USAs, Frankrikes og andre vestmakters støtte til SDF i Syria

0
USA har levert et stort antall pansrede kjøretøyer til SDF.

Det pågår en diskusjon om forholdet mellom USA og YPG/SDF i Nordøst-Syria. Diskusjonen har vært ført både på steigan.no og i Klassekampen. Enkelte anti-imperialister har hevdet både her på steigan.no at forholdet mellom USA og de kurdiske styrkene bare dreier seg om «en taktisk allianse» og at de kurdiske styrkene har bevart sin uavhengighet i sin kamp for en «demokratisk, feministisk føderasjon» i Nordøst-Syria.

Journalist Peter M. Johansen i Klassekampen har hevdet at vi på steigan.no «fusker med kildene». Han skal få svar på det. Her har vi bare samlet en del fakta om denne angivelige «taktiske alliansen» med lenker til alle kildene. Dette er stoff som kommer i tillegg til den tidligere dokumentasjonen vi har lagt fram om dette.

Vi anbefaler leserne å sjekke kildene for å vurdere troverdigheten i dem, og når det er gjort bør leserne tenke gjennom om det samarbeidet som beskrives her er noe som kan kalles et «taktisk samarbeid» og om SDF gjennom dette kan sies å ha bevart sin uavhengighet.

Fakta om det svært nære samarbeidet mellom USA-koalisjonen og SDF

Også britene deltar i alliansen med SDF. Her er det general Rupert Jones fra Combined Joint Task Force – Operation Inherent Resolve, som møter Ain Issa fra SDF 23. Juli 2017. Foto: SDF Press

 

Denne dokumentsamlinga bygger på Wikipedia, men er gjennomgått og redigert av oss.

 

Forrige artikkelTyskland: – Vi trenger et internasjonalt betalingssystem som er uavhengig av USA
Neste artikkelSaudi-koalisjonen massakrerte flyktende barn i Jemen
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).