Tyrkia mener at deler av Khashoggis legeme ble smuglet ut av landet med privatfly

3
Det saudiarabiske flyet som fraktet etterretningsoffiseren Maher Abdulaziz Mutrib ut av Tyrkia umiddelbart etter mordet. Tyrkiske myndigheter mener at han hadde med seg deler av Khashoggis legeme i ei veske.

Middle East Eye, skriver 22. oktober 2018 at de har fått informasjon under bordet om at tyrkiske myndigheter tror at deler av liket til Jamal Khashoggi  ble smuglet ut av Tyrkia umiddelbart etter drapet i konsulatet av en av livvaktene til kronprins Mohammed bin Salman MBS).  Sju av livvaktene til MBS var med på aksjonen.

Maher Abdulaziz Mutrib er en etterretningsoffiser som antas å ha vært delaktig i drapet på den saudiarabiske journalisten, skal ha fraktet ei stor veske ut av landet i et saudiarabisk privatfly. Mutrib er kjent for ofte å ha reist i følget til MBS, ofte svært nær kronprinsen, slik det også er dokumentert av New York Times. Han forlot Istanbul kl 18.30 lokal tid 2. oktober 2018, altså bare noen får timer etter at drapet ble utført. Han reiste på diplomatpass og ble verken han eller bagasjen ble kontrollert på Atatürk flyplass.

President Recep Taiyyp Erdogan sier at den nakne sannheten om drapet vil bli offentliggjort tirsdag 23. oktober. Washington Post skriver at nå har også Donald Trump begynt å tvile på Saudi-Arabias forklaring (hvem av dem?) «Det er opplagt at det har vært lureri og det har vært løgner,» sa Trump i et telefonintervju med avisa.

Kongressmedlemmer fra begge partier har gjort det klart at de nå ønsker å se at Saudi-Arabia blir straffet for drapet på Khashoggi.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for SHO SHO says:

    Dette begynner å bli veldig makabert. Forlangte kronprins bin Salman (MBS) å få overbrakt hodet av Khashoggi på et fat?

  2. Avatar for baluba baluba says:

    Til SHO. Det er som “The julekalender”. Vi venter spent på neste episode og lurer på hva dette er dekkoperasjon for?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

3 KOMMENTARER

  1. […] Det kommer nå også fram at det var Saudi-Arabias dødsskvadron, den såkalte Tigerskvadronen som gjennomførte drapet, og den rapporterer til MBS personlig. Forhøret og drapet ble dirigert over Skype av den nære rådgiveren til MBS, nemlig Saud al-Qahtani. «Bring meg hodet til den hunden,» skal al-Qahtani ha ropt over telefonen. Og kanskje var det akkurat det de gjorde. […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.