Journalist: Newsweek undertrykte nyheten om OPCW-skandalen og truet meg

0

En journalist i Newsweek har sagt opp etter at magasinet har undertrykt historien hans om den stadig voksende OPCW-skandalen.

«I går trakk jeg meg av Newsweek etter at mine forsøk på å publisere svært aktuelle avsløringer om det lekkede OPCW-brevet ble avslått uten gyldig grunn,» kunne journalisten Tareq Haddad fortelle via Twitter.

«Jeg har samlet bevis for hvordan de undertrykket historien i tillegg til bevis fra en annen sak der informasjon som er ubehagelig for USAs regjering ble fjernet, selv om den faktisk var korrekt,» sa Haddad. ”Jeg planlegger å publisere disse detaljene i løpet av kort tid. Etter å ha bedt redaktørene mine om kommentar, slik journalistisk praksis tilsier, fikk jeg imidlertid en e-post som minner meg om bestemmelsene om konfidensialitet i kontrakten min. Dvs. Jeg ble truet med rettslige skritt. ”

«Jeg kunne ha holdt kjeft og beholdt jobben, men jeg kunne ikke ha vært i stand til å fortsette med en ren samvittighet,» sa Haddad, «jeg vil få noen problemer, men sannheten er viktigere.»

Det er Caitlin Johnstone som tar opp dette på sin blogg, og hun gir eksempler på hvordan Newsweek også i andre saker fungerer som vakt- og angrepsbikkje for USAs imperium. I et tilfelle trykte redaksjonen en artikkel av en aktiv etterretningsoffiser som forklarte hvorfor forfølgelsen av Julian Assange er en bra ting. Magasinet har publisert smiskende PR-artikler om White Helmets og sjofle og foraktelige svertekampanjer mot Tulsi Gabbard. Newsweek åpner naturligvis spaltene for den tidligere ansatte i Atlantic Council, Elliot Higgins, som er medgrunnlegger av det NED-finansierte påvirkningsfirmaet Bellingcat. Og de har naturligvis angrepet Tucker Carlson for å ha publisert OPCW-skandalen der de baserte sin kritikk på en svindelartikkel i Bellingcat som Caitlin Johnstone plukket fra hverandre straks den var publisert.

«Fake news gjennom utelatelse»

En metode hovedstrømsmediene bruker for å kontrollere de fortellingene som de mater befolkninga med er å utelukke, undertrykke og usynliggjøre viktige fakta og nyheter som undergraver de fortellingene de vil at folk skal tro på. Dette kan kalles «fake news gjennom utelatelse», skriver Johnstone, og man skal ikke ha fulgt mye med i norske medier for å vite at dette er en metode de har perfeksjonert i årevis.

Les også: Den uhyggelig viktige OPCW-rapporten og hvorfor mediene ikke snakker om den

Ledelsen i OPCW anklaget for å ha doktorert rapporter om syriske kjemiske våpen

PS: Hva med Klassekampen?

Vi har et spørsmål til redaksjonen i avisa Klassekampen: Hva har dere skrevet om de nye og fullstendig knusende avsløringene av forfalskningene av OPCWs rapport? Vi gjorde et søk på klassekampen.no med søkeordet «opcw», og der kommer det ikke fram en eneste artikkel fra 2019, og slett ikke fra november-desember 2019, når denne saka virkelig er blitt avslørt i all sin gru. Har vi oversett noe, eller driver dere også med «fake news gjennom utelatelse»?

Et kort sammendrag på video

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Konferansebanner2020-1024x546.png
Forrige artikkelAtomubåter i fjæresteinene
Neste artikkelKrise og handlingslammelse i tysk politikk
Caitlin Johnstone
Caitlin Johnstone er en australsk journalist og blogger. Hun skriver på sine nettsider at artikelene hun signerer stort sett er blitt til i dialog og samarbeid med ektemannen Tom Foley. "Det virker ganske åpenbart for meg at arten vår er på vei mot katastrofe hvis vår oppførsel i stor skala forblir diktert av systemer der mennesker og nasjoner konkurrerer med hverandre om makt og profitt i stedet for å samarbeide med hverandre til beste for alle. Jakten på profitt for sin egen skyld dreper biosfæren vår og agendaen for unipolar dominans driver oss stadig nærmere atomkrig, så jeg finner det ingen overdrivelse å si at selve vår overlevelse avhenger av å forlate kapitalismen og imperialismen til fordel for samarbeidsbaserte samfunnsmodeller."