Atlanterhavskomiteen er SVÆRT sparsomme med sannheten

0
Julian Lindley-French from Institute of Statecraft was a key speaker at the conference of The Norwegian Atlantic Committee.

Uheldigvis for Den Norske Atlanterhavskomité og generalsekretær Kate Hansen Bundt fortsetter lekkasjene fra Anonymous som viser at hun var svært sparsom med sannheten da hun svarte på spørsmål fra ABC Nyheter om Institute for Statecraft og deres nettverk i Europa. Hansen Bundt sier følgende til nettavisa:

«Min befatning med Institute for Statecraft er at jeg gjennom tidligere informasjonsdirektør i NATO, Chris Prebensen, har blitt presentert for direktør Chris Donnelly.»

Den gangen det ikke fantes alternative medier og et internett der man kan dele informasjon over hele verden, kunne saka stoppet der. Men, som vi viste i forrige artikkel er Hansen Bundts kontakt med og kjennskap til Institute for Statecraft vesentlig mer omfattende enn som så. Vi viste at en av lederne for Institute of Statecraft, Julian Lindley-French, deltok på et seminar i regi av nettopp Den norske atlanterhavskomité og Kate Hansen Bundt.

Les: Desinformasjon fra Atlanterhavskomiteen

Ny lekkasje

Gruppa som kaller seg Anonymous har sluppet ut en ny bunke med dokumenter om Institute for Statecraft og Integrity Initiative. I den bunken er det et referat fra et møte i Oslo som handlet om nettopp Integrity Initiative. Det har tittelen: CND Integrity Initiative visit to Oslo, 29-31 Aug 2016

På møtet deltok fra norsk side blant annet: Kristin Ven Bruusgård, Kate Hansen Bundt, Henning-Andre Søgaard, Chris Prebensen og Tor Bukkvoll. Alle disse har vi omtalt i denne artikkelen:

Penner til salgs. Norske påvirkningsagenter.

Det er de samme som har benektet at de kjenner noe særlig til Institute for Statecraft og knapt har møtt sjefen for instituttet, Chris Donnelly. Det framgår av referatet at ikke bare møttes de, men Kristin Ven Bruusgård og Donnelly innledet sammen om From Cold War to Hot Peace, Russia’s tools of influence and information warfare. Donnelly orienterte også om Integrity Initiative i en uformell workshop ledet av Henning-Andre Søgaard. I referatet står det:

Intro by Chris Donnelly about the Integrity Initiative background and concept:
The first workshop in Brussels 22 June, conclusions and lessons learned; where will the international project go from here.
General discussion as to how this can be generated in Norway nationally, acros Nordic states, and Internationlly. Building the cooperation between the classified and unclassified world, keeping in mind that one of the main targets is the hearts and minds of the public.

Samarbeid mellom hemmelige tjenester og åpne tjenester om det som er et av hovedmålene for kampanjen, nemlig «offentlighetens hjerter og hjerner». Hva er det som er uklart her?

Deretter var det et foredrag av Tor Bukkvoll, som reagerte slik da han ble spurt av ABC Nyheter:

– Jeg vet ingenting om dette. Jeg har ikke blitt spurt om å være med. Navnet mitt har kun dukket opp på en hjemmeside.

Hans bidrag på møtet om Integrity Initiative var et foredrag om «info war as an element of the Ukraine conflict.» «Navnet mitt har dukket opp på en hjemmeside», liksom. Chris Prebensen bedyret også at han var uvitende om dette nettverket. Hans foredrag handlet om «next steps re creating in Norway an education process on Russian influence and disinformation». 

Da møtedeltakerne skulle oppsummere hva de hadde kommet fram til på konferansen var ett av punktene:

A lot of good work on disinformation and influence from Russia is being done in Governmental bodies (PST, Int Svce, Institute for Defence Studies, Communications Security, Civil Preparedness Directorate). But there is very little effective transmission of this to the press, acadaemia and public understanding.

Deretter ble man enige om følgende tiltak, eller neste skritt:

Follow up by exploiting Ben Nimmo’s visit to Oslo to talk to the army at the end of September by arraging a follow up talk to an Atlantic Committee audience.
  Identify and bring to this talk a group of interested, competent Norwegians as the basis for a new network to become de facto part of the Integrity Initiative. Find someone prepared to coordinate this local network.
  Identify who can write papers on this issue for publication locally and as part of our Integrity network. Stimulate a series of papers.
  Put pressure on governmental bodies to share information, help open source exploitation and improve dissemination.
  Publicise what Russian influence is doing in other countries (Allies on which Norway relies) and what other countries are doing about it.

For å få et inntrykk av denne Ben Nimmo, bør man lese artikkelen til Craig Murray:

Facebook-sensur, den helsprø Ben Nimmo og Atlantic Council

Men altså, disse folkene som var så uvitende om Integrity Initiative og det norske nettverket da de ble spurt av ABC Nyheter var altså med på et møte om Integrity Initiative der de ble enige om å

  • å bringe sammen ei gruppe mennesker for å skape grunnlag for et nytt nettverk som vil være de facto en del av Integrity Initiative
  • bli enige om hvem som kan skrive dokumenter i Norge som en del av «vårt Integrity nettverk»
  • legge press på regjeringsorganer
  • publisere artikler om hva russerne gjør i andre land

Konklusjon: De snakket alle sammen usant til ABC Nyheter

En av gjengangerne på disse møtene er «senior fellow» i Institute for Statecraft, Julian Lindley-French. Som vi nevnte i forrige artikkel regner han seg som «a very good friend» av generalsekretær i Den Norske Atlanterhavskomité, Kate Hansen Bundt. Og han har vært på enda en konferansen med henne som han skriver om på bloggen sin.

Yesterday I returned from Stockholm where I gave a speech at a conference jointly organised by my friend Anna Wieslander, Director of the Atlantic Council, and Berlin’s Konrad Adenauer Stiftung. The conference was entitled The European Defence and Security Dimension in Northern Europe. The session was chaired by my great friend Kate Hansen Bundt, Director of the Norwegian Atlantic Committee,

Denne Julian Lindley-French fra Institute of Statecraft er tydeligvis en viktig «norgesvenn», for han dukker opp over alt, slik som her:

Kaldkrigsopplæring av barn

Et av de prosjektene som Instutute of Statecraft driver med, ifølge sine egne nettsider er cyberkrigføring rettet mot barn.

The Institute’s programme will deliver basic cyber responsibility education in an ethical framework to guide all children, their families and teachers, in the safe use of IT. The programme will contribute to fulfilling the national curriculum, but it is not a computing skills training course. For older children, the programme will develop a parallel chanel through the existing framework and structure of uniformed youth organisations. It will complement the existing and proposed cyber education in secondary schools, supporting and supplementing existing programmes, focusing on cyber defence and safety by building foundations for an understanding of cyber responsibility and a capacity for discernment. Other countries have introduced successful programmes to address these issues. Leading Estonian experts in Cyber Security Education have agreed to make their materials and expertise available to the programme

Barn skal altså hjernevaskes under etisk ledelse av Institute of Statecraft og ved hjelp av ungdomsorganisasjoner og etter mønster av det som er lagd i Estland. Russofobi på pensum altså.

Dette er Norges partnere og dette er slike ting dette angivelig ikkeeksisterende nettverket sysler med. Bjørnar Moxnes tok nylig opp det amerikanske selskapet Mission Essential i et skriftlig spørsmål til forsvarsministeren. Det hadde vært artig om han også spurte Frank Bakke-Jensen om Institute of Statecraft og Integrity Initiative.

Støtt den uavhengige og kritiske journalistikken. Klikk her.
Forrige artikkelBåde utenrikspolitisk og på bakken går det Syrias vei
Neste artikkelNTB og deres «opprørere» i Syria
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).