Vesten samarbeidet med nazister for å gjennomføre kuppet i Ukraina i 2014

0

Etter ukevis med demonstrasjoner på Maidanplassen i Kiev var krisa kommet til et avgjørende vendepunkt 21. februar 2014. Utenriksministrene fra EU hadde forhandlet fram et kompromiss som både opposisjonen og president Janukovitsj hadde godtatt og underskrevet. Ikke før EU-ministrene hadde forlatt byen, gikk fascisten Dmitro Jarosj på podiet på maidan og rev avtalen i stykker. Dette skjedde uten protester fra opposisjonslederne Klitsjko og Jatsenjuk. Dagen etter var parlamentet kontrollert av væpnet fascistmilits under den rødsvarte fanen til Stepan Bandera. De parlamentarikerne som turte, måtte gå spissrotgang mellom fascistene før de gikk inn og stemte for avsettelse av presidenten. Dette skjedd i klar strid med grunnloven. Et statskupp var gjennomført i et av Europas største land. Regien lå hos vestlige etterretningstjenester, ikke minst CIA, men volden på maidan ble styrt av nazister og fascister.

Les: Peter M. Johansens artikkel: Det skjedde et kupp i Kiev natt til 22. februar 2014.

Som toppsjefen i Stratfor, George Friedman, skrev:  – Dette er det mest opplagte kuppet i historien.

Dmitro Jarosj på Maidan

Langvarige forberedelser

Helt siden Sovjetunionen falt sammen har CIA og andre hemmelige tjenester i USA arbeidet for å sikre USA kontrollen over Ukraina. Det ville bringe USA helt opp til Russlands hjerte, ville sikre amerikanske firmaer ukrainske råstoffer, og ikke minst ville sikre USA kontrollen over Russlands viktigste militærbase på Krim.

Men faktisk går forarbeidene mye lenger tilbake. USAs regjering hadde kontakt med ukrainske fascister allerede under annen verdenskrig. Historikerne Townsend Hopes og Douglas Brinkley skrev:

When the Germans were driven out of the Ukraine, many OUN members who had served the Nazis’ police formations and execution squads fled with them, but several thousand retreated into the Carpathian Mountains to fight another day against the hated Soviet government. It was this remaining Nightingale group that fascinated the CIA and was recruited essentially en bloc. To bring its leaders to the United States for training and indoctrination required special bureaucratic exertions, as well as an immigration law permitting the admission of one hundred such immigrants per year, provided the Director of the CIA, the Attorney General, and the Commissioner of the Immigration and Naturalization Service all personally stated that the action was vital to national security.” As one army intelligence officer noted sardonically, one wing of the CIA was hunting Ukrainian Nazis to bring them to trial at Nuremberg, while another wing was recruiting them.

I CIAs arkiv finnes kopier av ei bok med en artikkel av Kevin C. Ruffner med tittelen: Cold War Allies: The Origin of CIA’s Relationship with Ukrainian Nationalists. 

Det går fram av teksten at dette samarbeidet startet umiddelbart etter annen verdenskrig og at CIA utmerket godt visste at det var nazikollaboratører de samarbeidet med.

Arkivreferansen lever ikke rom for mye tvil: «STUDIES IN INTELLIGENCE NAZI – RELATED ARTICLES». CIAs tette samarbeid med ukrainske fascister og ultranasjonalister var et hjertebarn for CIA-sjef Richard Helms.

Milits fra Høyresektoren patruljerer i Kiev. Nå skal de samarbeide med den nye nazistiske politisjefen

Victoria Nuland og 5 milliarder dollar

På et møte i US-Ukraine Foundation sa viseutenriksminister Victoria Nuland:

Since Ukraine’s independence in 1991, the United States has supported Ukrainians as they build democratic skills and institutions, as they promote civic participation and good governance, all of which are preconditions for Ukraine to achieve its European aspirations,» she said. «We have invested over $5 billion to assist Ukraine in these and other goals that will ensure a secure and prosperous and democratic Ukraine.

Den kilden jeg viser til er kritisk til at noen har lagt ut dette som om disse milliardene ble brukt spesifikt på kuppet i 2014. Denne misforståelsen har gjort at USAs forsvarere kan si at dette er falskt, slik denne kilden gjør. Men kilden bestrider ikke uttalelsen. Det var dette Nuland sa. Beløpet viser til hva USA har investert i å trekke Ukraina inn under sin innflytelse i hele perioden siden 1991. Detta arbeidet har blant annet skjedd i samarbeid med ultranasjonalistiske krefter i Ukraina. Slik sett er USAs investering på 5 milliarder en forløper til maidan.

Oransjerevolusjonen i 2004

USA sto også bak den såkalte oransjerevolusjonen i Ukraina i 2004. Som Ian Traynor skrev den gangen i The Guardian:

But while the gains of the orange-bedecked «chestnut revolution» are Ukraine’s, the campaign is an American creation, a sophisticated and brilliantly conceived exercise in western branding and mass marketing that, in four countries in four years, has been used to try to salvage rigged elections and topple unsavoury regimes.

Funded and organised by the US government, deploying US consultancies, pollsters, diplomats, the two big American parties and US non-government organisations, the campaign was first used in Europe in Belgrade in 2000 to beat Slobodan Milosevic at the ballot box.

Officially, the US government spent $41m (£21.7m) organising and funding the year-long operation to get rid of Milosevic from October 1999. In Ukraine, the figure is said to be around $14m. 

Regimeskifte gjennom fargerevolusjoner har vært CIAs varemerke. Og de klarer alltid å lure mange naive og godtroende sjeler.

Fra Trilateralens møte i Krakow

Jatsenjuk utpekt som kuppleder i 2013

Slik det ser ut ble Jatsenjuk uoffisielt kronet til kommende statsminister i Ukraina på en konferanse i Trilateralkommisjonen holdt en konferanse i Krakow i Polen 25.–27. oktober 2013.

Konferansen åpnet med en svært patriotisk tale av Polens president Bronisław Komorowski som understreket Polens ledende rolle i Sentral- og Øst-Europa og la vekt på behovet for en rask integrasjon av disse landene i EUs strukturer.

Hovedsak på konferansen var en behandling av en rapport fra Trilateralkommisjonens europeiske leder Jean-Claude Trichet om hvordan Europa skal skape «en virkelig politisk og økonomisk union». Dokumentet ligger her.  Det er interessant, og bør leses for å få inntrykk av hvordan eliten tenker.

Annen dag av konferansen var viet til Ukraina:

Ukraina har ingen alternativer til europeisk integrasjon, og det eneste spørsmålet som står igjen er løslatelse av Yulia Tymoshenko, og det må løses innen tre uker (!).

Blant talerne var Ukrainas tidligere utenriksminister Leonid Kozhara, Arsenij Jatsenjuk, Polens tidligere president Aleksander Kwaśniewski og tidligere USA-ambassadør til Ukraina Steven Pifer.

Yatsenyuk har forresten sin egen stiftelse: Open Ukraine Foundation. Dens partnere er: Victor Pinchuk Foundation (oligark), Chatham House, NATO(!), Black Sea Trust for Regional Cooperation (The German Marshall Fund of USA), International Renaissance Foundation (Soros), National Endowment for Democracy (CIA), Swedbank, Horizon Capital (USAID), Den polske ambassaden i Kiev og US State Department.

Trilateralens møte la tydeligvis opp strategien for Ukraina, og Jatsenjuks opptreden var sannsynligvis hans svennestykke. Etter det var det klart hvem som var finanselitens mann til å overta Ukraina, eller kanskje rettere: hvem som skulle gjøre drittjobben med å få Ukraina inn under IMFs kontroll.

Så kom euromaidan

Demonstrasjonene som går under navnet Euromaidan begynte i slutten av november 2013, altså bare noen få uker etter konferansen i Polen. Regien var akkurat som i alle de andre fargerevolusjonene, og vestlige etteretningstjenester pluss George Soros, Chatham House, Konrad Adenauer Stiftung osv var alle aktive. Episenteret for kuppforberedelsene var USAs ambassade under ledelse av ambassadør Geoffrey Pyatt.

Oligarkene finansierte mesteparten av showet, som angivelig var rettet mot dem. Alle de USA-finansierte NGOene mobiliserte ungdom og nazistene tok den militære kontrollen, dels sammen med veteraner fra Israel Defence Forces.

Så provoserte man fram mer og mer vold, til man endelig kunne erklære Janukovitsj som Hitler og gjennomføre kuppet. Les: Vesten støtter «væpna revolusjon» …

Kuppet har ødelagt Ukraina som stat, ført nazismen inn i regjeringskontoren og hæren, har bidratt til en borgerkrig som har drept minst titusen mennesker – og har brakt Europa på randen av en storkrig. Dette er en av CIAs mange gaver til verdens folk.

 

 

 

 

 

 

Forrige artikkelYtringsfriheten angripes – hvor blir det av reaksjonene?
Neste artikkelFreedom of speech under attack – where are the reactions?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).