Trump innrømmer at USA har drept millioner i kriger basert på løgner

0
USAs kriger i Midtøsten har kostet millioner av mennekser livet. Shutterstock

«USA har brukt ÅTTE BILLIONER DOLLAR på å kjempe og å være politi i Midt-Østen. Tusenvis av våre store soldater har omkommet eller blitt hardt såret. Millioner av mennesker har dødd på den andre siden. Å GÅ INN I MIDT-ØSTEN ER DEN VERSTE BESLUTNINGEN SOM NOENSINNE ER GJORT … I HISTORIEN TIL VÅRT LAND! Vi dro til krig under en falsk og nå motbevist forutsetning: MASSEØDELEGGELSESVÅPEN. ”

Dette skrev president Donald Trump på Twitter 9. oktober 2019:

Presidenten har rett. USA har drept millioner av mennesker gjennom sine endeløse kriger. Dette er forbrytelser mot menneskeheten som er begått av verdens eneste supermakt – og deres allierte. Og det er første gang en president i USA innrømmer dette. Dette bekrefter det som er dokumentert av dem som har undersøkt det uhyggelige regnskapet for USAs kriger i Midtøsten.

Nicolas J S Davies skrev i 2018 at om lag 2,4 millioner mennesker har blitt drept som følge av USAs invasjon i Irak. I tillegg er 1,2 millioner mennesker blitt drept i Afghanistan og Pakistan som følge av krigen mot Afghanistan. Han har også beregnet at 250.000 mennesker er blitt drept som følge av krigen mot Libya, en krig der Norge var i fremste rekke. Davies mener at om lag en million mennesker kan ha blitt drept som følge av intervensjonskrigen mot Syria. I Somalia mener Davies at tallet på drepte ligger rundt 650.000. Og i den USA-støttede krigen mot Jemen mener Davies at tallet på drepte som følge av krigen er omlag 175.000.

«Krigen mot terror» kan ha drept 6 millioner

Basert på de informasjonene som er tilgjengelige kommer Nicolas J. S. Davies til at i alt 6 millioner mennesker kan ha blitt drept gjennom 18 års krig. Det viser at Donald Trump i dette tilfellet faktisk snakker sant. Og han har også fullstendig rett i at disse krigene har vært basert på løgner.

Men hva med norske politikere? Dette er kriger de støtter og har støttet. Nå har deres øverstkommanderende innrømt at krigene har kostet millioner av mennesker livet. Synes norske politikere dette er en pris det har vært verdt å betale? Vil de noen gang innrømme eller beklage sin deltakelse i disse massive folkemordene?

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelUkrainske høyrenasjonalister forhindret tilbaketrekning av tropper fra Donbass
Neste artikkelDamaskus nekter å snakke med SDF