Bomben som drepte 40 barn i Jemen var levert av USA

5
Noen av de drepte barna som falt som uskyldige ofre for Saudi-Arabias og USAs krig mot Jemen. Kilde: VG.

Et saudiarabisk angrep tilintetgjorde en skolebuss i Jemen og drepte minst 40 skolebarn. Denne bomben var levert av USA som ledd i deres militære støtte til Saudi-Arabia, skriver CNN.

CNN har gjoert undersøkelser i Jemen via lokale journalister og eksperter på ammunisjon og har kunnet slå fast at barna ble drept av en laserstyrt bombe med betegnelsen MK 82. Bomben var produsert av den store amerikanske våpenprodusenten Lockheed Martin.

Bomben har store likheter med den som massakrerte et begravelsesfølge i oktober 2016 da 155 mennesker ble drept. I mars samme år hadde et angrep på et marked i Jemen drept 97 mennesker med en MK 84-bombe, også fra Lockheed Martin.

I en krig der utallige drepte sivile knapt nok blir statistikk og der både FN og de skyldige har sluttet å telle, har VG fortjenestefull gitt de 40 barna navn og ansikter.

Og glem ikke: dette er forbrytelser som begås av vår allierte Saudi-Arabia med uvurderlig støtte fra vår aller næreste allierte USA. Men hvor er fordømmelsene fra Erna Solberg, Siv Jensen og Jonas Gahr Støre?

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for SHO SHO says:

  I vestlige land tror man vel at USA og Saudi Arabia kriger sammen i Midt-Østen for å støtte demokrati og menneskerettigheter? Under Obama sies det at USAs viktigste allierte var Europa. Under Trump sies det at USAs viktigste allierte har blitt Saudi Arabia (fordi landet styrer verdens oljepris). USA har altså under Trump klart å alliere seg med et forbrytersyndikat fremfor med det demokratiske Europa (vi snakker her om et Europa som relativt sett er mye mer demokratisk enn Saudi Arabia). Det høres som et skikkelig forfall.

 2. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Tro er det sentrale ordet. Det er mulig at det moderne mennesket har sluttet å tro på Gud, men sannelig tror de på hva som helst.

 3. Avatar for INK INK says:

  Det verste er at selv mange oppgående, velmenende mennesker med høy utdanning fortsatt ser ut til å tro at USAs (og våre) kriger for det meste har blitt startet for å forsvare menneskerettigheter og demokrati. Selv om løgnene som ble brukt som påskudd for å starte disse krigene så å si alltid er blitt avslørt i ettertid - selv (til slutt) i de store mediene - er det som mange ikke klarer å legge to og to sammen til en meningsfull helhet, som burde fortelle dem at dette er et gjennomgående mønster, og at slike angrepskriger alltid handler om økonomiske (og strategiske) interesser, men at man gjør det spiselig for folk flest ved å finne på en “akseptabel” begrunnelse. Heller ikke klarer de å tenke kritisk om at massemedier med lite journalistisk integritet pusher slike løgner igjen og igjen og fyller spaltene med krigsretorikk (og altså bedriver ren propaganda), for i deres øyne har vi frie, nøytrale medier. Og alle som mener noe annet er “konspirasjonsteoretikere”.

  Dette ville ikke overrasket meg om det bare gjaldt mennesker med liten evne til refleksjon og med svak logisk sans, eller folk som overhodet ikke følger med på nyheter. Det som overrasker meg er at det også gjelder folk med tilsynelatende utmerket evne til å tenke logisk og kritisk på en del andre områder.

  Så jeg har en hypotese om at det må være et nedarvet trekk ved oss mennesker som art, at det åpenbart er vanskelig for de fleste av oss å ikke “skru av” vår kritiske sans og analyseringsevne i møte med instanser vi oppfatter som autoriteter (men hvem vi ser på som våre autoriteter, kan jo variere). Vi skyver da alt som ikke stemmer med autoritetens påstander ut i randsonen av bevisstheten uten å sette det i kontekst med resten av saken - og dette skjer ubevisst. Kanskje har det å gjøre med at vi er flokkdyr. Av den grunn kan høyt intelligente mennesker forsvare “sannheter” som ikke stemmer med alle fakta de selv faktisk har tilgang til eller med deres egne erfaringer - eller der det er åpenbare logiske brister. (Jeg tror for eksempel ikke dogmestyrte hierarkiske religioner kunne ha overlevd uten en slik mekanisme). På en eller annen måte må antagelig dette trekket ha lønt seg for vår overlevelse (barn bør jo høre på autoriteter for sin egen sikkerhet i blant), men i blant tror jeg det kommer til å bidra til vår undergang

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

5 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.