Syrisk luftvern hindret israelsk angrep

4
Foto: Sana

Det syriske luftvernet rundt Damaskus skal ha hindret et israelsk angrep på installasjoner i byen. Dette hevder det offisielle nyhetsbyrået Sana og det gjengis også i den israelske avisa Haaretz. Det israelske militæret IDF kommenterer som vanlig ikke slikt, men det er grunn til å anta at meldingene stemmer.

Israelske kilder hevder at de israelske missilene traff sine mål, men noe bevis for det foreligger ikke.

Det israelske angrepet kommer samtidig med at den syriske hæren og deres allierte gjør viktige framganger i å nedkjempe terroristenes stillinger i Idlib.

Meldingene fra fronten i Idlib går ut på at den syriske hæren har frigjort et av de største bysentrene i regionen da de 22. desember 2019 inntok byen al-Tah.

Den syriske hærens mål i denne offensiven er antakelig å frigjøre den strategiske hovedveien M5 til venstre på kartet. Kilde: Southfront.

Som vi har skrevet tidlligere må ingen tro at denne kampen mot terroristene i Idlib er noen enkel affære. Den pågående offensiven har allerede kostet minst 40 syriske soldater livet, skriver Al Masdar News.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Mitt-innlegg-7-1024x1024.png
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for kjell108 kjell108 says:

    En skulle tro at Syria / Russland ville prøve å kutte forsyningslinjene til Tyrkia

  2. Dersom israelske fly angriper mål i Syria, og dette kan bekreftes/dokumenteres fra russisk hold, da må Syria retaliere knallhardt og nådeløst. Folkeretten kan bare forsvares dersom den forsvares med kategorisk nulltoleranse for alvorlige overtredelser!

  3. Avatar for tjatta tjatta says:

    I krig må man knuse motstanderen før den lærer seg taktikken. Etter det blir det umulig

  4. Nå vet jeg ikke om det er dette du mener, men jeg foreslår i hvert fall ikke å tilintetgjøre Israel her. Det ville jo bare utløse 3. verdenskrig på rappen, og det er som kjent ingen tjent med. Jeg forslår en kraftig eskalering i form av motangrep, og en fremholdelse av folkerettslig grunnlag som har til hensikt å nekte motparten å følge på med ytterligere eskalering. Hensikten er å sette rettslig konfliktløsning opp mot en eskalering som har potensiale (i kraft av russisk delaktighet) å gå hele veien til atomkrig. Man må tvinge røverne til domstolen, eller til å akseptere militært nederlag.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere