Bomben som drepte 40 barn i Jemen var levert av USA

0
Noen av de drepte barna som falt som uskyldige ofre for Saudi-Arabias og USAs krig mot Jemen. Kilde: VG.

Et saudiarabisk angrep tilintetgjorde en skolebuss i Jemen og drepte minst 40 skolebarn. Denne bomben var levert av USA som ledd i deres militære støtte til Saudi-Arabia, skriver CNN.

CNN har gjoert undersøkelser i Jemen via lokale journalister og eksperter på ammunisjon og har kunnet slå fast at barna ble drept av en laserstyrt bombe med betegnelsen MK 82. Bomben var produsert av den store amerikanske våpenprodusenten Lockheed Martin.

Bomben har store likheter med den som massakrerte et begravelsesfølge i oktober 2016 da 155 mennesker ble drept. I mars samme år hadde et angrep på et marked i Jemen drept 97 mennesker med en MK 84-bombe, også fra Lockheed Martin.

I en krig der utallige drepte sivile knapt nok blir statistikk og der både FN og de skyldige har sluttet å telle, har VG fortjenestefull gitt de 40 barna navn og ansikter.

Og glem ikke: dette er forbrytelser som begås av vår allierte Saudi-Arabia med uvurderlig støtte fra vår aller næreste allierte USA. Men hvor er fordømmelsene fra Erna Solberg, Siv Jensen og Jonas Gahr Støre?

 

 

 

Forrige artikkelSaudi-Arabia har bidratt med 100 millioner dollar til Nordøst-Syria
Neste artikkelGeorge Soros investerer tungt i sosiale medier
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).