Israel betalte månedslønn og ga våpen til jihadister i Syria

0
Den syriske hæren har oppdaget mange store lagre av israelske våpen og annet militært utstyr i den sørlige delen av landet. Kilde Sana.

Operation Good Neighbor var kodebetegnelsen på programmet. Israels definisjon på godt naboskap var å forsyne minst tolv forskjellige jihadistgrupper med våpen og å betale leiesoldatenes månedslønn. Dette kom fram i en artikkel i Foreign Policy som er sitert i Jerusalem Post. Dette ble angivelig gjort for å hindre Iran-støttede grupper i å etablere seg nær de Israel-okkuperte Golanhøydene. Foreign Policy  har intervjuet tjue forskjellige kommandanter fra disse gruppene og de kan fortelle at de fikk både våpen og kontanter fra Israel.

Ifølge avisas kilder betalte Israel jihadistene en månedslønn på 75 dollar. Gjennom dette programmet forsynte Israel jihadistene med 1.524 tonn mat, 250 tonn klær, 947.520 liter drivstoff, 21 generatorer, 24.900 paller med medisinsk utstyr og medisiner.

Den israelske hæren IDF slapp tidligere i høst ut informasjoner om sin støtte til jihadistene gjennom et bombenedslag av en artikkel i Jerusalem Post. Den ble strøket av israelsk militærsensur bare timer etter at den ble publisert. En stund ble artikkelen liggende på Google, men det gjør den ikke lenger. Dette hadde vi forutsett, så vi oversatte og publiserte deler av den her.

Artikkelen, som ser dette fra israelsk side, bygger helt åpenbart på detaljerte rapporter fra IDF, og den bekrefter det vi har dokumentert her flere ganger, at Israel har støttet jihadistene med våpen, ammunisjon, sivilt og militært utstyr, samt penger og medisiner. Dette enten ikke omtalt i andre medier, eller er blitt avfeid som «fake news». Nå har vi stalltips om dette fra hestens egen munn, så nå kan den skinndiskusjonen legges til side.

Derfor bør det ikke komme som noen overraskelse at den syriske hæren nå har oppdaget store lagre av israelske våpen nettopp i det sørlige Syria nær byen Quneitra. Våpenlageret omfatter raketter, rakettkastere, tunge maskingeværer, mortere, panserbrytende granater, rifler, lettere maskingeværer og store mengder ammunisjon. Israelske militære kjøretøyer fantes også i det store lageret. Der var det også beskyttelsesutstyr, telekommunikasjonsutstyr og nattkikkerter.

Da vi begynte å skrive om Israels hemmelige støtte til jihadistene i Syria var det enkelte som påsto at dette var «fake news» og «konspirasjonsteori». Men det var altså ingen av delene. Det var harde fakta som nå er dokumentert hinsides enhver tvil. Men fortsatt skrives det svært lite om dette i norske medier, så norske mediebrukere har kanskje ikke fått det med seg – med mindre de følger med på steigan.no.

 

Bli med å bygge en motkraft til main stream media. Klikk her.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelTrump gir etter for Bolton
Neste artikkelTaliban står sterkere i Afghanistan enn noen gang siden 2001
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).