Den absurde hatkampanjen mot Kina

0
Høyreekstremisten Adrian Zenz er forfremmet til ekspert i den politiske krigen mot Kina. Skjermdump

Påstander om at Kina har fengslet millioner av uigurske muslimer i provinsen Xinjiang bygger på dokumenter som er støttet av USAs regjering, med absurd metodologi og midt oppi det hele finner vi den evangeliske ekstremisten Adrian Zenz. Dette skriver Ajit Singh og Max Blumenthal The Grayzone. De fortsetter:

Representantenes hus i USA vedtok Uyghur Human Rights Policy Act 3. desember, et lovverk som ber Donald Trump-administrasjonen om å innføre sanksjoner mot Kina basert på påstander om at Beijing har arrestert millioner av det muslimske flertall av uigurer i den vestlige regionen Xinjiang.


I paragraf 2 i vedtaket heter det:

«The purpose of this Act is to direct United States resources to address human rights violations and abuses, including gross violations of human rights, by the People’s Republic of China’s mass surveillance and internment of over 1,000,000 Uighurs and other predominantly Turkic Muslim ethnic minorities in China’s Xinjiang Uighur Autonomous Region.«


For å tromme opp støtte til sanksjonsforslaget har vestlige regjeringer og medier fremstilt Folkerepublikken som en forbryter mot menneskerettighetene på lik linje med Nazi-Tyskland. Den republikanske rep. Chris Smith fordømte for eksempel den kinesiske regjeringen for det han kalte «masseinternering av millioner på en skala som ikke ble sett siden Holocaust,» i «dagens konsentrasjonsleirer.»

Påstanden om at Kina har varetektsfengslet millioner av etniske uigurer i sin Xinjiang-region, gjentas med økende frekvens, men lite granskning er gjennomført. En nærmere titt på tallene og hvordan de ble framskaffet avslører en alvorlig mangel på data.

Selv om denne ekstraordinære påstanden blir behandlet som uangripelig i Vesten, er den faktisk basert på to svært tvilsomme ”studier”.

Den første, av den amerikanske regjeringsstøttede Network of Chinese Human Rights Defenders, som kom fram til dette estimatet ved å intervjue totalt åtte personer.

Den andre studien baserte seg på spinkle medierapporter og spekulasjoner. Det ble skrevet av Adrian Zenz, en fundamentalistisk kristen høyreekstremist som motsetter seg homofili og likestilling, støtter ”bibelsk pryl” av barn, og mener at han blir ”ledet av Gud” på et ”oppdrag” mot Kina.

Når Washington trapper opp presset mot Kina, har Zenz blitt løftet ut av mørket og omdannet nesten over natten til en framtredende ekspert på Xinjiang. Han har vitnet for kongressen, gitt kommentarer i mediekanaler fra Wall Street Journal til Democracy Now! Og levert ekspertuttalelser til International Consortium of Investigative Journalists ‘nylige «China Cables» -rapport. Hans Twitter-biografi bemerker at han “beveger seg over Atlanterhavet” fra hjemlandet Tyskland.

Før Grayzone-redaktør Max Blumenthal spurte Zenz om hans religiøse «oppdrag», ved et nylig event om Xinjiang i den amerikanske hovedstaden, hadde han fått nesten helt ukritisk behandling fra vestlige medier.

Nettverket av kinesiske menneskerettighetsforkjemperne, som først populariserte tallet «internerte millioner», har også vært i stand til å operere uten antydning til medieundersøkelse.

En rapport til FN i 2018 hevder at omlag en million etniske uighurer er blitt internert i Xinjiang og at omtrent to millioner er blitt satt i tvangsomskolering. Disse ekstreme tallene kommer fra Network of Chinese Human Rights Defenders (CHRD) og studerer man deres papirer ser man at de stammer fra påstander fra åtte enkeltpersoner.

Takket være CHRD har USAs regjering beskyldt Kina for

“arbitrarily detain[ing] 800,000 to possibly more than two million Uighurs, ethnic Kazakhs, and other Muslims in internment camps designed to erase religious and ethnic identities.”

Artikkelen i The Grayzone bør leses i sin helhet her.

NRK gjør sin del av jobben

NRK skriver på sine nettsider:

Fanget i «yrkesopplæringsskoler»

Det har vært flere angrep i Xinjiang-regionen i Kina, også kalt Øst-Turkestan, de siste årene. Dette har ført til at en million uigurer, en muslimsk etnisk minoritet bosatt i Xinjiang-regionen i Kina, og andre muslimske minoriteter, blir plassert i såkalte «yrkesopplæringsskoler» i landet. Her skal minoritetene, som hovedsakelig består av uigurer, kasakhere og tatarer, lære seg hvordan man blir «ordentlige» kinesere.

Den norske uigurkomitéen hevder at forholdene i det de kaller konsentrasjonsleirer, er verre enn mangle fengsler, og at mange innsatte blir torturert.

– Man har ikke et valg om å gå på disse såkalte skolene eller ikke. Man blir tvunget til å akseptere kommunisme og fordømme islam og den uiguriske kulturen, sier Abdurihim.

NRK bruker også en syttenåring som i hovedsak holder på med en sminkeblogg som ekspertkommentator når det gjelder uigurene i Kina:

Helt uten redaksjonell etikk kaster man fram påstander om holocaust og lar ei ung jente uten noen faglig kompetanse eller dokumentasjon komme med dette. Videoen ligge på NRKs Facebook-side, men er ikke lett å finne på NRKs egne nettsider.

Demonsiering er forberedelse til krig

Alle som har fulgt med ørlite grann de siste 25 årene vet at når «holocaust»-stemplet settes på et lands regjering, så er det forberedelse til krig. Å utnevne «månedens Hitler» er en teknikk som USAs militærindustrielle mediakompleks har brukt i Jugoslavia, Libya og Syria for å nevne noen få eksempelr. Og det har utlsøt meningsløse kriger bygd på løgner som har drept millioner, som Donald Trump helt riktig har observert.

Derfor skal vi reise det mentale og politiske forsvaret når slike trommer lyder i mediene, for det er krigstrommer. De skal mobilisere velgerne til å støtte enda en meningsløs og katastrofal krig. Ikke minst derfor skal vi la Kina sjøl komme til orde. I denne filmen fra CGTV setter Kina søkelyset på kampen mot terrorismen i Xinjiang.

Uigurske terrorister trener i Syria

I en artikkel i Times of Israel i 2017 kommer det fram hvordan de uigurske terroristene som fører krig mot Syria ser på denne krigen som en forberedelse til en terrorkrig i Kina. Avisa siterer en av disse terroristene og han sa:

«Vi brydde oss ikke om hvordan krigen gikk eller om hvem Assad er. Vi ønsket bare å lære å bruke våpen og så dra tilbake til Kina.»

Times of Israel skriver at uigurske terrorister har drept «hundrevis, hvis ikke tusenvis av folk i Kina». Det skal være minst 5.000 uigurske terrorister i Syria og der har de også drept svært mange mennesker. En av de eldre terroristene sier til Times of Israel at de hadde studert Israel og den sionistiske bevegelsen og at de så på «sionismen som en modell for sitt hjemland.»

Hold hodet kaldt – søk sannheten fra fakta

Det er ikke vår oppgave å være forsvarsadvokat for Kina. At det finnes undertrykking av minoriteter i Kina, ville ikke overraske oss. Han-sjåvinismen er et kjent fenomen, og de etniske motsetningene er reelle. Men vi appellerer til nøkternhet, grundighet og til å søke sannheten fra fakta. Det er ingen tvil om at Kina har et stort problem med islamistisk terrorisme, og ingen land ville kunne godta det disse terroristene gjør i Kina.

Det er heller ingen tvil om at det har skjedd en enorm sosio-økonomisk utvikling i Xinjiang-provinsen, som også har kommet uigurene til gode. Her er de offisielle tallene fra Kinas side om denne utviklinga.

Men modernisering i et tradisjonelt samfunn skaper også motsetninger, og den store innflyttinga av han-kinesere som har brakt deres andel av befolkninga i provinsen opp i 38 prosent er også en kime til konflikt.

Når mediene uten dokumentasjon og på totalt sviktende grunnlag bringer videre påstander om holocaust om millioner av folk i «interneringsleire» så vet sjefene deres nøyaktig hva de gjør, og det er da vi skal være tilsvarende på vakt.

Og vi vet at dette ikke handler om menneskerettigheter. USA er det landet som har drept og lemlestet flest mennesker den siste generasjonen. USA er det landet som tar seg det privilegiet å bombe hele byer til grushauger og ødelegge land uten sideblikk til internasjonal lov.

Les: USA hadde krigsplaner om å «utslette Sovjetunionen og Kina som samfunn»

For USA handler dette om å sikre sitt vaklende verdensherredømme og da er enhver propagandaløgn tillatt. I løpet av det kommende tiåret vil USA tape sin dominerende posisjon på nesten alle områder til Kina – hvis da ikke en storkrig skulle ødelegge Kina i mellomtida.

Les: Bare en stor krig kan hindre Kina i å gå forbi USA, og den krigen ønsker Kina å forhindre

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Mitt-innlegg-7-1024x1024.png
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelNår statssekretærer blir generalsekretærer – bistandsorganisasjonene som statens forlengede armer
Neste artikkelSyrisk luftvern hindret israelsk angrep
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).