IS knust i det sørlige Syria

0
Kart over al-Safa-området. Kilde: Muraselon.

Etter langvarige og intense kamper har den syriske hæren frigjort al-Safa-området i det sørlige Syria og knust styrkene til den såkalte islamske staten, IS, der. Al-Safa er et ganske utilgjengelig vulkansk område på 220 kvadratkilometer med hele 38 vulkankjegler, så det har vært fordelaktig for IS å ha baser der og tilsvarende vanskelig å nedkjempe dem.

al-Safa er et vulkansk område sørøst for Damaskus. Google Maps.

Området ligger sørøst for Damaskus i retning grensa mot Jordan. Kampene om al-Safa har pågått i fire måneder og har vært svært harde. Det pågår nå opprenskning og minerydding i området. Det at også denne regionen er frigjort og IS er knust her betyr at nesten hele det sørlige Syria er frigjort. Det som står igjen er al-Tanf-området rundt treriksgrensa mellom Syria, Jordan og Irak. Det holdes ulovlig av USA-koalisjonen og gir beskyttelse for terroristgrupper der.

Kampen for å frigjøre Syria fra terroristenes grep har gjort store framskritt i 2018, men den omtales knapt i vestlige medier. Etter at det ble klart at Syria kommer til å vinne krigen mot de utenlandskstøttede jihadistene er medieinteressen for krigen blitt vesentlig mindre.

Hver gang den syriske hæren frigjør et område fra IS eller al-Nusra finner de store mengder vestligproduserte våpen, slik som i Dara’a der de fant store lagre av våpen fra USA og Israel, eller i Quneitra, der det blant annet ble funnet våpen produsert i Israel. Det er jo nå innrømt offisielt fra Israel at landet har gitt omfattende militær, økonomisk og praktisk støtte til terroristene i det sørvestlige Syria. Israel har til og med betalt lønna til de jihadistiske leiesoldatene der.

Israel betalte månedslønn og ga våpen til jihadister i Syria

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.