Norge med i organisasjon som skal «øke sosial aksept for vindkraft»

0
Nettsida til kampanjeorganisasjonen WinWind.

Om én måned legger NVE fram rammene for hvor Norge bør seksdoble sin vindkraftproduksjon. Det vekker strid, konstaterer Cicero-direktør Kristin Halvorsen til ABC-nyheter. Nettavisa fortsetter:

Og det hele begynte med at Miljøvernforbundets Jan Hugo Holten og Kurt Oddekalv dro fram en død havørn fra et vindkraftanlegg i Hordaland, da Cicero senter for klimaforskning og Norges vassdrags- og energidirektorat NVE fredag inviterte til debatt om vindkraft.
– Vi er ikke noen kampanjeorganisasjon men skal bidra med kunnskap. Dette er et tema som folk blir heite i toppen av. I løpet av noen år regner vi med at produksjonen av vindkraft i Norge går opp fra 4 til 25 TWh, innledet Halvorsen.

Et muligens overraskende faktum er at organet som skal behandle søknader om konsesjon for vindkraftanlegg, NVE, og Cicero som ikke er en kampanjeorganisasjon, representerer Norge sammen med fem andre land i EU-prosjektet WinWind.

Formålsparagrafen til WinWind sier:

Prosjektets mål er å: identifisere, analysere, diskutere, overføre, teste og formidle kunnskap om løsninger som kan bidra til å øke sosial aksept for vindkraft.

Som vi skrev tidligere:

Det pågår en massiv kampanje for å bygge flest mulig vindkraftverk i Norge. Dette skjer under et dekke av angivelig miljøvennlighet. Men dette er ikke miljøvennlig. Det er tvert om rovdrift og massiv ødeleggelse av norsk natur. Dette er kraftverk vi ikke trenger og som for generasjoner vil ødelegge sårbare naturområder. Det vil også skade det biologiske mangfoldet.

Av naturlige grunner er det stor motstand mot disse massive naturødeleggelsene i folket. Derfor skal Norge altså delta i den kampanjeorganisasjonen som skal skaffe sosial aksept for disse ødeleggelsene.

Vindkraftbølgen er rovdrift på norsk natur

Norge trenger ikke vindkraft

BlackRock og Google kaprer norsk vindkraft – og norske subsidier

Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelUkraina: Opposisjonen vil avsette Petro Porosjenko
Neste artikkelHvorfor driver så mange pressefolk med strømmen?