«The Persecution» – forfølgelsen fortsetter

6
Terje Alnes

Av Terje Alnes.

AFK aksjonerte i London med en ny versjon av Assange-bildet. “Assange is being held in isolation, his health is deteriorating and until just last week, he has been denied access to his legal documents. This essentially denies him of his basic rights and is an obstruction to the legal proceedings of his case.”

Den kjente gatekunstneren AFK deltok i den spontane gruppen av internasjonale kunstnere som ga sin støtte til Julian Assange i London, da den britiske domstolen mandag 21. oktober vurderte utleveringen hans til USA, hvor han risikerer 175 år i fengsel.

AFK hadde med seg en ny versjon av bildet «The Persecution», som kom opp i Bergen langfredag 19. april. Nøyaktig et halvt år senere kommer den nye versjonen med et blodig britisk og amerikansk flagg i bakgrunnen. Flere nye navn på varslere som er tiltalt under «The Espionage Act» er skrevet inn i det nye bildet.

Westminster Magistrates’ Court avslo Assange ønske om utsettelse av utleveringssaken. AFK er sterkt indignert på Assange’ vegne. AFK sier:

Assange is being held in isolation, his health is deteriorating and until just last week, he has been denied access to his legal documents. This essentially denies him of his basic rights and is an obstruction to the legal proceedings of his case.

Furthermore, the bombshell reports from El Paîs reveal that, through a Spanish security firm, the CIA has been spying on Julian and his visitors (including lawyers, doctors and family) for years in the Ecuadorian Embassy. These revelations add a whole new, legally complex and voluminous dimension to his case that requires significantly more time to work on. Judge Baraister completely ignored these concerns and is forcing him to defend himself in the same time frame none-the-less.”

Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Terje Alnes.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for Mari Mari says:

    Hvor er folkets støtte for Assange?

  2. Dessverre så informeres det meste av folket av MSM, som fremstiller Assange som en spion som har avslørt militære hemmeligheter. Men det er krigsforbrytelser som massemord på sivilbefolkninger som Assange har avslørt som den ekte journalisten han er, det får ikke folket som leser MSM vite noe om.

  3. Avatar for Mari Mari says:

    Jeg har en ekkel følelse om at folk er for late til å stille spørsmål

  4. Avatar for Mari Mari says:

    Han bor nok i Israel et sted så sjefene hans kan resirkulere ham og bruke hans talent for massedrap et annet sted.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere