Tyskland betalte nesten en halv milliard kroner til terrorister i Syria

4
Den tyske regjeringa gir støtte til terrorister i Idlib under dekke av "humanitær bistand". Foto: Al Masdar News.

Den tyske regjeringa har betalt nesten 50 millioner euro, nesten en halv milliard kroner, til terrorister i Idlib, skriver den tyske avisa Tagesspiegel. Dette går fram av et svar fra statssekretær i utenriksdepartementet Walter Lindner (SPD) på et spørsmål fra risdagsmedlem Evrim Sommer (Linke).

Lindner prøver å bortforklare dette med at støtten betales til «sivile aktører», men det er ingen sivile aktører i Idlid som ikke er under terroristenes militære kontroll. Dette understrekes av at forbundsregjeringa ikke vil oppgi hvem man har betalt pengene til, siden det vil kunne provosere særlig Tyrkia og Russland som Tyskland og Frankrike nylig møttes for å diskutere en fredsløsning i Idlib. Denne avsløringa er også gjengitt i britiske Telegraph og i AlMasdarNews, men er den gjengitt i norske medier?

Det må tilføyes at Tyskland er en smågutt når det gjelder økonomisk støtte til terrorister i Syria som settes fullstendig i skyggen av et annet land, nemlig Norge. Som Eva Thomassen har vist her på steigan.no har Norge under dekke av å gi «humanitær bistand» via «hjelpeorganisasjoner» bidratt med milliarder av norske kroner til terroristene. Denne støtten fortsetter, og heller ikke Norsk folkehjelp, Kirkens nødhjelp, Norwac eller Redd barna oppgir hvem de gir støtte til i Syria. Det som er sikkert er at støtten deres ikke gis til regjeringskontrollerte områder, og da er det bare terroristkontrollerte områder igjen. Solbergregimet lovte i 2016 å gi 10 milliiarder kroner «til Syria», men vi har ikke fått vite hvem som har fått denne pengeflommen fra Norge.

Som vi skrev i 2016:

Men vårt viktigste bidrag til krigen har vært finansielt. Norge har vært «Nasjonalkoalisjonens» lommebok og gullkort. I 2015 ga Norge 1,57 milliarder. I 2016 ble beløpet økt til 2,4 milliarder og for perioden 2016–2019 har vi forpliktet oss til å gi i alt 10 milliarder kroner.

Bistandsmidler til opprørskontrollerte områder i Syria: Hvor går pengene egentlig?

Ingen av hjelpeorganisasjonene kan redegjøre for hvor Syria-pengene er gått

 

Vær med på å støtte kritisk og uavhengig journalistikk. Klikk her!

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for baluba baluba says:

  Som jeg tidligere har sagt mange ganger. Det er skammelig at barn går rundt med bøsser i Norge når pengene egentlig går til våpen som brukes mot befolkningen i Syria. Solbergregimet lukker øynene for noe som er et soleklart faktum her. Hvis det norske folk egentlig hadde visst.

 2. For dem som vil følge med på hva Erna gjør, er det kalender her.Kalender
  Erna er bekymret for at ikke alle underordner seg.
  Ikke det beste bildet av Merkel.

  Søndagen fortsetter med åpningen av det tre dager lange Paris Peace forum, som har fokus på hva skal til for å hindre fremtidige kriger.
  Norge skal bidra særlig på to områder i forumet: Det ene er knyttet til pressefrihet, og det andre handler om å dele Norges erfaringer med å jobbe med fredsmegling, forteller statsminister Solberg.

 3. Har et spørsmål.
  Vil vi få kaos ?
  Det er en sak som er viktig for tiden, og det er dette med det som skal skje i Marokko 11.desember i år, som mange er opptatt av. Det er noe uklart hva kriteriene er fra FN sin side.Siden det er under en måned til , så lurte jeg på om du kunne se på det, og skrive noe om det?
  http://www.un.org/en/conf/migration/
  Vil regjeringen skrive under ?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere