«Russiagate» var fake news, la oss gni det inn

15
Ledelsen i Det demokratiske partiet håpet at Robert Mueller skulle gi den dem seieren de ikke klarte å vinne i valget. Her fra en av de demonstrasjonene de har regissert. Shutterstock.

Da spesialetterforsker Robert Mueller sendte sin sluttrapport til statsadvokaten i USA med den konklusjonen at det ikke vil bli reist tiltale mot noen, kollapset den største nothingburgeren i nyere USA-historie. Den bløffen om russisk innblanding som ble kokt sammen av kampanjeledelsen til taperen Hillary Clinton har vist seg å være det den var – en gigantisk bløff.

Dette er et knusende nederlag ikke bare for Clinton-kampanjen og Det demokratiske partiet i USA, som har satset alt på å lage en riksrettssak ut av dette fordi de ikke ville godta valgnederlaget. Men det er vel så mye et nederlag for main stream media. Tusenvis av kommentatorer, lederskribenter og forståsegpåere sitter igjen uten ære.

«Russiagate» er fake news på steroider.

Begrepet «fake news» ble jo hyllevare i og med Russiagate, men så viser det seg at den største fake news av dem alle var nettopp Russiagate.

Journalistikkens tapte standarder i «Russland-gate»

De burde nå kle seg i sekk og aske, si opp jobbene sine og innrømme for all verden at de har ført hundrevis av millioner mennesker bak lyset. De har brakt verden nærmere en storkrig bare på grunn av at Hillary Clinton ikke ville godta at hun tapte valget. Det finnes knapt noen tilgivelse for dette. Og skulle den finnes, så måtte det være hvis de ansvarlige beklaget dette høyt og tydelig. Men noe slikt vil ikke skje.

De vil satse på glemselen som sitt sikreste kort. De vet at folk glemmer fort, og de vil pøse på med avledningsmanøvre.

Noen av dem gjør et poeng av at det faktisk er avdekket alvorlige lovbrudd i forbindelse med Mueller-granksningen, men det har ingenting med Russiagate å gjøre. Det er blitt avdekket korrupsjon, men som Caitlin Johnstone skriver i en utmerket kommentar: «Korrupsjon er for Washington DC det som vann er for fisk.»

Vi ser i Norge at kommentarene er svært neddempet etter at Muellers konklusjon ble kjent. Det er en kjempesak, men den blir ikke dekket som en kjempesak. Den blir tonet ned og omtalt som noe mindre viktig.

Derfor er det vi andre som må minne om det igjen og igjen: Russiagate var plantet, Russiagate var en gigantisk løgn fra første øyeblikk, og nå er den endelig avslørt som det.

Den virkelige fortellingen med Russiagate er ikke fortellingen om russisk innblanding, men fortellingen om et korrupt forhold mellom deler av den politiske eliten og mediene. Mediene er avslørt fordi de aldri har stilt kritiske spørsmål, men har jattet med og latt seg bruke i en skitten maktkamp der sannheten avgikk for døden for lenge siden. Mediene og de sentrale journalistene har forrådt sine lesere og seere, og det bør vi minne om så det blir husket lenge.

Donald Trump er reaksjonær, imperialistisk og en slu kapitalist. Men han kom ikke til presidentembetet på grunn av russisk innblanding. Han vant ganske enkelt valget, og han vant fordi Hillary Clinton var en så avskydd, upopulær og korrupt kandidat.

Se vår kommentar etter valget:Tallenes tale: Det var først og fremst Hillary Clinton som tapte

Blant dem som anbefaler steigan.no er:

Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for SHO SHO says:

  Kanskje USA bør begynne undersøkelser av typen SaudiGate, IsraelGate og kanskje endog NorwayGate for å finne ut om andre land har forsøkt å påvirke valget i USA bla gjennom pengegaver og manipulasjoner? (Og deretter kan eventuelt slike skyldige land utsettes for sanksjoner og eventuelt også for bombing?)

 2. Avatar for INK INK says:

  Dette er norske medier i et nøtteskall, dessverre!

 3. Russiagate var og er bra for den privateide amerikanske krigsvåpen-industrien, de trenger Russland som fiendebilde for å rettferdiggjøre årelatingen av statbudsjettet for det astronomiske forsvars(angreps) budsjettet. Det er ikke transparent, og tusener av milliarder forsvinner hver år uten å kunne gjøres rede for.

  Det gjelder å få det amerikanske og vestlige folket til å tro at Russland med sin fredelige utstrakte hånd utenrikspolitikk, med omtrent det dobbelte areal av USA, og med et forsvarsbudsjett på 1/10 av USAs, og med et utelukkende defensivt forvar uten en militærbase utenfor russisk territorium, er en trussel mot USA og Vesten. De har de sin vestlige presse og media til, som er en integrert del av det militær-industrielle komplekset.

 4. Avatar for Johnny Johnny says:

  Helt enig med det som steigan.no skriver i denne artikkelen, men det er mange saker som ikke nevnes med et ord på denne nettsiden. Skal steigan.no ha en framtid må man bort fra det smale fokuset som nettsiden har nå, det er noen få temaer som gjentas gang på gang, dette blir for forutsigbart og kjedelig!

  Steigan.no må utvide fokuset, bli mere aktuell, gjerne skrive om tingene som skjer i Norge akkurat nå. Vi har f.eks samrøret mellom politikere og pressen (pølsefesten), vi har Giske-saken og VG, regjeringen og First House, Black Box teateret og wara-saken og Ernas angrep mot ytringsfriheten i Norge. Det skjer mange spennende ting i Norge akkurat nå, og steigan.no sitter og ser på uten å si et ord!

 5. “Black Box teateret og wara-saken og Ernas angrep mot ytringsfriheten i Norge. Det skjer mange spennende ting i Norge akkurat nå, og steigan.no sitter og ser på uten å si et ord!”

  Wara relatert ?
  Mulig noen momenter som kanskje kan sette ting i perspektiv.
  Jeg skrev mye her om Wara saken på en annen tråd i dag.
  Steigan tråd kommentar
  On Facebook, Smash Racism DC has posted a call for more people to swarm the homes of right-wing pundits over their political beliefs. In a post titled “Fascists are vulnerable. Confront them at their homes!“, they wrote that “protecting ourselves and our communities means interfering with those who make a platform for hate.”

  “So, we will go to their homes and their workplaces, and find them in restaurants. We invite others to do the same! Get creative!” Smash Racism DC urged their readers.


  Jeg påstår ikke at Wara er facist, men mulig det er grupper som kjemper for migrasjonsavtalens implementering etc. som ikke liker innvandringspolitikken hans eller mener han er det ? Vi vet jo om Open Society og George Soros :

  “Nonetheless, the left-wing billionaire George Soros has ties to Antifa< through a group called the Alliance for Global Justice (AfGJ). Soros’s philanthropy, known at the time as the Open Society Institute, gave $100,000 to AfGJ ($50,000 in 2004 and $50,000 in 2006).”

  Sammenfallende faktorer
  Fra Wikipedia :
  AFA sitt arbeide består av informasjonsarbeide, kartlegging av høyreekstreme og nynazistiske aktivister og markeringer og motdemonstrasjoner. AFA skiller seg fra andre organisasjoner ved at de har gjort hærverk, fysisk konfrontert og brukt vold mot nynazister og andre meningsmotstandere når de mobiliserer på gateplan
  Wikipedia : Antifacistisk aksjon

  Somebody once asked the late Huey Long if he thought we would ever have fascism in the United States. “Sure we will,” predicted Long, “only we’ll call it anti-fascism!”
  https://quoteinvestigator.com/2017/03/04/anti-fascism/

  NY artikkel : Fredag for to dager siden kom dette :

  Publisert 22. mars kl. 12:24 Oppdatert 22. mars kl. 13:55
  Black Box stykket handler om
  Kartlegger «rasistiske nettverk»
  Det som foregår i stykket er at flere skuespillere med innvandrerbakgrunn forteller om sine egne forsøk på å kartlegge det de definerer som «rasistiske nettverk».
  Disse nettverkene skal blant annet omfatte en lang rekke politikere, finanspersonligheter og folk som støtter opp om høyrevridde nettsider.

  se shlomo gordon twitter. Retweet av 8 november, og den artikkelen under bildet.Klikk på den.
  UPDATE: Antifa Mob Vandalized Tucker Carlson’s Home, Car, Driveway, Door – Police Investigating as Suspected Hate Crime
  by Cassandra Fairbanks November 8, 2018 732 Comments
  The Antifa mob that swarmed Fox News host Tucker Carlson’s home on Wednesday evening reportedly vandalized his home and car — and the incident is now being investigated as a suspected “hate crime.”


  ( klikk vekk og prøv igjen om den blokkeres )

 6. Knyt sammen “dottene.”

  Frp vil ha danske tilstander i Norge

  Frp er blitt skremt av tall som viser en kraftig vekst i antall ikke-vestlige innvandrere til Norge fram mot 2060. Nå vil partitopper lære av danskene.
  Nå reiser han sammen med nestleder Sylvi Listhaug til Danmark, som er langt hardere i klypa i innvandringspolitikken

  The Alliance for Global Justice (AFGJ, sometimes styled AfGJ) is an organizing group that serves as a fiscal sponsor to numerous left-wing initiatives, among them Refuse Fascism,
  AfGJ has received funding from a number of left-wing philanthropies, including the Tides Foundation, George Soros’s Open Society Foundations,
  http://archive.discoverthenetworks.org/printgroupProfile.asp?grpid=7230
  Refuse Fascism is an organization formed in December 2016 to oppose the presidency of Donald Trump. It operates out of Revolution Books in Harlem, New York, and receives funding the the Alliance for Global Justice.
  Artikkel på siden :
  You Can’t Vote Out Fascism – It Must Be Driven From Power
  Igjen må jeg minne om at kanskje det er noen som definerer Frp som facister, men det med facist stemplingen er jo bare en taktikk .

  Jusprofessor: – Ikke lett for Wara å vende tilbake som justisminister

  Wara fikk to ukers permisjon

  VG har fått innsyn i brevet der Wara innvilges permisjon i to uker «på grunn av private hendelser».


  Innen neste fredag må den permitterte justisministeren Tor Mikkel Wara (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) avklare hans fremtid i regjeringen.
  Tor Mikkel Wara (54) er for tida permitert justisminister på ubestemt tid. Det skjedde i statsråd fredag som følge av siktelsen mot samboeren.

  Nå har jeg gravd nok for i dag.
  Merkelig hvor stille det ble omkring disse kommentarene mine.

 7. Ikke for min del. Jeg kommer hit, for slippe unna det tøvet.

  Ellers kan jo den som kjenner seg kallet, slenge i hop noe selv. Det kan fort være at redaktøren tar det inn.

 8. Tåpelig, Steigan.
  Amerikansk etterretning har godt og grundig dokumentert russisk påvirkning av det amerikanske valget, og det var ikke noe som helst med Clinton-dama å gjøre. Europeisk etteretning har sagt mye av det samme.
  Det betyr bare at russerne heller så Trump på “tronen” enn Clinton.

  Trumps forretninger i Moskva ville gjøre ham til en vesentlig bedre mann for Moskva, enn Clinton ville ha vært, og de behøvde selett ikke noe konkret samarbeid med Trump i valgkampen for å få det som de ville. Derfor er “no collusion” riktig, og det har jeg sagt siden Trump ble president.

  Hva russiske magnater har hjulpet Trump med, i form av både forretningsavtaler og finansiering, det er det selvsagt ingen som har full oversikt over, i alle fall ingen som jeg kjenner - men det betyr ikke at mannen derfor er uskylsdsren. Trump har fått fengslet et antall nære medarbeidere for både det ene og det andre av svindel, deriblant misbruk av valgkampmidler, og betaling av horer.

  Alle disse tingene ligger utenfor Muellers mandat, som ikke strekker seg inn i internasjonal økonomi.
  Din renvasking av Trump tror jeg enten må skyldes presenil demens, eller overdreven postkommunistisk depresjon, uten at jeg vil påberope meg å være fagmann på psykoser. Måten du tar i mot mannen som en helt, på tross av hans antisosiale politikk både når det gjelder skoler, helse, innvandring og økonomi forundrer.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

7 flere kommentarer

Deltakere