– IS vil drepe 10 gisler om dagen

15
Bildet skal vise IS som tar gisler i SDF-administrert område. Skjermdump.

Den islamske staten IS har kidnappet 700 mennesker, inkludert dusinvis av kvinner og barn, fra en flyktningleir i Øst-Syria, og vil drepe ti gisler hver dag, med mindre deres krav blir oppfylt, sa Vladimir Putin 18.oktober 2018. Dette skriver Daily Mail.

De islamistiske terrorister har allerede drept en rekke gisler, og har advart om daglige henrettelser som kommer, sa den russiske presidenten.

IS-krigere angrep flyktningleiren i Deir-Ezzor-provinsen i Syria i forrige uke, og kidnappet rundt 130 familier, inkludert flere amerikanske og europeiske statsborgere, som kan være utenlandske krigere eller hjelpearbeidere.

Bilder som deles på sosiale medier av terroristovervåkingsgrupper viser angivelig at IS-krigere angriper og kidnapper krigere fra USAstøttede SDF-styrker i samme område dagen før.

Pentagon-talsmann kommandant Sean Robertson sier at USA ikke kjenner til at IS har tatt et så stort antall gisler eller at det skal være amerikanske statsborgere som er tatt til fange. Enmannsbyrået The Syrian Observatory for Human Rights sier at antallet gisler skal være 300 og at det skal være 90 kvinner blant dem.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for baluba baluba says:

  Mange kristne blir nå også drept i Nigeria. Jeg savner egentlig en eller annen form for institusjon som støtter kristne rundt om i verden. KrF gjør ihvertfall ikke det.

 2. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  KrF er et paradox, siden Jesus hevdet med ettertrykk at han rike ikke er av denne verden. Jeg savner støtte til de kristne i Palestina, jeg. Særlig de som ikke er greske. Eller oppmerksomhet på det faktum at over ti prosent av Syrias befolkning er kristne, og har vært det siden starten. De støtter uforhorbeholdent opp under Assad-regimet, og deres begrunnelse er nok den samme som gjorde det lett å mobilisere sunnier. De hadde aldri hatt det så fritt, som før krigen.

 3. Hei igjen, tilbake fra en liten høstferie.
  Her er en slik organisasjon . Det finns og det er broder Andreas sin organisasjon.
  Han ble kalt «Guds smugler,» fordi han smuglet bibler bak jernteppet, og så vidt jeg husker brukte han rød koffert, godt synlig ( hide in the open )
  Organisasjonen hans smuglet en million bibler til kina på en natt i 1981
  https://www.opendoors.no/
  REDD SYRIA
  Borgerkrigen i Syria får Åpne Dører til å sette i gang den største nødhjelpsinnsatsen i organisasjonens historie. For å hjelpe kristne i Syria til å bli værende, og tjene i sitt eget land. Timeline fra linken
  https://www.opendoors.no/om-aapne-doerer/historie
  Kart over områder gradert etter hvor vanskelig det er
  https://www.opendoors.no/forfoelgelse

 4. Avatar for baluba baluba says:

  Som sagt. Jeg har ikke tid nå og betaler aldri til NGOer. Spørsmålet var ikke slik ment.

 5. Helt enig. Begynner å bli en stund siden man hadde ideologier/opposisjon som støttet kristne. De som gjorde det ble bekjempet av de som styrer det meste nå og da blir ubalansen for stor.

  Sir Oswald Mosley - Long Live The Sacred Nations of Europe

  https://www.youtube.com/watch?v=UnR8j9Mxyd8
 6. Avatar for baluba baluba says:

  Jeg pusser opp i gangen nå.

 7. Lykke til, og håper du vil trives med resultatet.

 8. Hm…poste restante…
  Kom over en side med mye detaljer. Ressurs side

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

7 flere kommentarer

Deltakere