Saudi-Arabia bombet bryllup i Jemen: 88 drept

5
Et barn berges ut av ruinene etter saudiarabisk bombing av Sanaa, men fordømmelsene fra Solberg-regimet lar vente på seg.

Det saudiarabiske flyvåpenet bombet Jemens hovedstad Sanaa 22. april 2018, og tallet på drepte skal være 88, skriver Almasdarnews.

Opprinnelig ble antall drepte oppgitt til å være 20, men etter hvert som helsepersonell og frivillige har fått undersøkt ruinene bedre, sies det nå at det altså var minst 88 som ble drept. I tillegg skal minst 40 være såret.

Massakren har ikke utløst noen fordømmelse fra Saudi-Arabias allierte eller politikere i Vesten, som gjerne ønsker å framstå som «humanitære». I Italia, akkurat som i Norge, viser mediene liten interesse for de krigsforbrytelsene oljediktaturet begår mot den fattige nabostaten. RAI, Mediaset, Sky News osv. dekker sjelden Jemen, og gjør de det, sies det noe nøytralt om «borgerkrigen», og man tilslører at dette dreier seg om en saudiarabisk angrepskrig støttet av USA, Storbritannia, Israel osv. Selv kjente profiler som pleier å markere seg mot brudd på menneskerettighetene, som Roberto Saviano og Fabio Fazio er uvanlig tause når det gjelder Jemen. For ikke å snakke om politikere som Renzi, Gentiloni og Bonino, skriver controinformazione.

Gaetano De Monte skriver i dinamopress.it om hvordan Italia og italiensk våpenindustri er meskyldige i de saudiarabiske krigsforbrytelsene i Jemen. Amerikanske våpen på vei til Saudi-Arabias krig mot Jemen blir dessuten omlastet på Sardinia.

Les: The World’s Largest Humanitarian Crisis Is Basically Being Blacked Out by Western Media

Den mediekanalen i Norge som har dekket krigen i Jemen og den saudiarabiske aggresjonen der mer omfattende enn alle andre, er steigan.no. Les mer om krigen i Jemen her.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for SHO SHO says:

  Det finnes tydeligvis en veldig stor grad av dobbeltmoral i den vestlige verden.
  Tror man i vestlige land feks at Saudi Arabia kriger for demokrati og menneskerettigheter?
  Har man i vestlige land i praksis gitt opp sine idealer om demokrati og menneskerettigheter?

  Saudi Arabia er en god alliert av USA og av vestlige land, det kan nesten se ut som Saudi Arabia er en av de aller viktigste allierte for disse landene og at vestlige land nærmest ukritisk underkaster seg interessene til Saudi Arabia. Oljediktaturene støttes ukrtisk. Visse diktaturer støttes helhjertet slik som feks Saudi Arabia og Egypt (og nå også Brasil). Disse land kan begå grusomme overgrep uten at det kommer noen kritikk fra vestlige land.

  I sin tid da Saddam Hussein fremdeles var alliert med USA utførte Saddam Hussein gassangrep mot kurdere i Irak, men uten at dette ble kritisert av USA (saken var oppe til avstemming i kongresseni USA, men kritikken mot Saddam for gassangrepet ble nedstemt).

 2. Avatar for INK INK says:

  Dobbeltmoralen og uretten er blitt så åpenlys at jeg ikke begriper at det fortsatt er folk som lar seg lure.

  Riktig nok oppfører den vanlige pressen seg som (slappe og ofte halvhjertede) forsvarere av maktens løgner istedenfor å forsvare sannheten, men det krever jo bare et minimum av hukommelse og evne til rasjonell tenkning, for å se de enorme logiske bristene i virkelighetsbeskrivelsene (= virkelighetsOMskrivelsene) de pusher, hvis man følger med litt.

  Jeg tror svaret på spørsmålet om man " i vestlige land i praksis gitt opp sine idealer om demokrati og menneskerettigheter" er “ja” for mange politikeres og politiske redaktørers del. De sitter i lomma på enormt sterke økonomiske interesser, og meler der sin egen karrieremessige fremtid på bekostning av de verdier de fortsatt later som de står for. Kanskje er deres evne til å leve med “kognitiv dissonans” så sterk at en del selv fortsatt tror de står for disse verdiene, eller kanskje har de innbilt seg selv om at det “ikke nytter å kjempe mot utviklingen”.

  Det virker på meg som om verden i stor grad styres av psykopater og deres medhjelpere, mennesker med veldig lite personlig integritet og moral.

 3. Avatar for baluba baluba says:

  USA tanker altså disse bombeflyene i lufta og gir dem etteretning.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

5 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.