Ukrainske kilder: – Joe Biden fikk 900.000 dollar for å drive lobby

0
Plansje fra Ukraina som skal vise forbindelsene i Burisma-saka.

Sirkuset fortsetter i USA. Landet er djupt splittet i to uforenlige leire. Etter å ha mislykkes med å avsette Donald Trump gjennom Russiagate har Demokratene innstilt seg på å reise riksrettssak i forbindelse med Trumps telefonsamtale med Vladimir Zelenskij. Samtidig rulles det ut nye påstander om familien Bidens korrupte virksomhet i Ukraina.

Andriy Derkach, som er medlem av Verkhovna Rada, altså nasjonalforsamlingen, har publisert dokumenter som angivelig viser at Joe Biden skal ha mottatt 900.000 dollar for å drive lobby for Burisma Group der sønnen Hunter var ansatt.

Derkach offentliggjorde dokumenter som, som han sa, «beskriver mekanismen for å skaffe penger av Biden Sr.» på en pressekonferanse i Interfax-Ukraines pressesenter i Kiev onsdag 9. oktober 2019.

«Dette var overføringen av Burisma Groups midler til lobbyvirksomhet, som ifølge etterforskerne skal ha gått til Joe Biden for å drivelobbyvirksomhet. En sum av 900.000 dollar ble overført til det amerikanske selskapet Rosemont Seneca Partners, som ifølge åpne kilder, spesielt New York Times, er tilknyttet Biden. Betalingsreferansen var betaling for konsulenttjenester, «sa Derkach.

Han offentliggjorde også summer som ble overført til Burisma Group-representanter, særlig Hunter Biden, sønn av den tidligere amerikanske visepresidenten.

Derkach sa også at lekkasjemateriell vil bli publisert på hans Facebook-konto, og materiale som han fikk fra etterforskende journalister allerede er sendt til Ukrainas statsbyrå for etterforskning og påtalemyndighetens hovedkontor.

Han sa også at han vil sette i gang opprettelsen av en ad hoc parlamentarisk etterforskningskommisjon, og har bedt om at det blir satt i gang en straffesak mot ukrainske embetsmenn for innblanding i valget i USA. Rettsmøtet er planlagt til 21. oktober, sa han.

Forrige artikkelHyklerkoret mot Peter Handke
Neste artikkelTurkiet invaderar Syrien – med väststödda fotsoldater