Bomben som drepte 40 barn i Jemen var levert av USA

0
Noen av de drepte barna som falt som uskyldige ofre for Saudi-Arabias og USAs krig mot Jemen. Kilde: VG.

Et saudiarabisk angrep tilintetgjorde en skolebuss i Jemen og drepte minst 40 skolebarn. Denne bomben var levert av USA som ledd i deres militære støtte til Saudi-Arabia, skriver CNN.

CNN har gjoert undersøkelser i Jemen via lokale journalister og eksperter på ammunisjon og har kunnet slå fast at barna ble drept av en laserstyrt bombe med betegnelsen MK 82. Bomben var produsert av den store amerikanske våpenprodusenten Lockheed Martin.

Bomben har store likheter med den som massakrerte et begravelsesfølge i oktober 2016 da 155 mennesker ble drept. I mars samme år hadde et angrep på et marked i Jemen drept 97 mennesker med en MK 84-bombe, også fra Lockheed Martin.

I en krig der utallige drepte sivile knapt nok blir statistikk og der både FN og de skyldige har sluttet å telle, har VG fortjenestefull gitt de 40 barna navn og ansikter.

Og glem ikke: dette er forbrytelser som begås av vår allierte Saudi-Arabia med uvurderlig støtte fra vår aller næreste allierte USA. Men hvor er fordømmelsene fra Erna Solberg, Siv Jensen og Jonas Gahr Støre?

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.