Tyrkia mener at deler av Khashoggis legeme ble smuglet ut av landet med privatfly

0
Det saudiarabiske flyet som fraktet etterretningsoffiseren Maher Abdulaziz Mutrib ut av Tyrkia umiddelbart etter mordet. Tyrkiske myndigheter mener at han hadde med seg deler av Khashoggis legeme i ei veske.

Middle East Eye, skriver 22. oktober 2018 at de har fått informasjon under bordet om at tyrkiske myndigheter tror at deler av liket til Jamal Khashoggi  ble smuglet ut av Tyrkia umiddelbart etter drapet i konsulatet av en av livvaktene til kronprins Mohammed bin Salman MBS).  Sju av livvaktene til MBS var med på aksjonen.

Maher Abdulaziz Mutrib er en etterretningsoffiser som antas å ha vært delaktig i drapet på den saudiarabiske journalisten, skal ha fraktet ei stor veske ut av landet i et saudiarabisk privatfly. Mutrib er kjent for ofte å ha reist i følget til MBS, ofte svært nær kronprinsen, slik det også er dokumentert av New York Times. Han forlot Istanbul kl 18.30 lokal tid 2. oktober 2018, altså bare noen får timer etter at drapet ble utført. Han reiste på diplomatpass og ble verken han eller bagasjen ble kontrollert på Atatürk flyplass.

President Recep Taiyyp Erdogan sier at den nakne sannheten om drapet vil bli offentliggjort tirsdag 23. oktober. Washington Post skriver at nå har også Donald Trump begynt å tvile på Saudi-Arabias forklaring (hvem av dem?) «Det er opplagt at det har vært lureri og det har vært løgner,» sa Trump i et telefonintervju med avisa.

Kongressmedlemmer fra begge partier har gjort det klart at de nå ønsker å se at Saudi-Arabia blir straffet for drapet på Khashoggi.

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelFacebooks «krigsrom» – korporasjonene tar kontroll over sensuren
Neste artikkelHva sanksjoner mot Russland og Kina egentlig betyr
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).