Trump innrømmer at USA har drept millioner i kriger basert på løgner

17
USAs kriger i Midtøsten har kostet millioner av mennekser livet. Shutterstock

«USA har brukt ÅTTE BILLIONER DOLLAR på å kjempe og å være politi i Midt-Østen. Tusenvis av våre store soldater har omkommet eller blitt hardt såret. Millioner av mennesker har dødd på den andre siden. Å GÅ INN I MIDT-ØSTEN ER DEN VERSTE BESLUTNINGEN SOM NOENSINNE ER GJORT … I HISTORIEN TIL VÅRT LAND! Vi dro til krig under en falsk og nå motbevist forutsetning: MASSEØDELEGGELSESVÅPEN. ”

Dette skrev president Donald Trump på Twitter 9. oktober 2019:

Presidenten har rett. USA har drept millioner av mennesker gjennom sine endeløse kriger. Dette er forbrytelser mot menneskeheten som er begått av verdens eneste supermakt – og deres allierte. Og det er første gang en president i USA innrømmer dette. Dette bekrefter det som er dokumentert av dem som har undersøkt det uhyggelige regnskapet for USAs kriger i Midtøsten.

Nicolas J S Davies skrev i 2018 at om lag 2,4 millioner mennesker har blitt drept som følge av USAs invasjon i Irak. I tillegg er 1,2 millioner mennesker blitt drept i Afghanistan og Pakistan som følge av krigen mot Afghanistan. Han har også beregnet at 250.000 mennesker er blitt drept som følge av krigen mot Libya, en krig der Norge var i fremste rekke. Davies mener at om lag en million mennesker kan ha blitt drept som følge av intervensjonskrigen mot Syria. I Somalia mener Davies at tallet på drepte ligger rundt 650.000. Og i den USA-støttede krigen mot Jemen mener Davies at tallet på drepte som følge av krigen er omlag 175.000.

«Krigen mot terror» kan ha drept 6 millioner

Basert på de informasjonene som er tilgjengelige kommer Nicolas J. S. Davies til at i alt 6 millioner mennesker kan ha blitt drept gjennom 18 års krig. Det viser at Donald Trump i dette tilfellet faktisk snakker sant. Og han har også fullstendig rett i at disse krigene har vært basert på løgner.

Men hva med norske politikere? Dette er kriger de støtter og har støttet. Nå har deres øverstkommanderende innrømt at krigene har kostet millioner av mennesker livet. Synes norske politikere dette er en pris det har vært verdt å betale? Vil de noen gang innrømme eller beklage sin deltakelse i disse massive folkemordene?

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Jeg tipper at han kommer til å bli avsatt av mentale grunner. Han rykker for kraftig i lenken.

 2. Avatar for SHO SHO says:

  Kanskje en selvfølgelighet, men…
  Hvilke nettsteder og grupperinger (feks i Norge) er enig med det som Trump her sier, og hvem er uenig med dette. Spørsmålet er egentlig hvem vi kan stole på og hvem kan vi ikke kan stole på i spørsmål som gjelder USAs militære utenrikspolitikk for ikke å si USAs imperialisme. I disse tider er slikt som dette greit å vite. Steigan.no skårer høyt i dette spørsmål.

  Det gjenstår å se hvem i Norge som åpent vil uttrykke uenighet med denne uttalelsen til Trump.

 3. Avatar for Olav Olav says:

  Det er såvidt jeg kan se ingen andre norske nettsteder som i det hele tatt har nevnt denne uttalelsen. Det eneste jeg har funnet på norsk om dette bortsett fra her hos Steigan, det er en artikkel av Bill Van Auken hos WSWS.org. Oversatt fra engelsk går jeg ut fra. Tie ihjel det som ikke passer inn i det narrativet som har surret og gått helt siden den andre verdenskrigen, eller som går direkte på tvers av det, det er jo vanligvis den foretrukne metoden.

 4. Trump kunne ha lagt til bla Vietnamkrigen, som også var basert på et oppdiktet angrep på et amerikansk fartøy i Tonkin bukten. Fire millioner vietnamesere, nesten alle sivile ble myrdet. Men bra for den amerikanske privateide krigsvåpen-industrien, som fikk hundrevis av milliarder hvert år i profitt, også fra folkemordet i Korea. De mange millionene som har dødd av sanksjons-kriger som USA har iverksatt etter annen verdenskrig kunne også ha vært nevnt.

  Enormiteten i ondskapen til Wall Street bankkartellene blir for mye for folk flest å fordøye, vanlige mennesker må avvise det som konspirasjonsteorier for å beholde forstanden. Etter de fant opp atombomben har det militær-industrielle komplekset (MIC) gjort som de ville, og den globale finanskapitalen har brukt krigsmaskinen for å overta landressurser.

  Dette sammen med økonomisk krigføring med bla valutaspekulasjon for å velte svake nasjoners økonomi. For deretter å tvinge land til å ta opp lån i Verdensbanken og IMF og bli lagt under deres administrasjon. Hvis dette også kan kalles krigføring, men med finansielle våpen, må det legges til mange flere millioner drepte, som ikke regnes som ofre i militære kriger.

 5. Avatar for Anki Anki says:

  Dette er jo godt&gammelt nytt for våkne folk. Men å snakke med papegøyekoret eller hvermansen om disse realitetene blir som å drøfte nanoteknologi med 5-åringen. Rent bortsett fra at 5-åringen antagelig er mindre furten og aggete. The world is mad - and getting madder…c",)

 6. Avatar for Harald Harald says:

  Interessant.
  At rump formidler dette for kreftene som scripter ham er interessant.
  Siden ALT fra USA som har påvirket verden geopolitisk og vitenskapelig er BLØFF.
  Vi er ikke bløffet av den vanlige stakkars amerikaner selvsagt, men av Eieren.
  Det er så galt idag at selv etter flere tiår så er hverken måneUlandingen eller 9/11 avslørt offentlig.
  Hva forteller det om at en “president” plutselig toucher litt “sannhet”?

 7. Kanskje det har vært noen ute og kritisert at USA jobber med fredsplan for Midt Østen, samtidig som de har holdt på med alt dette, og at det er ca et år igjen til presidentvalget som er 3. november 2020

  Nrk om fredsplanen

 8. Her er det behov for en grundig klartlegging. Før overvåking og sensur blir tatt til nye høyder på sosiale medier, bør vi danne et solid grunnlag for å ta hele folkebevegelsen underground, slik at vi har et grunnlag for å starte eventuelt motstandsarbeid dersom situasjonen skulle kreve det. En slik kartlegging bør derfor også være strengt hemmelig, og organisert av Steigan selv. Vi burde faktisk begynne allerede nå.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

5 flere kommentarer

Deltakere

Historisk kommentararkiv

17 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.