Kronprins Haakon ønsker seg flere kraftkabler til Tyskland

11
Kronprins Haakon. Foto: Shutterstock

Kongehuset gjør seg bemerket som offentlige aktører om dagen. Nå er det vår neste konge som engasjerer seg, og det for å bygge flere kraftkabler til Tyskland. ABC Nyheter skriver:

– Én kraftkabel til Tyskland er ikke nok. Men det er en begynnelse, sier kronprins Haakon til tyske Spiegel i det omstridte spørsmålet om Norge som EUs «batteri».

Intervjuet i Der Spiegel finnes her. ABC Nyheter skriver:

Kronprins Haakon understreker i et intervju med Der Spiegel at han i sin rolle ikke kan blande seg inn i politiske debatter – men gjør det ettertrykkelig i en svært følsom sak:
Diskusjonen om hvor sterkt norsk kraftsektor skal knyttes til kontinentet ved hjelp av stadig flere nye kraftkabler.
Journalisten påpeker at Norge har mer grønn energi enn landet behøver, og spør om landet kan bli til Europas «batteri».
I dette ligger at Norge kan kjøpe kraft fra Tyskland når de har overskudd av vind- og solkraft, og dermed bygge opp fyllingsgraden i norske vannmagasiner.
– Det er absolutt et perspektiv. Tyskland og Norge samarbeider allerede. En kraftkabel som forbinder de to landene legges i Nordsjøen, svarer Kronprinsen, og legger til:
– Én kabel er ikke nok. Men det er en begynnelse. (ABC Nyheters oversettelse).

Her kaster altså tronarvingen seg inn i en politisk sak som han må vite er svært kontroversiell. Det har vært opprør i fagbevegelsen mot Acer og kraftkablene til utlandet. I 2018 ble det stor oppslutning i fagbevegelsen om det såkalte Sørlandsoppropet som blant annet krevde stans i all videre bygging av kabler til EU-land og Storbritannia. Fylkestinget i Telemark har vedtatt det samme. Grasrota i fagbevegelsen og Arbeiderpartiet samt store deler av distrikstsnorge vil ikke ha kablene til kontinentet. Men kronprinsen kan altså ikke få nok av dem.

Kronprinsen er tydeligvis en globalist i sitt hjerte. Kronprins Haakon deltar på møter i Bilderberg-gruppa og World Economic Forum. Han han har sittet i styret for Young Global Leaders, en klubb av milliardærer og kongelige, som i følge Business Week er «verdens mest eksklusive sosiale nettverk».

Så det er ikke overraskende at kronprins Haakon også toner flagg for globale kapitalinteresser i diskusjonen om kraftkabler fra Norge. Men han burde vel tenke på et annet motto for seg sjøl enn Haakon VIIs Alt for Norge!

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Nå har da Krompen vært illuminati medlem i noen år nå som sin far så dette er som forventet. Han må jo gjøre seg fortjent i brorskapet.

  Men man kan jo lure på hvorfor vi folket skal betale store skatter så disse tullingene som har sverget troskap til våre fiender skal leve i sus og dus.

 2. Avatar for SHO SHO says:

  Haakon risikerer å sette seg selv i en veldig sårbar posisjon fremover innenfor flere klimarelaterte områder slik som utenlandskabler, bomavgifter, vindmøller, strømpriser og bensinpriser. Om noen år kan det ha utviklet seg til å ha blitt et veldig høyt konfliktnivå om alle disse spørsmålene i Norge. Det hele kan ende opp som en kongelig skandale.

  Man kan nesten lure på om kongehuset og ledende politiske krefter i Norge ønsker at det skal innføres republikk i Norge feks etter forbilde av Frankrike (en republikk som i mye større grad er maktelitens republikk enn folkets republikk pga gammeldagse valgordninger og store presidentfullmakter).

  (Om Frankrike: Ved valget på ny nasjonalforsamling i Frankrike i 2017 fikk feks National Front 13,2% av stemmene og kun 1,4% av representantene i nasjonalforsamlingen, altså kraftig underrepresentert. Macrons parti derimot fikk 28% av stemmene ved samme valg og hele 53% av plassene i nasjonalforsamlingen, altså overrepresentert og fullt flertall. Macron ble valgt til president i Frankrike med kun 24% av stemmene i første valgomgang. Man må kunne si at Frankrike i dag er et liberalt diktatur hvor Macron har ca 70% av velgerne mot seg).

 3. Kan det tenkes at Haakon synger Internasjonalen snart? :slight_smile:

 4. Som den eminente kommunikatoren han er, kan Kronprinsen gjerne forklare hvordan Norge kan være grønt batteri for Europa når Norge har 150TWh full vannkraft produksjon + 30TWh (planlagt) i vindkraft og bølgekraft til i 2030, når Europa nå har et forbruk og produksjon på over 20 000TWh.

  • At nasjoner i år 2019 fremdeles holder seg med en anakronistisk gjeng parasittiske galionsfigurer som en ‘konglefamilie’, er etter min oppfatning symptomatisk med Stockholm-syndromet.

  Kungle

 5. Avatar for INK INK says:

  Fint bilde!

  Men det må jo være de konglelige som lider av Stockholm-syndromet i så fall, der de sitter fanget i gullburene sine og må lide seg igjennom gørr middag etter gørr middag og allverdens traurig representasjon. Jeg hadde tilta.

 6. Apropos Stockholm-syndromet; Kan ikke tenke meg noen ‘konglelig’ klan frivillig kaste inn håndkleet for så å forkynne at de vil begynne ‘‘et nytt og bedre liv’’ - blant de uvaskede.

  Skulle noe i den retning skje, måtte det vel komme fra de som ‘hegner om’ nevnte klan. Derav min tese re. syndromet . . . . . :stuck_out_tongue_winking_eye:

 7. En av hovedgrunnene til at jeg er patologisk motstander av den zioniststyrte kabalen i Brussel, er nettopp at toppskiktet i dette ‘klabblaget’ er utenfor demokratisk kontroll, ingen av dem står direkte ansvarlig overfor europas befolkninger (her er det helt andre interesser som gjelder)!

  Hvorvidt en evt. president ville/skulle være ‘bedre eller billigere i drift’- handler i utgansgspunktet om et demokratisk spørsmål.

  Så lenge situasjonen dreier seg om et ‘skinndemokrati’ - der beslutninger taes bak lukkede dører og konsekvent holdes unna alt kritisk offentlig lys, så lenge ‘det offentlige’ fores med falske og forvrengte narrativer, slik at de som i realiteten skal utgjøre demokratiet - blir bundet på hender og føtter ute av stand til å gjennomføre det demokratiet krever, er spørsmålet om det konstitusjonelle paradigme forsåvidt ett fett. Når man innser at makt korrumperer, og at total makt korrumperer totalt, innser man samtidig fort at tross sine svakheter, er demokrati ‘the only game in town’ - forutsatt engasjert, oppriktig og kompetent deltagelse og gjennomføring.

  Intil det motsatte er bevist, våger jeg påstanden om, at:

  • Enhver befolkning får den politiske ledelse de til enhver tid absolutt fortjener.
   Every f*'king time! . . . . .

  facts%201984

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

3 flere kommentarer

Deltakere