Vis folkeskikk!

8
Kari Jaquesson i Syria (i midten). I motsetning til dem som sjikanerer henne har hun vært i Syria og snakket med vanlige folk der.

Kari Angelique Jaquesson, som har besøkt Syria to ganger og har lest og skrevet mye om Syria og den imperialistiske krigen mot landet, er invitert til å snakke hos Raudt Vågsøy. Og det burde være en helt ukontroversiell sak. Folkene i Vågsøy har stått sterkt i bygda i en generasjon, de er vel forankret i lokalsamfunnet og de er kjent for klassekamp og langvarig anti-imperialisme. Og de er rause og fine folk.

Men av en eller annen grunn har dette fått en del folk i Rødt til å gå i svart. En Rødt-skribent uttrykte at hun skulle «gjøre alt som er mulig for å hindre dette». En tillitsvalgt i partiet skrev: «Hvis Rødt blir klistret til Jaquessons synspunkter på utenrikspolitikk vil det være svært skadelig ja. Svært merkelig valg av innleder.»

En som presenterte seg som Rødt-medlem skrev: «Som Rødt-medlem og Rødt-velger så er det like flaut, kjipt og skamfullt hver eneste gang et lokallag har bestemt seg for å invitere Kari Jaquesson til å prate, spesielt siden det alltid er om noe konspiranoia-dritt hun egentlig ikke burde prate om.»

Disse personene prøver altså gjennom personangrep, skittkasting og grov sjikane å enten hindre at et politisk debattmøte blir gjennomført eller å diskreditere både arrangørene og innlederen så voldsomt at møtet mislykkes.

I skarp kontrast til opptredenen til Bjørnar Moxnes

Bjørnar Moxnes (Rødt) stilte Ine Eriksen Søreide til veggs i spørretimen på Stortinget om Libyakrigen. Men han gjorde det med verdighet og argumenter, ikke med sjikane. Skjermdump fra ABC Nyheter.

Dette er en svært grov og uhørt oppførsel, og den står i grell kontrast til den sakligheten og folkeskikken som partileder Bjørnar Moxnes opptrer med i alle sine offentlige oppdrag. Vi har til gode å oppleve at han bruker skjellsord eller angriper sine motstandere personlig. Hans periode på tinget har til nå vært eksemplarisk og i tråd med de beste tradisjonene i arbeiderklassen. For dette spørsmålet har klassekarakter.

De som driver med sin pøbelaktige mobbing av Kari Jaquesson har ikke hentet denne oppførselen fra arbeiderklassen eller arbeiderbevegelsen. I arbeiderbevegelsen har vi kunnet være rykende uenige med hverandre, men likevel er det noe som heter folkeskikk, og den må praktiseres også overfor folk du er uenig med.

Vi har ingen grunn til å tro at mobberne er representative for Rødt. Vi velger å tro at de representerer en liten og hatefull minoritet som ikke evner å argumentere for sine synspunkter og kompenserer med desto mer aggressiv oppførsel. Alle de andre burde gi dem beskjed om at de får se til å lære seg folkeskikk.

Hva slags «demokratisk sosialisme» representerer de?

Flere av dem vi har sitert sier at de er for en «demokratisk sosialisme». Men hva slags samfunn vil disse menneskene skape dersom de får maktposisjoner, når de ikke en gang vil tåle annerledes tenkende i dag? Hva om de fikk makt over mediene, skolen, kulturlivet – eller hjelpe oss – voldsapparatet. Er det vi hører fra dem i dag forsmaken på det samfunnet de ønsker?

Still opp hvis dere tør

Disse personene, som vi har valgt å ikke henge ut ved navn, er tydeligvis veldig tøffe når de sitter ved et tastatur og sjikanerer andre. Men hvis de tør kan de jo stille opp på møter med Kari Jaquesson og prøve ut sine argumenter i åpen debatt mot henne. Det skulle bli en artig opplevelse.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Konutsi Konutsi says:

  De var redde for å bli drita ut av Kari Jaquesson - nå har de i stedet gjort det mot seg selv helt på egen hånd! Selv ikke MSM i Danmark tør lengre fronte en ensidig eventyrfortelling om det folkelige syriske opprør! Og de kan heller ikke lengre fornekte Israels meget håndfaste rolle i konflikten.

  Men Kari Jaquesson er åpenbart fritt vilt i alle kanaler - hva slags kvinnesyn vitner det om?
  Minerva hadde denne usaklige artiklen tidligere på året:

  Det er direkte morsomt å lese passasjen, som harselerer med folk, som tror at politikk er dominert av skitne triks og skuespill…selv de frommeste må da ha fått seg en vekker av KRF denne høsten! De har jo servert en reprise av selveste urkonspirasjonen med en glitrende Kjell Ingolf Ropstad i rollen som Judas!

  Stå på Kari! Slankemaset hennes liker jeg ikke, men som politisk aktivist synes jeg hun er strålende. Det er en del folk i Vågsøy, som burde forstå at de har gått seg bort i politikken. Kjell Ingolf Ropstad tar sikkert imot dem med åpne armer - lykke til!

 2. Jeg skjønner ikke dette hysteriet mot Kari Jaquesson.
  Det foredraget hun holdt i Strinda var helt saklig , og kritikken en storm i et vannglass.
  Når det gjelder konspirasjon .
  Jeg er ikke helt sikker på hva Kari Jaquesson har sagt om konspirasjon mot Syria , men hvorfor er folk så hysteriske når det gjelder ordet ‘konspirasjon’…
  Konspirasjon er vel noe som ikke er helt oppe i dagen . Noe som er litt skjult ; en agenda som noen har…

  Ja , men der ligger en skjult agenda i religion .
  Og folk i Raudt skulle vel være de første til å applaudere en åpenhet om slike ting.
  Hvorfor så hysterisk redde ?
  Den skjule agendaen i religion er at verden til slutt skal regjeres fra Jerusalem under en Messias . Da skal også Eretz Israel tre i kraft som et jødisk storrike .
  Dette er egentlig lett å finne ut av , bare en bruker litt tid på å studere religion.
  Er Raudt for et sekulært land , eller er de slaver under religiøse doktriner ?

 3. Avatar for TerjeM TerjeM says:

  Jeg har en teori om hvorfor nettopp kvinnelige dissidenter angripes så hardt.

  Hele den store vestlige fortellingen i slike kriger er et forsøk på å framstille seg som kvinners forsvarere. Derfor fores vi med skrøner som at NATO er i Afghanistan for å sikre skolegang for jenter, eller systematiske voldtekter i Jugoslavia og Libya osv.

  Det passer voldsomt dårlig for denne fortellingen når nettopp kvinnelige reportere og aktivister sier noe annet. Det er langt viktigere å få slike kvinner til å holde kjeft enn gamle gubber.

  Og all hetsen mot dem har nok fått mange andre kvinner til å nøle med å gjøre lignende ting.

 4. Avatar for Konutsi Konutsi says:

  Det tror jeg faktisk du kan ha rett i. Men i tillegg, tror jeg fortsatt der helt grunnleggende er større aksept for at menn har holdninger om utenriks og forsvarspolitikk. Jeg opplever ofte, at menn bliver tydeligt uvel over at kvinner ytrer seg om dette…det passer seg liksom ikke…særlig litt eldre menn kommer fort på barrikadene med overbærende og nedlatende kommentarer.

 5. Avatar for Hammer Hammer says:

  Ikke jeg! Jeg er passert 70. Men har ingen erfaring om at verden blir tryggere med kvinnelige statsledere! Dessverre. :sun_with_face:

 6. Avatar for Konutsi Konutsi says:

  Nei, men det var vel heller ikke det vi sa? Jeg ser absolutt heller ingen tegn på at kvinnelege statsledere er mer fredelige enn mannlige…

 7. Avatar for Hammer Hammer says:

  Ja da er vi enige. Alder er også en fordel når en ikke har sementert sitt paradigma (fylt betong i hode) men er frisk og opplagt for nye ideer og tanker. Erfaringer er godt å ha og kan deles med de yngre. Kvinner er faktisk mer fullkommen enn menn. Og det er nesten ingen genetisk forskjell mellom oss. De er bare utsatt for en råtten mannsdominert kultur som har sitt opphav fra innføringen av eiendomsretten og utviklingen av klassesamfunnet. Full støtte til alle kvinner som erobrer sin rett til å angripe urett og undertrykking!!! Klem fra 70 åringen! :kissing_heart:

 8. Avatar for Anki Anki says:

  Gubbe eller kjerring spiller ingen trille. Det er folk som er i balanse med sine egne emosjoner som kan lede - i den grad det er behov for lederskap i det hele tatt. Jeg for min del er født akutt allergisk mot autoriteter som sådan. Vi får da jaggu stå i vår egen kraft! Vedafyrte, vettuge folk, derimot har jeg stor respekt for. Dessverre er de mer utrydningstrua enn ulven. Tilbake står i all hovedsak lallende pjuskefiddinger som har tatt ordbok for underklassen på fullt alvor.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere