforskning av Joe Biden og hans sønn Hunter Biden. De mener at en slik etterforskning vil mangle saklig grunnlag, og kun kan være motivert av presidentens personlige maktbehov.

Men den egentlige skandalen i Ukraina var at USA under Obama-administrasjonen finansierte og organiserte et statskupp i et europeisk land med støtte fra nazistiske grupper. Og dernest var det en skandale hvordan far og sønn Biden drev sitt korrupte spill for å profittere personlig på sine kontakter blant Ukrainas oligarker.

Ukrainske kilder: – Joe Biden fikk 900.000 dollar for å drive lobby

Joe Bidens sønn, Hunter Biden, som i 2014 akkurat var blitt sparket ut av marinekorpsets reserveavdeling for bruk av kokain, tok oppdrag for selskapet Burisma Holdings til en prislapp av 50.000 dollar i måneden. Jobben var å sørge for at Burisma skulle få kontroll over en stor del av Ukrainas gassreserver. Allerede da ble det pekt på som en interessekonflikt.

I mars 2016 truet Joe Biden Ukraina med å holde tilbake et lån fra USA på 1 milliard dollar dersom ikke landets sjefsanklager ble sparket. Ukraina var også den gangen helt på knærne økonomisk og et tap av dette lånet kunne vært ganske katastrofalt for landet. Presset virket. Riksanklager Viktor Shorkin ble avsatt og etterforskninga mot Burisma innstilt.

Det kan ikke herske tvil om at Joe Biden intervenerte på denne måten, siden han ikke kunne motstå fristelsen til å skryte av det for åpne TV-kameraer.

Men det er ikke dette Demokratene vil snakke om. De fortsetter sin dødfødte strategi, og i stedet for å nagle Trump på saker som kunne vinne gjenklang i folket i USA, har de valgt et løp som bare vil gangne Trumps valgkamp. Senatet kommer ikke til å vedta riksrett. Det hele blir et stort spill for galleriet som vil gi Trump muligheten til nok en gang å ikle seg offerrollen.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Mitt-innlegg-7-1024x1024.png

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  En perfekt beskrivelse av saken.
  NRK versjonen vil bli?
  -Skyldig som f…, men lojale republikanere reddet Trump
  -Hva med NRKs dekning av saken?
  -Ingenting feil der (eg. løgn hver dag. Nå tror nordmenn at “misbruk av makt” og “hindre Kongressetterforskning” er noe man kan bli stilt til Riksrett for (da ville alle presidenter bli skyldige)

  Joe Biden som presidentkandidat er også dødfødt, med hans korrupte historie (bokstavelig talt) i Ukraina

 2. Avatar for Anki Anki says:

  nrk sin versjon av alt er preparert for dumme folk - som ikke bryr seg om annet enn tant og fjas og vås. De ville ikke gjenkjenne en logikkbrist om de fikk den mitt i nesa. Funker fint som snus :slight_smile:

 3. Avatar for K11 K11 says:

  Når Trump blir gjenvalgt i 2020, skyldes det i stor grad riksrettsprosessen mot ham. Denne komiske prosessen har, i likhet med Russlandetterforskningen, til hensikt å latterliggjøre Demokratene og mainstream media. Meningen er at folk flest, også de venstrevridde, skal synes at Trump blir utsatt for en heksejakt. En åpenbart urettferdig prosess som skal gi Trump utallige sympatistemmer, og som skal vekke folks avsky mot Joe Biden og resten av Demokratene.

  Realityskuespilleren Trump har flere ganger stilt opp i wrestlingringen med wrestlingoverhodet og milliardæren Vince McMahon, som er en god venn av Trump. Og wrestling, som er hundre prosent iscenesatt, er også “sporten” som best beskriver Trumps to presidentperioder. Trump spiller rollen som “heel”, altså bad guy som Folket (den gemene hop) heier på. En likandes antagonist, aka antihelt. Han er personifiseringen av David mot Goliat-arketypen, en underdog/outsider som, mot alle odds, (tilsynelatende) nedkjemper “The Evil Establishment”. Det hele er kløktig iscenesatt av pengefolket, som har trukket i Trumps tråder hele livet hans. Trump er ment å være splittende: Man skal enten elske eller hate ham, men man må for all del ikke gjennomskue den store wrestlingmatchen han er en del av.

  For at Trump ikke skal få skikkelig motstand, har pengefolket sørget for at pedofile, korrupte og senile Joe Biden blir hans motkandidat. En mann som Bernie Sanders kunne selvsagt slått Trump i et umanipulert, ærlig valg, men media (MSM og “alt news”) har gjort alt, godt hjulpet av DNC, for å sabotere for Bernie. I den grad Bernie har fått medieoppmerksomhet, har den vært negativ.

  Når Joe Biden går på et knusende nederlag, kommer MSM, “eksperter” og forståsegpåere til å være så grundig diskreditert at det blir masseoppsigelser i avisredaksjonene igjen. For pengefolket som trekker i Trumps tråder spiller ikke dette noen rolle, for de har aksjer også i “alt news”, og er iferd med å selge seg ut av MSM uansett. Dagens alternativmedia er morgendagens mainstreammedia.

 4. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Ikke Biden som blir Trumps motkandidat.

  Hvis man enda ikke skjønner at Trump er JFK jr og secret space program, men tror at Trump er deep state … da kommer man skjevt ut.
  De $21 manglende trillions gikk til hva?
  teori #1: ble overført til Israel
  teori #2: gikk til secret space program

  Star Wars: Brit hacker ‘discovers evidence of US space warship fleet’

  He said: "I found a found an Excel spreadsheet which said ‘non-terrestrial officers’ and I thought ‘oh my god that’s incredible’.

  "It had ranks and names. It had tabs for ‘material transfer’ between ships.

  "I thought let’s try to cut out the conventional explanations. I searched for the term but it was nowhere at all. It is not a standard thing in the military at all.

  “I took that to be, they must have a ships based in space – the names started with USS. It implies navy.”

  Ships of the United States Navy have USS before the ship’s name in the same way as Royal Navy vessels have HMS in front of theirs.

  It comes as the Daily Star Online revealed how Russia has launched a war satellite as part of its new “space force” to be used if World War 3 spilled over to Earth’s orbit.


  Man ser ikke forskjell på oss og tall whites i ung alder. Problemer oppstår når skal forklare at jenta opplagt har doktorgrad.

 5. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Dette er ikke en konflikt mellom republikanere og demokrater. De er spilt over sidelinja for lengst.
  Dette er mellom liberale og ortodoxe jøder. På Trumps side finner du de ortodoxe, som ønsker at sanhedrin skal herske over dem, hos demokratene finner du de som vil herske selv. De er alle moneytheister.

 6. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Kwast claims China is already building a “Navy in space” complete with the space-based equivalents of “battleships and destroyers” which are “able to maneuver and kill and communicate with dominance, and we [the United States] are not.” Kwast’s speech centers on the thesis that the United States needs a Space Force in order to counter Chinese advances and win the competition over the economy of the future and, as an extension, who sets the values of the future:

  “Around the 12:00 mark in the speech, Kwast makes the somewhat bizarre claim that the U.S. currently possesses revolutionary technologies that could render current aerospace capabilities obsolete:”

  “The technology is on the engineering benches today. But most Americans and most members of Congress have not had time to really look deeply at what is going on here. But I’ve had the benefit of 33 years of studying and becoming friends with these scientists. This technology can be built today with technology that is not developmental to deliver any human being from any place on planet Earth to any other place in less than an hour.

  Han snakker om Mach 10 for transport. Det er ikke snakk om supersoniske fly. Det er snakk om å oppheve tyngdekrafta. Ellers vil passasjerene bli syke av Mach 10

 7. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Trump, med sine 70 år, har så det trenger. Å utsette seg selv for 5+ mordforsøk for en skarve millioner for selvbiografien: “Mitt liv som President” … er ikke verd det. Han returnerer presidentlønna etter hva jeg vet. Jeg skrev Trump er “JFK Jr” og “secret space program”. Mange tror at JFK Jr er død. Enda flere sauer har aldri hørt om “secret space program”.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere