Hvilken rolle spilte Institute for Statecraft i Skripal-saka?

10
En stund var mediene overfylt av Skripal-saka. Konklusjonene hang løst. Bevis ble ikke framlagt. Og så: den store tausheten.

Ei gruppe som kaller seg Cyberguerilla har dumpet en ny bunke hemmelige dokumenter på internett. Blant disse dokumentene finnes en rekke som er svært avslørende for britiske etterretning og det såkalte Institute for Statecraft. En del av dokumentene kan peke i retning av at dette «instituttet» også har spilt en rolle i den desinformasjonskampanjen som kalles Skripal-saka.

Poenget med den svært usannsynlige Skripal-saka er å utløse en serie med sanksjoner mot Russland. Forslagene til sanksjoner ble lagt fram av Victor Madeira i Institute for Statecraft (IfS) allerede i 2015, og de finnes her. Omtrent på samme tid ble sjefen for IfS, Chris Donnelly utnevnt til æresoberst i Specialist Group Military Intelligence (SGMI) og han fikk i oppgave å rekruttere flere til sin militære etterretningsgruppe.

I oktober 2016 møtte han nylig avgåtte general Sir Richard Barrons og de diskuterte hvordan Storbritannia skulle forberede seg til en framtidig krig mot Russland og/eller Kina. Referatet fra denne samtalen finnes her og bør egentlig leses i sin helhet siden det er en så avslørende framstilling av tenkemåten og forslagene til disse menneskene. Barrons og Donnelly var enige om at britiske myndigheter ikke er klare for å forstå disse konfliktene slik de gjør, og at det derfor er et behov for å «endre gruppetenkninga i Whitehall». Hvordan skal man så få rystet regjeringa og offentligheten tilstrekkelig? Donnelly skriver i referatet:

So, if no catastrophe happens to wake people up and demand a response, then we need to find a way to get the core of government to realise the problem and take it out of the political space.
We will need to impose changes over the heads of vested interests. NB We did this in the 1930s
My conclusion is that it is we who must either generate the debate or wait for something dreadful to happen to shock us into action.

De mente det trengtes et sjokk eller en fryktelig hendelse som kunne ryste politikerne og allmennheten tilstrekkelig til å kreve tiltak.

Noen sørget for at de fikk en slik hendelse, nemlig Skripal-saka. Og IfS lanserte da «operasjon Iris». Notatet finnes her. Og det går fram at IfS ville overvåke og søke å styre sosiale medier i denne saka. De klager over at noen medier ikke kjøpte den offisielle versjonen med en gang. Og de klager på det de kaller «apati» i befolkninga både i Tyskland og Frankrike, nemlig i form av at de ikke tok åtet og ikke lot seg hisse opp slik de skulle. Derimot er de i hovedsak fornøyde med at main stream media skrev det de burde skrive:

Research indicates that UK mainstream media in the form of national TV networks and their associated social media accounts have, in general, reported the news accurately in relation to both
events that have occurred and statements made by senior figures involved in the aftermath.

Pavlovs hunder lystrer signalene slik de skal, altså.

Andy Pryce fra Institute forStatecraft, og leder for contrainformasjons- og mediaavsdelinga i det britiske utenriksdepartementet sendte så et brev der han oppsummerte problemene både med Skripal-saka og White Helmets i Syria. Brevet finnes her. Brevet nevner også en angivelig ekspert på kjemiske våpen ved navn Dan Kaszeta. Han er ikke ekspert på kjemiske våpen, men på krisehåndtering, og han begynte å skrive artikler om Skripal-saka, betalt av Institute for Statecraft.

Les også tidligere ambassadør Craig Murrays artikkel om dette på hans blogg.

Dokumentene som er lekket av Cyberguerilla er sannsynligvis ekte, og ingen har til nå forsøkt å betvile at de er det. De tegner en skisse av flere desinformasjonskampanjer og de holdningene som ligger bak dem. Vi, de apatiske og sløve massene, skal bringes til å godta krigsforberedelsene og aggresjonen mot Russland. Og begriper vi det ikke på annen måte, så er det mulig å utløse «hendelser» som vil få oss til å forstå «at vi allerede er i krig», slik Chris Donnelly i Institute for Statecraft sier. Dokumentene viser at IfS har hatt en tjukk finger med i å bruke Skripal-affæren til dette formålet. Om de har vært mer aktive enn som så, er ikke godt å si, men det kan jo ikke utelukkes.

Les om Skripal-saka på steigan.no.

Les om Institute for Statecraft:

Institute for Statecraft: – Vi er allerede i krig

Penner til salgs. Norske påvirkningsagenter.

Atlanterhavskomiteen er SVÆRT sparsomme med sannheten

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for Anki Anki says:

  Å bivåne russiagate-hysteriet utfolde seg i fri dresser var et absurd skue. At Bilderbergerbolla kaklet etter manus var vel bare som det skal være…er det i det hele tatt noen som hører etter hva det mennesket lirer av seg for tida…?

  Russia

 2. Avatar for AndersP AndersP says:

  Skripalsaken sköttes lite oprofessionellt av Väst redan från början. Man hade mycket väl, för att få det hela att se mer naturligt ut, kunnat suga på karamellen ytterligare en tid innan man med 110% säkerhet utpekade den ryska statsledningen som skyldig och började utvisa diplomater.

 3. Avatar for SHO SHO says:

  Jeg mener at det forholder seg slik at Skripal er en såkalt utvekslings spion og ikke en avhopper fra de hemmelige tjenestene i Russland. Forskjellen er viktig. Aldri noensinne har Russland/Sovjet drept en utvekslingsspion (men avhoppere har derimot blitt drept). Hvis noen begynner å drepe utvekslingsspioner så vil hele systemet med å bytte spioner bryte sammen.

  Flemming Rose har kommentert denne saken og saken har også vært referert på lederplass i Klassekampen.

 4. Avatar for AndersP AndersP says:

  Några ytterligare tankar: Pål Steigans artikel ovan kan förklara något som förbryllade mig från första dagen, nämligen “Varför förgiftades också Julia Skripal”?
  https://www.lindelof.nu/varfor-forgiftades-ocksa-julia-skripal/ Och här vill jag nog backa från den hypotes jag lade fram då och ansluta mig till Påls.

  Ty om vi nu antar, trots att så gott som allt talar emot det, att ryska statsledningen ville göra sig av med Sergej Skripal, varför också ha ihjäl hans helt oskyldiga dotter. De visste att alla förnuftiga människor i världen skulle utpeka just Ryssland som huvudmisstänkt. Så varför spä på ytterligare genom att döda hans unga dotter?

  Men utifrån vad som står i Påls artikel blir det mycket mera troligt att det just var västerländska (brittiska) agenter som utförde dådet. Att bara ha ihjäl en rysk fd. agent räckte inte, hans unga, vackra och oskyldiga dotter måste stryka med också för att det hela skulle få avsedd effekt.

  Men historien slutar inte här. Skripals överlevde underligt nog. Det är ett annat mysterium.

  Kan det ha varit så att agenterna, eller åtminstone någon av dem, skämdes över uppdraget och avsiktligt sabbade det? Eller att någon av dem, när giftet nu smetats på Skripals handtag, i ett obevakat ögonblick torkade bort så mycket som möjligt av det?

  Agenter har liksom alla andra yrkeskategorier en viss yrkesstolthet. Ha ihjäl vad som anses vara “fiender” är en sak. Oskyldiga kan också oavsiktligt drabbas, det är en del av jobbet, men att avsiktligt mörda en ung flicka är inget man kan skryta med på de interna kamratträffarna.

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Ja. Du kan ikke føre en aktiv politikk om å gjøre vestlige befolkninger til minoriteter i eget land, la dem som protesterer miste jobben og samtidig forvente deg lojalitet fra landets forsvarere.

 6. Avatar for aford aford says:

  Men atte … David Icke, det er vel han som mener eliten er reptiler i menneskeham, sånn helt bokstavelig? Han har rett i budskapet på denne plakaten, men for meg er han en temmelig dårlig ambassadør for bakkekontakt.

 7. Avatar for Slangen Slangen says:

  Russarane er våre venner, og det har dei alltid vore.
  Det seiest at Russ var namnet på ein svensk viking, og det gav landet namn.
  Olav Trygvason, høgt på sokkelen sin i Trondheim / Nidaros, kom frå Gardarike (Russland) seint i tenåra, - han var russer. Gardariket var vikingane sin mest populære stad, der var fredeleg, god mat og gode kvinner og varmt klima.
  Om blodsband og høg kultur skal råde, må vi stå saman med russerane.

  Og om du meiner blodsband tyder noko, so skal du vite at mor til Trump kom frå Orknøyane som var busett av nordmenn, og han vil ha fred med Russland.

 8. Avatar for Anki Anki says:

  Når vi er programmert inn i the postage stamp concensus er nok det meste utenfor den virkeligheten “uten bakkekontakt” :wink: Ellers er denne type logikk - for meg - den samme som lame stream folka bruker mot Pål; han var kommunist/revolusjonær/PolPotforsvarer - da kan han ikke tas alvorlig uansett sak. Men enhver får finne sin reiseveg :slight_smile:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

1 flere kommentar

Deltakere

Historisk kommentararkiv

10 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.