Er en ny storoffensiv mot terroristene i Idlib i gang?

0
Soldater fra den syriske hæren under offensiven mot Idlib. Foto: Sana

Den syriske hæren er fullt ut klar og forberedt på å sette i gang en storstilt bakkeoperasjon mot terroristene i Idlib. De venter bare på ordre, dette skriver Southfront med bakgrunn i kilder i den syriske hæren. Det er ikke oppgitt noen detaljer om den varslede offensiven, men kilder som Southfront viser til sier at målet trolig er å åpne hovedveien M5 som forbinder Aleppo med Damaskus.

Hvis dette er tilfelle og offensiven lykkes, vil det være et betydelig skritt framover i retning av å frigjøre hele Idlib. Men situasjonen der er komplisert, dels fordi terroristene bruker sivile som humanitært skjold, og dels for militsene deres sitter i svært godt forberedte stillinger takket være all den støtten de har fått fra Vesten, Tyrkia – og Norge.

Russisk og syrisk flyvåpen har gjennomført et stort antall bombeangrep mot stillingene til terroristene de siste dagene. Det kan også være et varsel om en forestående større offensiv.

Det er også kommet meldinger om at Tyrkia skal ha trukket sine styrker tilbake fra noen observasjonsposter ved hovedveien M5 nylig, noe som også tolkes som et tegn på en forestående syrisk offensiv. Tyrkia driver jo et omfattende dobbeltspill i Syria, slik de har gjort lenge. Dels hevder landet at de støtter Syrias uavhengighet og integritet, og de har inngått avtaler med Russland om å nedkjempe terroristene, og dels støtter Tykria fortsatt terrorister i Idlib og bruker de svært brutale FSA-terroristene i sine militæraksjoner i grenseområdene i nordøst.

USA og deres allierte prøver å hindre Syria i å frigjøre Idlib fra terroristenes jerngrep, og midt oppe i sirkuset om riksrett mot Trump vedtok Senatet med stort flertall nye sanksjoner mot Syria. Det kommer også meldinger om at USA sender tropper tilbake igjen til Syria for å bemanne seks baser de hadde forlatt.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Mitt-innlegg-7-1024x1024.png

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelVedtaket om riksrett mot Trump er et dødfødt prosjekt
Neste artikkel– De folkene som tapte valget for Labour hater arbeiderklassen
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).