Saudi-Arabia bombet bryllup i Jemen: 88 drept

0
Et barn berges ut av ruinene etter saudiarabisk bombing av Sanaa, men fordømmelsene fra Solberg-regimet lar vente på seg.

Det saudiarabiske flyvåpenet bombet Jemens hovedstad Sanaa 22. april 2018, og tallet på drepte skal være 88, skriver Almasdarnews.

Opprinnelig ble antall drepte oppgitt til å være 20, men etter hvert som helsepersonell og frivillige har fått undersøkt ruinene bedre, sies det nå at det altså var minst 88 som ble drept. I tillegg skal minst 40 være såret.

Massakren har ikke utløst noen fordømmelse fra Saudi-Arabias allierte eller politikere i Vesten, som gjerne ønsker å framstå som «humanitære». I Italia, akkurat som i Norge, viser mediene liten interesse for de krigsforbrytelsene oljediktaturet begår mot den fattige nabostaten. RAI, Mediaset, Sky News osv. dekker sjelden Jemen, og gjør de det, sies det noe nøytralt om «borgerkrigen», og man tilslører at dette dreier seg om en saudiarabisk angrepskrig støttet av USA, Storbritannia, Israel osv. Selv kjente profiler som pleier å markere seg mot brudd på menneskerettighetene, som Roberto Saviano og Fabio Fazio er uvanlig tause når det gjelder Jemen. For ikke å snakke om politikere som Renzi, Gentiloni og Bonino, skriver controinformazione.

Gaetano De Monte skriver i dinamopress.it om hvordan Italia og italiensk våpenindustri er meskyldige i de saudiarabiske krigsforbrytelsene i Jemen. Amerikanske våpen på vei til Saudi-Arabias krig mot Jemen blir dessuten omlastet på Sardinia.

Les: The World’s Largest Humanitarian Crisis Is Basically Being Blacked Out by Western Media

Den mediekanalen i Norge som har dekket krigen i Jemen og den saudiarabiske aggresjonen der mer omfattende enn alle andre, er steigan.no. Les mer om krigen i Jemen her.

Forrige artikkelLula eller ikke: Brasil balanserer mellom demokratisk motstand og fascistisk barbari
Neste artikkelKampanje: Én ny støtteabonnent hver dag fram til 17. mai. Uke 6.
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).