Ukrainske kilder: – Joe Biden fikk 900.000 dollar for å drive lobby

0
Plansje fra Ukraina som skal vise forbindelsene i Burisma-saka.

Sirkuset fortsetter i USA. Landet er djupt splittet i to uforenlige leire. Etter å ha mislykkes med å avsette Donald Trump gjennom Russiagate har Demokratene innstilt seg på å reise riksrettssak i forbindelse med Trumps telefonsamtale med Vladimir Zelenskij. Samtidig rulles det ut nye påstander om familien Bidens korrupte virksomhet i Ukraina.

Andriy Derkach, som er medlem av Verkhovna Rada, altså nasjonalforsamlingen, har publisert dokumenter som angivelig viser at Joe Biden skal ha mottatt 900.000 dollar for å drive lobby for Burisma Group der sønnen Hunter var ansatt.

Derkach offentliggjorde dokumenter som, som han sa, «beskriver mekanismen for å skaffe penger av Biden Sr.» på en pressekonferanse i Interfax-Ukraines pressesenter i Kiev onsdag 9. oktober 2019.

«Dette var overføringen av Burisma Groups midler til lobbyvirksomhet, som ifølge etterforskerne skal ha gått til Joe Biden for å drivelobbyvirksomhet. En sum av 900.000 dollar ble overført til det amerikanske selskapet Rosemont Seneca Partners, som ifølge åpne kilder, spesielt New York Times, er tilknyttet Biden. Betalingsreferansen var betaling for konsulenttjenester, «sa Derkach.

Han offentliggjorde også summer som ble overført til Burisma Group-representanter, særlig Hunter Biden, sønn av den tidligere amerikanske visepresidenten.

Derkach sa også at lekkasjemateriell vil bli publisert på hans Facebook-konto, og materiale som han fikk fra etterforskende journalister allerede er sendt til Ukrainas statsbyrå for etterforskning og påtalemyndighetens hovedkontor.

Han sa også at han vil sette i gang opprettelsen av en ad hoc parlamentarisk etterforskningskommisjon, og har bedt om at det blir satt i gang en straffesak mot ukrainske embetsmenn for innblanding i valget i USA. Rettsmøtet er planlagt til 21. oktober, sa han.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.