Saudi-koalisjonen massakrerte flyktende barn i Jemen

0
Dette er det som er igjen av det kjøretøyet den flyktende familien brukte. Foto: Mintpress.

Flere detaljer om det saudi-arabiske angrepet som drepte et stort antall barn i Nord-Jemen er kommet fram. Til å begynne med var det bare houthi-geriljaen som meldte om angrepet, men nå kommer det informasjon fra flere kilder, og virkeligheten er grim. Whitney Webb og Ahmed Abdulkareem skriver at de drepte var alle sammen medlemmer av en utvidet storfamilie. Av de 31 drepte var 24 barn. De flyktet fra kamphandlingene mellom den saudiarabiske koalisjonen motstandsgruppa Ansarullah i byen Dreihimi, som hadde vært under beleiring av koalisjonen i mer enn ti dager. Først angrep koalisjonen hjemmet til den femti år gamle Abdullah Dhahbash og drepte fire medlemmer av hans familie. Resten av familien flyktet, men ble angrepet noen timer etterpå. I det angrepet ble resten av storfamilien til Abdullah Dhahbash utryddet.

Les:

Bomben som drepte 40 barn i Jemen var levert av USA

Etter denne krigsforbrytelsen fulgte den saudiarabiske koalisjonen opp med enda en forbrytelse da de angrep ambulanser og helsepersonell som prøvde å komme fram til de drepte og skadde.

Byen Dreihimi ligger 20 kilometer fra Rødehavsbyen Hodeida og det har i det siste vært svært vanskelig å komme både ut og inn av byen. Vitner forteller om helikoptre fra De forente arabiske emiratene som har angrepet regjeringsbygninger, sivile hjem, bondegårder, moskeer og helsesentre. Det finnes ingen humanitær korridor der de sivile kan flykte, og ambulansepersonell blir også angrepet og såret. Den lokale innbyggeren Ali Qassem al-Dreihemi har fortalt reporterne at folk blør i hjel i gatene fordi ingen våger seg fram til dem på grunn av at alliansen skyter mot alle, også tilfeldige fotgjengere, hjelpepersonell og flyktninger.

Mark Lowcock, som er sjef for FNs barnefond UNICEF sier at minst 26 barn ble drept i angrepet ved Dreihimi, og han sier at det er andre gang på to uker at Saudi-koalisjonen har drept titalls sivile. Det kan dermed ikke herske mye tvil om hva som har skjedd. Men hva sier Erna Solberg og Jonas Gahr Støre? Hvor er fordømmelsene? Hvor er kravet om sanksjoner mot Saudi-Arabia og Emiratene?

Norge er blant de landene som forsyner Saudi-Arabia og andre land i alliansen med våpen. Dette fortsetter våre ledere med, vel vitende om de grusomheten våre allierte påfører millioner av uskyldige sivile i Jemen.

 

Les også:

– Oljefondet investerte 6,9 milliarder i selskap som lager bomber brukt i Jemen

Mens Saudi-Arabia har drevet blodig krigføring i Jemen, har Oljefondet doblet sine investeringer

Saudi-Arabia bombet bryllup i Jemen: 88 drept

Forrige artikkelUSAs, Frankrikes og andre vestmakters støtte til SDF i Syria
Neste artikkelMarxisten Minqi Li om klassekampen i Kina
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).