Vesten samarbeidet med nazister for å gjennomføre kuppet i Ukraina i 2014

11

Etter ukevis med demonstrasjoner på Maidanplassen i Kiev var krisa kommet til et avgjørende vendepunkt 21. februar 2014. Utenriksministrene fra EU hadde forhandlet fram et kompromiss som både opposisjonen og president Janukovitsj hadde godtatt og underskrevet. Ikke før EU-ministrene hadde forlatt byen, gikk fascisten Dmitro Jarosj på podiet på maidan og rev avtalen i stykker. Dette skjedde uten protester fra opposisjonslederne Klitsjko og Jatsenjuk. Dagen etter var parlamentet kontrollert av væpnet fascistmilits under den rødsvarte fanen til Stepan Bandera. De parlamentarikerne som turte, måtte gå spissrotgang mellom fascistene før de gikk inn og stemte for avsettelse av presidenten. Dette skjedd i klar strid med grunnloven. Et statskupp var gjennomført i et av Europas største land. Regien lå hos vestlige etterretningstjenester, ikke minst CIA, men volden på maidan ble styrt av nazister og fascister.

Les: Peter M. Johansens artikkel: Det skjedde et kupp i Kiev natt til 22. februar 2014.

Som toppsjefen i Stratfor, George Friedman, skrev:  – Dette er det mest opplagte kuppet i historien.

Dmitro Jarosj på Maidan

Langvarige forberedelser

Helt siden Sovjetunionen falt sammen har CIA og andre hemmelige tjenester i USA arbeidet for å sikre USA kontrollen over Ukraina. Det ville bringe USA helt opp til Russlands hjerte, ville sikre amerikanske firmaer ukrainske råstoffer, og ikke minst ville sikre USA kontrollen over Russlands viktigste militærbase på Krim.

Men faktisk går forarbeidene mye lenger tilbake. USAs regjering hadde kontakt med ukrainske fascister allerede under annen verdenskrig. Historikerne Townsend Hopes og Douglas Brinkley skrev:

When the Germans were driven out of the Ukraine, many OUN members who had served the Nazis’ police formations and execution squads fled with them, but several thousand retreated into the Carpathian Mountains to fight another day against the hated Soviet government. It was this remaining Nightingale group that fascinated the CIA and was recruited essentially en bloc. To bring its leaders to the United States for training and indoctrination required special bureaucratic exertions, as well as an immigration law permitting the admission of one hundred such immigrants per year, provided the Director of the CIA, the Attorney General, and the Commissioner of the Immigration and Naturalization Service all personally stated that the action was vital to national security.” As one army intelligence officer noted sardonically, one wing of the CIA was hunting Ukrainian Nazis to bring them to trial at Nuremberg, while another wing was recruiting them.

I CIAs arkiv finnes kopier av ei bok med en artikkel av Kevin C. Ruffner med tittelen: Cold War Allies: The Origin of CIA’s Relationship with Ukrainian Nationalists. 

Det går fram av teksten at dette samarbeidet startet umiddelbart etter annen verdenskrig og at CIA utmerket godt visste at det var nazikollaboratører de samarbeidet med.

Arkivreferansen lever ikke rom for mye tvil: «STUDIES IN INTELLIGENCE NAZI – RELATED ARTICLES». CIAs tette samarbeid med ukrainske fascister og ultranasjonalister var et hjertebarn for CIA-sjef Richard Helms.

Milits fra Høyresektoren patruljerer i Kiev. Nå skal de samarbeide med den nye nazistiske politisjefen

Victoria Nuland og 5 milliarder dollar

På et møte i US-Ukraine Foundation sa viseutenriksminister Victoria Nuland:

Since Ukraine’s independence in 1991, the United States has supported Ukrainians as they build democratic skills and institutions, as they promote civic participation and good governance, all of which are preconditions for Ukraine to achieve its European aspirations,» she said. «We have invested over $5 billion to assist Ukraine in these and other goals that will ensure a secure and prosperous and democratic Ukraine.

Den kilden jeg viser til er kritisk til at noen har lagt ut dette som om disse milliardene ble brukt spesifikt på kuppet i 2014. Denne misforståelsen har gjort at USAs forsvarere kan si at dette er falskt, slik denne kilden gjør. Men kilden bestrider ikke uttalelsen. Det var dette Nuland sa. Beløpet viser til hva USA har investert i å trekke Ukraina inn under sin innflytelse i hele perioden siden 1991. Detta arbeidet har blant annet skjedd i samarbeid med ultranasjonalistiske krefter i Ukraina. Slik sett er USAs investering på 5 milliarder en forløper til maidan.

Oransjerevolusjonen i 2004

USA sto også bak den såkalte oransjerevolusjonen i Ukraina i 2004. Som Ian Traynor skrev den gangen i The Guardian:

But while the gains of the orange-bedecked «chestnut revolution» are Ukraine’s, the campaign is an American creation, a sophisticated and brilliantly conceived exercise in western branding and mass marketing that, in four countries in four years, has been used to try to salvage rigged elections and topple unsavoury regimes.

Funded and organised by the US government, deploying US consultancies, pollsters, diplomats, the two big American parties and US non-government organisations, the campaign was first used in Europe in Belgrade in 2000 to beat Slobodan Milosevic at the ballot box.

Officially, the US government spent $41m (£21.7m) organising and funding the year-long operation to get rid of Milosevic from October 1999. In Ukraine, the figure is said to be around $14m. 

Regimeskifte gjennom fargerevolusjoner har vært CIAs varemerke. Og de klarer alltid å lure mange naive og godtroende sjeler.

Fra Trilateralens møte i Krakow

Jatsenjuk utpekt som kuppleder i 2013

Slik det ser ut ble Jatsenjuk uoffisielt kronet til kommende statsminister i Ukraina på en konferanse i Trilateralkommisjonen holdt en konferanse i Krakow i Polen 25.–27. oktober 2013.

Konferansen åpnet med en svært patriotisk tale av Polens president Bronisław Komorowski som understreket Polens ledende rolle i Sentral- og Øst-Europa og la vekt på behovet for en rask integrasjon av disse landene i EUs strukturer.

Hovedsak på konferansen var en behandling av en rapport fra Trilateralkommisjonens europeiske leder Jean-Claude Trichet om hvordan Europa skal skape «en virkelig politisk og økonomisk union». Dokumentet ligger her.  Det er interessant, og bør leses for å få inntrykk av hvordan eliten tenker.

Annen dag av konferansen var viet til Ukraina:

Ukraina har ingen alternativer til europeisk integrasjon, og det eneste spørsmålet som står igjen er løslatelse av Yulia Tymoshenko, og det må løses innen tre uker (!).

Blant talerne var Ukrainas tidligere utenriksminister Leonid Kozhara, Arsenij Jatsenjuk, Polens tidligere president Aleksander Kwaśniewski og tidligere USA-ambassadør til Ukraina Steven Pifer.

Yatsenyuk har forresten sin egen stiftelse: Open Ukraine Foundation. Dens partnere er: Victor Pinchuk Foundation (oligark), Chatham House, NATO(!), Black Sea Trust for Regional Cooperation (The German Marshall Fund of USA), International Renaissance Foundation (Soros), National Endowment for Democracy (CIA), Swedbank, Horizon Capital (USAID), Den polske ambassaden i Kiev og US State Department.

Trilateralens møte la tydeligvis opp strategien for Ukraina, og Jatsenjuks opptreden var sannsynligvis hans svennestykke. Etter det var det klart hvem som var finanselitens mann til å overta Ukraina, eller kanskje rettere: hvem som skulle gjøre drittjobben med å få Ukraina inn under IMFs kontroll.

Så kom euromaidan

Demonstrasjonene som går under navnet Euromaidan begynte i slutten av november 2013, altså bare noen få uker etter konferansen i Polen. Regien var akkurat som i alle de andre fargerevolusjonene, og vestlige etteretningstjenester pluss George Soros, Chatham House, Konrad Adenauer Stiftung osv var alle aktive. Episenteret for kuppforberedelsene var USAs ambassade under ledelse av ambassadør Geoffrey Pyatt.

Oligarkene finansierte mesteparten av showet, som angivelig var rettet mot dem. Alle de USA-finansierte NGOene mobiliserte ungdom og nazistene tok den militære kontrollen, dels sammen med veteraner fra Israel Defence Forces.

Så provoserte man fram mer og mer vold, til man endelig kunne erklære Janukovitsj som Hitler og gjennomføre kuppet. Les: Vesten støtter «væpna revolusjon» …

Kuppet har ødelagt Ukraina som stat, ført nazismen inn i regjeringskontoren og hæren, har bidratt til en borgerkrig som har drept minst titusen mennesker – og har brakt Europa på randen av en storkrig. Dette er en av CIAs mange gaver til verdens folk.

 

 

 

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


11 KOMMENTARER

 1. Jeg har brukt meget tid og resurser på å studere tiden etter oppløsningen av Sovjetunionen, inkludert utviklingen i Ukraina.
  For snart tre år siden skrev jeg et lengere innlegg om dette temaet i Vårt Land under verdidebatten.
  http://www.verdidebatt.no/innlegg/11488661-russland-og-tiden-etter-opplosningen-av-sovjetunionen

  Det er smertelig å konstanter hvordan vestlige demokratier har støttet et korrupt og voldelig regime.
  Kuppmakerne fremstod som meget voldelige og lite demokratiske; før, under og etter maktovertagelsen i Kiev.

  Ja, hvordan kan vi forsvare et samarbeide med fascister i Ukraina?
  Helliggjør målet midlene?
  Klart, situasjonen i Ukraina er flokete med historiske røtter, men dette forhold gjør ikke din beskrivelse mindre objektiv og sannferdig!

  Den eneste måten våre vestlige demokratier kan håndtere disse ubehagelige realiteter på, er å tie det hele i hjel.

 2. Jeg var i Kiev to ganger i måneden fra Maidan startet høsten 2013 til Yanukovic stakk fra landet vinteren 2014. Jeg har ingen kommentar til alle disse konspirasjonsteoriene om hvem som stod bak Maidan, eller hvem som finansierte det. Amerikanerne har nok sine svin på skogen her som i en rekke andre konfliktområder i verden.

  Det jeg kan si er at folka på Maidan ikke hadde mye penger, alt de hadde var fra innsamlinger blant de lokale i hele landet som sendte penger til dem og kom med mat til dem.Teltleirene bestod av grupper fra forskjellige ukrainske byer og sympatisører fra naboland som Polen med flere.

  Hvis de hadde skytevåpen var de godt gjemt, men derimot plukket de opp brosteinene fra hele Maidanplassen og stablet i hauger innen rekkevidde, det var hva de beskyttet seg med mot politiet. Politiet stod vel etterhvert mer og mer på demonstrantenes side. Det var Berkut, Yanokovic eget sikkerhetspoliti som stod for brutalitetene.

  Jeg var i Hotel Ukraina den helgen da skytingen begynte. Jeg var ikke på taket, men det var fullt av journalister fra vestlige media der inkludert Steinfeld fra NRK. Disse så godt hvor skuddene kom fra; det var fra taket på omkringliggende regjeringsbygninger, og det er hevet over tvil at det var Berkut som begynte skytingen. Dette har også Steinfeld snakket om i tv-program og nyhetssendinger fra den tiden. Deretter forsvant Berkut og Yanokovic med familie og medarbeidere fra Kiev. Få dager etter ble Krim invadert av svartkledde soldater uten en eneste distinksjon som kunne vise hvor de kom fra. Det kan vel heller ikke være noen tvil om at dette blant andre var Berkutfolk.

  Yanokovic etterlot seg palasser med en overdådig luksus, blant annet toilet i gull, som ble en attraksjon og folk valfartet til bostedene han hadde disponert, og som ble forlatt i hui og hast. Antagelig har ingen president noengang stjålet mer fra det ukrainske folk enn Yanokovic og hans folk, luksusen var utrolig overdådig og han, venner og familie disponerte bankonti med millioner av dollar i en rekke land; verdier umulig å skaffe seg med en presidents lønn på ærlig vis. Han er en av tidenes kjeltringer, det underslås i artikkelen. Poroshenko er nok heller ikke mors beste barn, men formuen sin hadde han før han ble president.

  Maidan hadde folkets støtte, hver by og bygd i Ukraina samlet inn mat og penger til dem som holdt fortet på Maidan, det er hevet over tvil, jeg så det med egne øyne. Hver helg kom busser fra hele landet med folk som hadde samlet og som støttet aksjonen i Kiev, dette var en aksjon med bredest mulig folkelig støtte, derfor holder det ennå. Det er nok ikke lett å endre en så dyp korrupsjonskultur som i Ukraina, men de gjør nok så godt de kan og valgene er frie og demokratiske nå.

  • Svein Hvile, jeg tviler ikke på din fremstilling av situasjonen på Maidan.
   Jeg har kjenninger som deltok i Maidan bevegelsen.
   Disse beskriver at de mottok «dagpenger» fra vennligsinnede NGOer(?).
   Videre beskriver disse et bilde som er langt fra svart hvitt – fredelige demonstranter som ble angrepet av politi og Berkut osv.
   Det jeg virkelig savner, er en objektiv granskning av de hendelsene som fant sted i Ukraina i forbindelsen med dette kuppet.

   Det fantes også en «Anti Maidan» bevegelse, hovedsakelig bestående av mennesker fra Øst Ukraina og Krim.
   Disse fikk ingen «blid» behandling, spesielt ille gikk det med menneskene i en buss på veg hjem til Krim.
   Det å bestemme eksakt hvor skudd kommer fra i en opphetet situasjon med mange mennesker er meget vanskelig.

   Realiteten i dagens Ukraina er vel at det er «minst» like meget korrupsjon og vold, som før kuppet(?).
   Presidenten kan skylde på Russland og krigen i Sør Øst.
   I realiteten kan han avslutte kamphandlingene ved å gi menneskene i Sør Øst «en stemme» og trekke tilbake sine soldater (han eller Kiev er ikke angrepet).
   Er dette urimelig?
   Det at han i utgangspunktet ikke tok hensyn til de kulturelle og etniske realitetene i Ukraina, mener jeg er hovedårsaken til den elendighet som råder i dagens Ukraina.

  • Steinfeldt, som da var ansatt i Nrk, er jo slett ingen uavhengig person i dette basert på hans virke etterpå. Her har du gjort for dårlig research. Eller mener du at han liksom skulle uttale seg som en tidligere ansatt på en slags måte?

 3. Tyskland bruker nå både EU og Nato for å fremme sine egne interesser. Slik som for 75 år. Dette sa Margaret Thatcher i en tale i Colorado Springs, Colorado, i oktober 1995:

  «Dere har ikke ankret Tyskland til
  Europa; dere har ankret Europa
  til et nylig dominerende, forent
  Tyskland. Til sist, mine venner, vil
  dere finne ut at det ikke vil fungere.»

  Mange tror at det er EU som skal frelse Europa. Men det er det stikk motsatte som vil skje. EU, med Tyskland i spissen, kan aldri skape fred i verden. Det er bare å lese historien. Resultatet ser vi nå tydelig i bl.a. Ukraina.

 4. Stein Hvile, hvordan kan du vite at det var Berkut som begynte å skyte? Skuddene kom fra snipere på eller i bygningene rundt Maidan og oppe i hotel Ukraina. Hvordan kan du vite at sniperne ikke var f.eks innleide Israelveteraner? Etter noe jeg har hørt opptrådde sniperne som picadorer. De skjøt demonstranter som var for passive. Deres jobb var å øke konfliktnivået. Janukovich hadde ingenting å vinne på økt konfliktnivå. Kuppmakerne hadde alt å vinne på det. Det er usannsynlig at Berkut skjøt og drepte sine egne, noe de også har benektet. Slagordet til Berkut etter Maidan var «We shal never forget!» Det var på noen videoer tydelig at Berkut skjøt oppover, altså mot snikskytterne.

 5. VESTENS POLITISKE ELITE ER FASCISTISK

  Ukraina er bare ett av mange bevis på hvem dyp-staten som styrer i USA, EU og NATO samarbeider med. Det er fascistiske og nazistiske grupperinger som anvendes som stormtropper i alle sammenhenger. Enten vi snakker om regime skifter i Europa, eller i Midt-Østen og Afrika.

  Forskjellen er kun at i Midt-Østen og Afrika er disse gruppene politisk ekstremistiske sunni muslimer. Det hele arrangert via USA´s viktigste allierte i Midt-Østen, som er Israel og Saudi-Arabia.

  Det mange i Norge ikke skjønner, er at bevegelser som Al-Qaida og ISIS politisk representerer er ytre høyre i den arabiske verden. Det gjør også det Muslimske Brorskap, som har sin nærmeste sammenlignbare religions tilknyttede politisk ytterligående orden blant Frimurere i vesten. Det er dem som ligger nærmest til fascisme og nazisme i politisk ideologi i øst og i vest.

  Det er forstemmende at våre norske ledende politiske parti, representert ved Ap og Høyre, samarbeider så tett med slike politiske grupperinger.

 6. Geir I: det er da ikke bare AP og Høyre som har samarbeidet med Muslim brotherhood og desslike. islamekspertene på side 3 i Klassekampen har da reklamert for Muslim Brotherhood i årevis. Jihadistene fra Qaida og IS som var hyrt inn som leiesoldater i Syria,har blitt skjønnmalt som » opprørere» og noen har sogar lansert dem som beslektet med de frivillige til den spanske borgerkrig i 1936-38.
  Om man skal lete etter forstemmende politikk er det helt unødvendig å oppsøke AP og Høyre.
  Gå ikke over bekken for å hente vann.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.