USAs, Frankrikes og andre vestmakters støtte til SDF i Syria

3
USA har levert et stort antall pansrede kjøretøyer til SDF.

Det pågår en diskusjon om forholdet mellom USA og YPG/SDF i Nordøst-Syria. Diskusjonen har vært ført både på steigan.no og i Klassekampen. Enkelte anti-imperialister har hevdet både her på steigan.no at forholdet mellom USA og de kurdiske styrkene bare dreier seg om «en taktisk allianse» og at de kurdiske styrkene har bevart sin uavhengighet i sin kamp for en «demokratisk, feministisk føderasjon» i Nordøst-Syria.

Journalist Peter M. Johansen i Klassekampen har hevdet at vi på steigan.no «fusker med kildene». Han skal få svar på det. Her har vi bare samlet en del fakta om denne angivelige «taktiske alliansen» med lenker til alle kildene. Dette er stoff som kommer i tillegg til den tidligere dokumentasjonen vi har lagt fram om dette.

Vi anbefaler leserne å sjekke kildene for å vurdere troverdigheten i dem, og når det er gjort bør leserne tenke gjennom om det samarbeidet som beskrives her er noe som kan kalles et «taktisk samarbeid» og om SDF gjennom dette kan sies å ha bevart sin uavhengighet.

Fakta om det svært nære samarbeidet mellom USA-koalisjonen og SDF

Også britene deltar i alliansen med SDF. Her er det general Rupert Jones fra Combined Joint Task Force – Operation Inherent Resolve, som møter Ain Issa fra SDF 23. Juli 2017. Foto: SDF Press

 

Denne dokumentsamlinga bygger på Wikipedia, men er gjennomgått og redigert av oss.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Om SDF har bevart sin uavhengighet, er vel noe som må vises i den tid som kommer. Og det har vel mer å gjøre med de krefter som virker innad i SDF om den linje de skal følge i politikken sin framover. Har SDF blitt mer eller mindre et underbruk av USA, vil jo det etter hvert bli synlig for alle.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

3 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.